Autor Zpráva
JanJan
Profil *
Dobrý den,

řeším problém s max-height:50%; ve firefoxu a neumím s tím hnout. Když se podíváte na web v Chrome nebo Safari, tak je OK (bez postranní lišty), ale ve firefoxu se dva obrázky, jenž jsou vpravo přilepené na kraji nezmenšují, tím pádem se stránka natáhne.

Poradil by mi někdo co s tím? Díky moc.

Web se nachází na: http://isobike.aktualnitest.cz/
Chamurappi
Profil
Reaguji na JanJana:
V Exploreru 10 jsou vedle sebe.
V Exploreru 9 vidím totéž, co ve Firefoxu 11.
Proč tam máš ty !importanty, když element žádná jiná deklarace rozměry nenastavuje?
Proč používáš max-height tam, kde chceš vždy přesnou height?
Jaký je účel <div id="tst">?

Poradil by mi někdo co s tím?
Testuj stránku ve více než jednom prohlížeči. Chrome i Safari používají téměř totožné jádro, můžou zobrazovat hodně věcí jinak než zbytek světa.
JanJan
Profil *
Chamurappi:
V Exploreru 10 jsou vedle sebe.
V Exploreru 9 vidím totéž, co ve Firefoxu 11.
Proč tam máš ty !importanty, když element žádná jiná deklarace rozměry nenastavuje?
Proč používáš max-height tam, kde chceš vždy přesnou height?

Díky za odpověď. IE zatím neřeším, mám svůj postup, zůstaneme u FF a Chrome zatím.

Já potřebuju, aby se mi obrázky zmenšily v poměru, tudíž nemůžu použít pevnou hodnotu height. Pakliže ji použiju, tak přestanou obrázky fungovat i ve chrome a safari. To čeho chci dosáhnout je, aby se přizpůsobovaly výšce 100% - přičemž patička přeleze obsah <div id="content"></div>

Importanty jsem vyhodil.

Máš nějaký nápad? (IE zatím opravdu neřešme)
Chamurappi
Profil
Reaguji na JanJana:
IE zatím neřeším, mám svůj postup
Dodatečné ladění pro prohlížeče, které autor stránky méně používá, je hloupé. Lepší je řešit všechny prohlížeče najednou a podchytit případné potíže v zárodku.

potřebuju, aby se mi obrázky zmenšily v poměru, tudíž nemůžu použít pevnou hodnotu height
Ale max-width/max-height ti nezaručuje zachování poměru stran. Zachování poměru máš jisté jen tehdy, když uvedeš pouze jednu souřadnici (a je jedno, jestli je min/max). Takže můžeš uvést height: 50% a na šířku se vybodnout. Nebo je v něčem háček? S tím, že by měl někdo tak velké okno, že fotka v přirozené velikosti bude nižší než 50%, stejně asi nepočítáš.

Máš nějaký nápad?
Přes Firebug jsem si vyřešil všechno, na co jsem upozornil v předchozím příspěvku, a funguje mi to.
JanJan
Profil *
Problém jsem vyřešil. Díky za rady.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: