Autor Zpráva
pharaon.jh
Profil
čau potřebuju poradit: dřív se dělali tabulky v div class a já nevím co mám dát do css mám někde napsaný postup co se píše to kodů

<div class=news>
<table>
<tr><td class=news_nadpis>.....</td></tr>
<tr><td class=news_body>.....</td></tr>
<tr><td class=news_linkbox><span class=news_date>00.00.0000</span></td></tr>
</table>
</div>

<div class=vysledky>
<table>
<!--nadpis tabulky--!>
<tr class=výsledky_nadpis><td colspan="6">.....</td></tr>
<tr class=výsledky_nazvy><td>...</td></tr>
<!--data tymu--!>
<tr class=výsledky data><td>.....</td></tr>
</table>

a taky ještě na tohle:
<a name="...">....</a>
juriad
Profil
1. Měl bys hodnoty atributů dávat do uvozovek (tady ti to sice projde, ale je to dobrý zvyk)
2. Buňka hlavičky tabulky je th
3. Pro popis tabulky použij caption
4. HTML komentář by měl končit --> a ne --!>
5. Tabulky nemusíš obalovat divem, stačí přiradit třídu přímo elementu table.
6. Aribut name u odkazu slouží pro navigaci uvnitř stránky; jmenuje se to kotva nebo záložka: Odkazy na záložky v HTML V dnešní době není třeba, lze ho nahradit pomocí id u kteréhokoli elementu.

<a href="#vysledkovka-acka">Přejdi na výsledkovku Áčka</a>
… hodně textu, nebo jiných tabulek …

<a name="vysledkova-acka"></a>
<table class="vysledka">
<caption>Výsledkovka toho týmu v těch letech</caption>
<tr><th>...</th></tr>
<!--data tymu-->
<tr><td>.....</td></tr>
</table>

Do CSS můžeš zadat jakákoli pravidla, například:
table.vysledka {
  border-collapse: collapse;
}
.vysledka td, .vysledka th {
  border: 1px solid black;
}
.vysledka td {
  background-color: yellow;
}
Prostuduj CSS na JPW

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0