| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Fisak Profil |
#1 · Zasláno: 23. 5. 2013, 23:53:54
Dobrý den. Chtěl bych udělat posuvník dole ovšem konzole mi píše hlášku Uncaught TypeError: Cannot read property 'scrollHeight' of null
kod: <style>
#chattext {
background-color:transparent;
width: 25%;
height: 150px;
padding:5px 5px 5px 20px;
margin-bottom:19px;
position: absolute;
left: 0px;
text-align:left;
bottom: 0px;
border: none;
overflow: auto;
direction:rtl;
Overflow-x:hidden;
padding-left:20px;
color:white;
}
</style>
<script>
var objDiv = document.getElementById("chattext");
objDiv.scrollTop = objDiv.scrollHeight;
</script>
<div id="chattext">
ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>ahoj<br>
</div> |
||
| Chamurappi Profil |
#2 · Zasláno: 24. 5. 2013, 00:02:20
Reaguji na Fisaka:
Ty jsi těmi posuvníky posedlý :-) V uvedeném kódu nikde jQuery nepoužíváš. V objDiv není nic, protože element s id="chattext" v době spuštění skriptu neexistuje. Skript se spouští hned, jak ho HTML parser donačte.
|
||
| Fisak Profil |
Chamurappi:
Omlouvám se ale pořád mi to nefunguje a chtěl bych tomu už jednou pro vždy přijít na kloub. A pokud tomu rozumím dobře tak tento JS stačí dát za ten div ? Když jsem dal JS za ten div tak se mi to posune do půlky.. A když ještě načtu pomocí jquery z jiné stránky kód tak to už vůbec nefunguje. <div id="chattext">
<span id='hframe'></span>
</div>
<script>
$("#hframe").load("game/chat/chat_frame.php");
$("#chattext").scrollTop($("#chattext")[0].scrollHeight);
</script> |
||
| _es Profil |
Fisak:
„konzole mi opět píše Uncaught TypeError: Cannot read property 'scrollHeight' of undefined“ Áno, z rovnakého dôvodu, aký ti bol vysvetlený v [#2]. |
||
| Fisak Profil |
#5 · Zasláno: 24. 5. 2013, 12:03:32 · Upravil/a: Fisak
_es:
Stále nevím co tam je špatně :-/ omlouvám se pokud mi to nedochází ale tohle jsem nikdy neřešil.. Aha poředil jsem to. Děkuji všem za rady.. pokud by někdo hledal řešení tak jsem ho našel zde: http://forum.jquery.com/topic/nano-scroller-ajax Ještě otázka. Mohu se zeptat proč mi tohle vždy rollne uplně dolu ale pak mi to odroluje do třičtvrtě divu: <script>
$("#hframe").load("game/chat/chat_frame.php", function() {
});
</script><script>
$("#chattext").scrollTop = 100000;
});
</script> |
||
| Fisak Profil |
#6 · Zasláno: 24. 5. 2013, 13:08:54 · Upravil/a: Fisak
Ještě zkouším toto:
var automatika = true;
setInterval(function(){ $("#hframe").load("game/chat/chat_frame.php", function() {
if (automatika) {
}
firsttime = false;
}); },1000); //chatovací okno bohužel to také nefunguje Dál jsem zkusil: <div id="chattext">
<span id='hframe'></span>
</div>
<script>
var timerID = setInterval(function(){ $("#chattext").scrollTop($("#chattext")[0].scrollHeight); }, 1000);
},function(){
clearInterval(timerID);
});
</script>u tohodle skriptu je problém že ten clearInterval nefunguje a tudíž se mi posuvník stále posouvá dolu místo aby se jednou posunul a už toho nechal.. Vyřešeno.. stačla poze podmínka: var automatika = true;
setInterval(function(){ $("#hframe").load("game/chat/chat_frame.php", function() {
if (automatika != false) {
}
firsttime = false;
}); },1000); //chatovací okno |
||
|
Časová prodleva: 13 let
|
|||
0