Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Stalker Profil |
#1 · Zasláno: 8. 5. 2013, 19:54:36
Hoj,
mám menu: <menu> <li><a href="index.php">O mně</a></li> <li><a href="blog.php">Blog</a></li> <li><a href="kontakt.php">Kontakt</a></li> </menu> a k němu css: menu li { float: left; list-style-type: none; padding: 0 5px; } menu li>a { text-decoration: none; padding: 5px 15px; } jak zruším pravý padding u poslední odrážky "Kontakt"? |
||
xciza Profil |
#2 · Zasláno: 8. 5. 2013, 20:18:53
Dej si k ni nějaký id a pak nastav padding-right na 0px
|
||
Stalker Profil |
#3 · Zasláno: 8. 5. 2013, 20:32:28
xciza:
Divné, předtím jsem to zkoušel a nefungovalo a teď už to jede. Akorát ID musím dát přímo odkazu, nikoli <li> . I tak díky.
|
||
Str4wberry Profil |
Bez modifikace HTML kódu na podobné skopočiny lze jít například pomocí
:first-child /:last-child . Bohužel právě ten :last-child funguje až od Exploreru 9.
Mimochodem, je chtěný cíl rozumný? Nebude uživatele trochu mást, když jede odkaz bude mít jinou klikací plochu oproti ostatním? |
||
margin Profil * |
#5 · Zasláno: 8. 5. 2013, 21:18:06
Stalker:
„Akorát ID musím dát přímo odkazu, nikoli <li>.“ Je možné dát ID položce <LI>, CSS by pak vypadal nějak takto: menu li#posledni a {padding-right: 0;} #posledni a {padding-right: 0;} |
||
Stalker Profil |
#6 · Zasláno: 8. 5. 2013, 22:52:45
[#4] Str4wberry
Dělám si osobní stránky, a chtěl jsem mít to menu zarovnané úplně vpravo - zároveň s horizontální linkou, ale ten padding mi to furt posouval o těch 15px vlevo. Ale asi máš pravdu, je to divné, když to ta poslední položka nemá. Asi bych měl tu horizontální linku zkrátit o těch 15px, a tím pádem by pravý okraj navigace byl zarovnaný s linkou a zároveň tam mohl být nastavený padding. Jak to ale nejlépe udělat? Dát tu linku do prázdného divu, či ji nastavit tělu jednotlivých stránek a těm nastavit šířku o 15px menší, než hlavičce a patičce? [#5] margin To mě vůbec nenapadlo. Díky :) S tím zapisováním css mám vždy problém. Je lepší používat delší zápis, např.: #hlavicka menu li>a:hover nebo jen např.: menu a:hover
|
||
margin Profil * |
#7 · Zasláno: 8. 5. 2013, 23:19:17
Stalker:
„Dělám si osobní stránky,“ Odkázal jsi na localhost, takže nic nevidíme. „Je lepší používat...“ Četl jsem, že konkrétnější zápis prohlížeč rychleji zpracuje, ale pochybuji, že to bude o tolik, aby to člověl byl schopný poznat. Jak jsem psal, používej takový zápis, který pro tebe bude srozumitelný a přehledný. |
||
Stalker Profil |
#8 · Zasláno: 9. 5. 2013, 09:21:33
|
||
Trejpa Profil |
#9 · Zasláno: 9. 5. 2013, 10:37:15
Stalker:
Tak vynuluj padding v menu, ne? menu { padding: 0; } |
||
Stalker Profil |
#10 · Zasláno: 9. 5. 2013, 20:51:24