Autor Zpráva
Petrmasiar
Profil *
Dobrý den, dělám stránky na estrankách a píšu pozadí v css a mám tři otázky:
1) jak odstraním obrázek v záhlaví
2) jak udělám, jestli to de, aby byl obrázek na pozadí dole trochu rozmazaný a pokud to nepude
3) kde zvětším velikost písma v menu a brvu písma

Moderátor Chamurappi: Titulek „Design stránek v css“ nevystihoval podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Helmy
Profil
1. Asi budeš muset najít div s tímto obázkem to je v style css .background-image: url('obrazek.jpg'); a smazat tento řadek
2. na rozmazani obrazku použij photoshop. pokud myslís pruhlednost pouzij opacity
3. A zvětšení písma budes opět muset najit v css class a zvětšíš pišmo např font-size: 10 pt; a barva color: red;


Takže abych byl přesnější klikni pravym na stranku dej zobrazit zdrojovy kod dej hledat a najdi slovo ktere je obsazene v menu
napriklad tam bude <p class="Nadpis">Menu</p> a ve style.css najdi p.nadpis a zmen tam font-size a color
Petrmasiar
Profil *
Děkuji a ještě se chci zeptat prošel jsem ten kod řádek po řádku ale ten .background-image... tam není
Helmy
Profil
Kdyz mi poslete odkaz na vase stranky tak vam poradim.
Petrmasiar
Profil *
fanclub-stargate.estranky.cz
okolojdoucí
Profil *
<ot>
Pokud někdo chce na jiné weby, které jsou zde viužity tak zde:
</ot>
Petrmasiar
Profil *
Huráááá, tak už jsem to našel
Helmy
Profil
v souboru style.1373805400.1.css si najdete #header .decoration a smazte radek ktery obsahuje background: transparent url('http://s3b.estranky.cz/img/l/logo_1000000213.jpeg') no-repeat;


a pak si najdete menu li a: a tam napiste napr font-size:15pt; color: red;
Petrmasiar
Profil *
děkuji a ještě bych se chtěl zeptat jak udělat rolování obrázku na pozadí, aby se posouval
Helmy
Profil
background-attachment: fixed;
margin
Profil *
Helmy:
background-attachment: fixed;
Tak to se posouvat nebude, i když mám tušení, že to, po čem Petrmasiar touží.
Helmy
Profil
Ano já si taky myslím, vzhledem k tomu že když jsem se na stránky podíval a pozadi se posouvalo, tak jsem si říkal že to chce naopak.
Petrmasiar
Profil *
prosím ještě poslední dotaz, jak mám v levém sloupci kolonky jazyky, menu fotoalba, atd... jak za těmito nadpisy dám jiné pozadí, protože mě se podařilo dát jiné pozadí za ty složky např. v tom menu fotoalba.
Helmy
Profil
Bude to zase background-image: url(''); a v tomto případě to bude v:
h2
.inner_frame
.column ul li
Klidně mi můžete napsat na icq a ja vám poradím.
493620035
Moderátor Chamurappi: Stěhování diskuse veřejně popsaných potíží do soukromé konverzace je nežádoucí.
Petrmasiar
Profil *
děkuji ale ja na tomto pocitaci icq nemam
Petrmasiar
Profil *
Mužu se ještě zeptat kde najdu velikost a pozici nadpisu v html na estrankach.
jenikkozak
Profil
Pro hledání místa, kde je která vlastnost definovaná, použij vývojářský nástroj ve svém prohlížeči.
Petrmasiar
Profil *
v tomto nástroji se docela nevyznám, neví někdo jak v css zvětším nadpis stránek a dám ho vlevo.


případně www.fanclub-stargate.estranky.cz
jenikkozak
Profil
V souboru style.1373831244.1.css na 26. řádku začíná definice vzhledu h1, tam odstraň vlastnosti top, left a position.
Výška nadpisu je pak uvedena na 344. řádku tohoto souboru:
h1 {
    font: 2em/1.2 Arial,sans-serif;
}
Petrmasiar
Profil *
Když to zvětším tak to mám na dva řádky jak udělám, aby byl na jeden.
jenikkozak
Profil
Lichořeřišnice.
Petrmasiar
Profil *
Ahoj, potřeboval bych vědět kde zvětšit v CSS nadpis rubriky, protože to písmo je malé a nemohu to najít. Prosím může mi tu někdo pomoc?
IdemeNaHavaj
Profil
Petrmasiar:
font-size: xx px/pt/em;
Petrmasiar
Profil *
děkuji to vím, ale v jaké sekci nebo odstavci to najdu?
IdemeNaHavaj
Profil
Petrmasiar:
No veď ťo si zadefinuješ
.nadpis { font-size ...; }
a HTML
<h1 class="nadpis"> alebo čo máš nadpis neviem :)
Petrmasiar
Profil *
já ale nemůžu najít h3
shaggy
Profil
Petrmasiar:
já ale nemůžu najít h3
A ja nemôžem nájsť svoje pero. Keď už si začal písať do nesúvisiacej témy a opýtal sa tak, aby sme nevedeli, čo od nás chceš, tak by si sa mohol vyjadrovať ako človek.
Daj odkaz na tvoju stránku, napíš, ktorý nadpis presne chceš zmeniť a poradíme ti.
Ale hlavne - čo ti na tom nefunguje? Ovládaš základy CSS?
Ak nie, tak sa ich choď doučiť.
Ak áno, tak nevidím dôvod, aby ti nešla zmeniť veľkosť písma.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0