Autor Zpráva
confused93
Profil
Ahoj, mám stránky v PHP fusion, stažený template, ale hodně upravený v chromu jde vzhled zobrazit normálně, ale v exploreru je jeden prvek trochu posunutý, když css upravím tak, aby byl v pořádku v exploreru, je špatně zase v chromu a mozille, co mohu dělat?
Předem děkuju za jakoukoliv radu :)


http://akbilina.net/
Trejpa
Profil
confused93:
v exploreru je jeden prvek trochu posunutý
A který to je, si máme vyvěštit, že?

Hádám, že ti vadí posun horního poloprůhledného menu vůči obrázku na pozadí. Snažíš se ho posouvat dolů předchozí prázdnou tabulkou, jejíž výšku určuješ výchozí velikostí textu, výchozím odsazením odstavce a výchozí hodnotou (prázdného) elementu FONT s nastavenou velikostí písma v poměrové jednotce. Tak takhle ne. Jako rychlá pomoc ti pomůže nastavit do stylů tabulky height: 34px; a do vnořeného odstavce font-size: 8px;, nicméně je to fuj, takhle se odsazení nedělá. K odražení bloků od ostatních slouží vlastnost margin.

co mohu dělat?
Víc než nějaké drobné posunutí by ti asi mělo vadit nezobrazování obrázků v Internet Exloreru 10, způsobuje to nějaký skript. Nicméně celá ta stránka je splácanina, která se jen těžko hledá. Překousnu rozvržení stránky tabulkou, ale čtyřikrát ji zanořovat je zbytečné. Používat styly uprostřed stránky, vkládat do tabulek netabulkové objekty a neukončovat vysloveně párové značky – hodně pokoušíš samoopravné mechanismy prohlížečů. Obával bych se, že se každým dalším zásahem do kódu opět něco rozbije, takže navrhuji nechat kodérskou práci na někom, kdo to umí aspoň trochu lépe.
confused93
Profil
Já jsem opravdový laik a kód vzhledu jsem nepsal já, stránky teď ale spravuji já a bohužel tu není nikdo lepší, kdo by na nich zadarmo pracoval, potřeboval bych vědět, kde mám nastavit ten height: 34px; a font-size: 8px;... u jakého elementu prosím?
Trejpa
Profil
confused93:
Ve zdroji úvodní stránky jsou to řádky 16 - 18, druhá tabulka od začátku:

<table cellpadding='0' cellspacing='0' width='990' style='border: 0px; margin: 0px auto;height:34px;'>
<tr><td>
<p align='right' style='padding-right:20px;font-size:8px;'><font color='#ffffff' size='4'></font><br/></p></td></tr></table>
confused93
Profil
promiň, ale prostě jsem to nenašel, mohl by jsi mě trochu nasměrovat? hledal jsem v theme.php a nic :(
Kaminko
Profil
Kámo, hľadaj to v index.php.
confused93
Profil
<?php
header("Location: http://www.phpfusion-tr.com");
?>

to je vše, co tu mám (themes/nazev/index.php)
MyShare
Profil
confused93:
Pošli odkaz na tvoj web.

Edit: sorry nevšimol som si, že je vyššie :)
confused93
Profil
MyShare:
V pořádku :) MyShare
confused93
Profil
Prosím, pomůže mi někdo?
jenikkozak
Profil
Pokud používáš PSPad, dej Hledat > Hledat a nahradit v souborech. V části Rozsah hledání vyber „v zadaném adresáři“, vyber složku, ve které máš kopii projektu uloženou na počítači, pohlídej si, zda je zaškrtnutá možnost „včetně podadresářů“. A jako hledaný text zadej část kódu, který uvedl Trejpa výše. Při troše štěstí najdeš tu část někde přímo uvedenou a budeš ji moci doplnit.
Lépe poradit nedokážu, PHP Fusion neznám.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: