Autor Zpráva
Fisak
Profil
Dobrý den. Chtěl bych si udělat pozadí z více obrázků. Napadlo mě řešení:
index.php:
<style>
background-image: url("obrazek.php");
</style>
obrazek.php:
<img src="images/obr1.jpg" />
<img src="images/obr2.jpg" />
<img src="images/obr3.jpg" />
<br>
<img src="images/obr4.jpg" />
<img src="images/obr5.jpg" />
<img src="images/obr6.jpg" />
Bohužel toto nefunguje.. mohl by mi někdo poradit jak to udělat takovým nějakým podobným způsobem abych nakonec měl ten script v background? Např. jestli to nejde udělat v jQuery nebo nějak jednodušejc v HTML ?
Chro
Profil
Obrázek musíš do stylu předat s hlavičkou/hlavičkama, jednoduchý příklad:
obrazek.php
<?php
header('Content-type: image/jpeg');
readfile('obrazek.jpg');
exit;
?>
Fisak
Profil
Chro:
Děkuji ale stále mi to nefunguje.. nevím proč..
index.php
<style>
background-image: url("obrazek.php");
</style>

obrazek.php
<?php
header('Content-type: image/jpeg');
readfile('images/nahoru.jpg');
exit;
Chro
Profil
Smazal jsi cache prohlížeče? Jsou soubory index.php a obrazek.php ve stejné složce? Nejsou v souboru obrazek.php před "<?php" nějaké znaky, třeba mezery nebo BOM, které způsobují nefunkčnost?
Fisak
Profil
Chro:
obrazek.php je jen to co jsem napsal.. a zkoušim to v jinym prohlížeči kde jsem to ještě vůbec nespouštěl a stejně se mi žádné pozadí nezobrazuje. Dělám to teda na localhostu na vertrigu tak jestli to není tím...
Chro
Profil
Tak správný zápis stylu mezi <head> a </head> je např.
<style>
body {background-image: url("obrazek.php");}
</style>
A stránka by měla mít nějaký obsah, třeba text, za tagem <body>.
Fisak
Profil
Chro:
Děkuji už to funguje.. ale otázka.. když bych si chtěl poskládat pozadí z více obrázků jak na to? protože
<?php
header('Content-type: image/jpeg');
readfile('images/nahoru.jpg');
readfile('images/dolu.jpg');
exit;
určitě fungovat nebude..
Chro
Profil
Pochopil jsem, že chceš obrázky střídat, ne skládat. PHP skriptem by to sice šlo, ale jinak: vytvořit jeden velký čistý obrázek, do něho naskládat a napozicovat různá pozadí a poslat, jak jsem uvedl výše, s hlavičkou. Ale to pak můžeš udělat třeba i ve fotoeditoru.
Pak existuje ještě multiple backgrounds, buď si to vyhledej googlem, nebo se podívej na
Obrázkové pozadí s více jednotlivými obrázky
Fisak
Profil
Chro:
Ještě poslední otázka. Teď jsem zkoušel jakože obrázek načíst z DB:
<?php
header('Content-type: image/jpeg');

$heslo  = "vertrigo";        
$server  = "localhost";
$login = "root";
$database = "system";
 
if (MySQL_Connect($server, $login, $heslo) && MySQL_Select_DB($database))
{ 

while($hodnoty = mysql_fetch_assoc($dotazNaMysql)) { 

$hodnota_textura = "<img src=\".".jpg]http://127.0.0.1/pohyb/images/".$hodnoty['text'].".jpg\">";

readfile($hodnota_textura); 
        
}
 
}  
exit;

bohužel mi to nefunguje... Nevíte proč?
peta
Profil
Fisak:
php.net - to je dokumentace, tam si najdi, co ktera php funkce dela (http://cz2.php.net/function.readfile) a jake jsou na to priklady.
readfile($cesta_souboru_na_disku);
Ty tam predavas jakysi tag '<img>', coz je spatne, tam se pise jen url.
Fisak
Profil
peta:
jo už na to taky koukám ale když jsem tam dal: $hodnota_textura = "images/".$hodnoty['text'].".jpg"; tak to stejně nefunguje.. je to tím připojením do db.. přitom se tímto normálně připojuji s db


zkouším to různě upravovat:
<?php
$heslo  = "vertrigo";        
$server  = "localhost";
$login = "root";
$database = "system";
 
if (MySQL_Connect($server, $login, $heslo) && MySQL_Select_DB($database))
{ 

while($hodnoty = mysql_fetch_assoc($dotazNaMysql)) {  
  
$hodnota_textura = "images/".$hodnoty['text'].".jpg";   

if (file_exists($hodnota_textura)) {
    header('Content-type: image/jpeg');
    readfile($hodnota_textura);
    exit;
}          

}
 
} 

ale stále mi to nefunguje..
peta
Profil
Misto zobrazeni obrazku si to dej vypsat jako text. U obrazku nesmis nic vypsat pres echo nebo nechat pred <?php volvy radek nebo za ?>, protoze je to znak navic. mozna by bylo lepsi si zobrazeni obrazku ulozit do zvlast souboru, kteremu to predas pak jako parametr a pouzit presmerovani pomoci header, pouzit kod od Chro background-images - php soubor + $_GET['obrazek']
Fisak
Profil
peta:
Jak to myslíte „Misto zobrazeni obrazku si to dej vypsat jako text.“ ?
A zkoušel jsem tedy toto require_once("vypobr.php?pokro=nahoru");
vypobr.php:
<?php
function vypis($value) {
header('Content-type: image/jpeg');
    readfile("images/".$value.".jpg");
    exit;
}
vypis($_GET['pokro']);
Ale nefunguje to bohužel..
peta
Profil
Zkus ten soubor prejmenovat, pridej na konec cislo 1 nebo 2... Abys dostal jiny nazev nez ten, ktery uz jsi zkousel. Treba se ti to kesuje.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: