« 1 2
Autor Zpráva
1Pupik1989
Profil
No hlavně nevím jak to ie 10 má s filter. ie 10 jsem nikdy nepoužil.

Mrkni na http://demosthenes.info/blog/534/Cross-browser-Image-Blur-with-CSS tam jsem čerpal.

Každopádně by ie 10 měl podporovat svg.
quatzael
Profil
Tak já opravdu nevím. Tak třeba tahle stránka mi na IE10 jede (3. a 4. tužka je rozmazaná):
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/filter

(Chrome rozmazává všechny, tzn. 2., 3. a 4. tužku)

Ale tohle nefunguje:
http://demosthenes.info/blog/534/Cross-browser-Image-Blur-with-CSS

(v Chromu opět bez problému)
1Pupik1989
Profil
Já to taky zkoušel. Když přehodíš filter s progid nahoru, tak je to ok.
quatzael
Profil
1Pupik1989:
Když přehodíš filter s progid nahoru, tak je to ok.
Cože? Vůbec nerozumím..
Chamurappi
Profil
Reaguji na 1Pupika1989:
Mělo by to samozřejmě jít ve všech prohlížečích s podporou css3.
Vlastnost filter není v CSS 3, pokud vím.

IE 10 tuším css3 podporuje.
Co to znamená, že podporuje CSS 3? Bavíme se o tlupě asi dvaceti specifikací, z nichž je půlka nedokončená (a část i nedokončitelná). Několik novinek CSS 3 podporoval už i Explorer 6. Nemá smysl se o nich bavit jako o celku, protože je nikdo jako celek neimplementuje.

Když přehodíš filter s progid nahoru, tak je to ok.
Zkusil jsem filter s progid úplně smazat, nepomohlo to.


Reaguji na quatzaela:
Je možný, že bych měl někde v nastavení prohlížeče to CSS3 vypnutý?
Verze CSS reálně neexistují, stejně jako u HTML. Neexistuje žádný vypínač.

Nejnovější aktualizace se mi tam pravidelně automaticky stahujou.
Bezpečnostní aktualizace nemají na podporu CSS vlastností vliv. Všechny desítky by měly fungovat stejně.
Teď na tu ukázku od 1Pupika1989 koukám znovu a zjišťuji, že kompatibilní režim jsem měl zapnutý já :-) … tak se omlouvám za matení. (Fakt by se hodil přepínač režimů přímo v živoukázkovači.)

Tak třeba tahle stránka mi na IE10 jede
Tam je obrázek vložený přes <image> uvnitř SVG. Momentálně bych řekl, že řešení neexistuje (leda přepnout do staršího režimu).
quatzael
Profil
Chamurappi:
Momentálně bych řekl, že řešení neexistuje (leda přepnout do staršího režimu).
No to moc nepotěší.. Tak snad bude brzo IE11, ve kterým to snad už zase zprovozní.
Chamurappi
Profil
Reaguji na quatzaela:
Žádné významné praktické využití nevidím, z uživatelského hlediska to je jen další žrout výkonu, prohlížeč není Photoshop…
Pokud nevyrábíš vyloženě něco s poloprůsvitnými okny, která jdou překrývat a měnit jim pořadí, pak moc nevím, k čemu uživateli bude, že mu rozmažeš části stránky. Ono i (tak oblíbené) překrývání a vrstvení oken přes okna není moc užitečné a používá se převážně zbytečně.
1Pupik1989
Profil
Co jsem tak četl microsoftí dokumentaci, tak filter blur byl v ie 9 odstraněn. Čili tam by to šlo jen javascriptem. Muselo by se 8x naklonovat body, nastavit opacity na 0.1 a posunovat ho kolem dokola. To by ale dělalo nejspíš pěkný bordel. Šlo by to asi řešit i na straně serveru při generování kódu.
quatzael
Profil
1Pupik1989:
Nevíš prosímtě důvod proč to odstraňovali? Nevidím v tom žádnou logiku. Mě připadá, že místo toho, aby se Microsoft snažil udělat konečně z Internet Exploreru plnohodnotný prohlížeč, tak neustále do nových verzí přidává nedokonalosti a chyby.. Třeba v IE místo vidooklipů, který jsou na mixer.cz (propagovaný Seznamem), vidím bílý obdélník. To samý u některých filmů z filmové středy. Když už na takový běžný věci musím používat jiný prohlížeč tak je prostě něco špatně..
Chamurappi
Profil
Reaguji na 1Pupika1989:
tak filter blur byl v ie 9 odstraněn
V mobilním ano, v desktopovém ne. Viz můj výčet.

Muselo by se 8x naklonovat body, nastavit opacity na 0.1 a posunovat ho kolem dokola.
Také by možná šlo využít stíny. Ale to by se muselo ušít na míru konkrétní stránce.


Reaguji na quatzaela:
aby se Microsoft snažil udělat konečně z Internet Exploreru plnohodnotný prohlížeč
Tohle je součást snahy. Evangelizátoři křičeli, že je filter nestandardní zlo, tak ho MS postupně pohřbil. Také se jim zřejmě nechtělo vyrábět pro ARMy ekvivalent (údajně neoblíbené) funkce, kterou skoro nikdo nepoužívá (přesněji řečeno: která se používá vesměs jen k průhlednosti, gradientům a transformacím, které už umí Explorer i jinak). Podle mě je to krok špatným směrem a konkurence měla už před deseti lety okopírovat microsoftí filter, ale co se dá dělat… tvrdohlavost zvítězila.

Třeba v IE místo vidooklipů, který jsou na mixer.cz (propagovaný Seznamem), vidím bílý obdélník.
Mně to hraje i se zakázaným flashem. Jak to souvisí s filtry?

Když už na takový běžný věci musím používat jiný prohlížeč tak je prostě něco špatně.
Buď u tebe, nebo v Seznamu. Element <video> funguje od Exploreru 9 docela slušně. Chceš-li si povídat o něčem, co nesouvisí s žádaným efektem, založ si prosím nové vlákno.
margin
Profil *
1Pupik1989:
Muselo by se 8x naklonovat body
Když jsem zkoušel simulovat obrys písma (nadpisu), tak stačilo text naklonovat 4×, vždy do "rohu".
Str4wberry
Profil
Rozmazání obsahu

Skutečně to vypadá, že není možné v IE 10 rozmazat něco jiného než SVG a podle mých pokusů rozmazávací filtr nefunguje ani při shození zobrazovacího režimu.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
podle mých pokusů rozmazávací filtr nefunguje ani při shození zobrazovacího režimu
Také jsem měl podobnou zkušenost, ale když si desítku ručně přepnu do sedmičkového režimu, tak v ukázce od 1Pupika1989 rozmazání vidím. Blíž jsem to zatím nezkoumal.
Pokud jsem do tvého ukázkovače do HTML bloku napsal <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=7">, tak to na rám s výsledkem nemá efekt (asi ta <meta> značka musí být výš).
Str4wberry
Profil
Je to tak.

filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.Blur(pixelradius='4', shadowopacity='0.0');

Funguje i v IE 10 ponížené na IE 9.
quatzael
Profil
Str4wberry:
Ale vždyť to v tý ukázce nefunguje..
peta
Profil
quatzael: Mas tam <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=7"> ? mozna IE=9
quatzael
Profil
peta:
Mas tam <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=7"> ? mozna IE=9
Kde? Nemám.. A to s tím bude jako fungovat?
Str4wberry
Profil
Ano, tohle v IE 10 funguje.
quatzael
Profil
Str4wberry:
Supr, díky moc!! Zkoušel jsem to a jede to na všem kromě Opery. Teď ještě jestli se mi to podaří správně implementovat do toho mýho výtvoru.. Ale s tím se snad už nějak poperu..
peta
Profil
quatzael: [#13] Chamurappi :)
quatzael
Profil
peta:
Co? Ty se furt vyjadřuješ strašně moc implicitně.. Vůbec nechápu na co poukazuješ..
peta
Profil
quatzael: Odkazuji na cely prispevek, precti si ho. Proto jsem se te ptal, zda mas v tom kodu i to, co psal chamurapi, ze tam doplnil. Cili zmenu vykreslovani pro IE10 do IE9 pomoci meta tagu. Jahoda ti pak poslal link, kde to ma doplnene.
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=9">
To bude vekem... mi je kolem 35 a predpokladam jistou telepatii. Stejne stary jedinec by mel vetsi sanci to pochopit.
quatzael
Profil
Tak se omlouvám, že znova otevírám tohle téma, ale snažím se to konečně implementovat a zjistil jsem, že mi to nefunguje.

Ukázky mi fungují v IE, Chromu, FireFoxu. Nefunguje Opera, ale to zase snad tak nevadí (ignoruje to).

Když se to snažím zakomponovat do mých stránek tak Chrome je naprosto bez problému.
IE to ignoruje, jako by to tam ani nebylo.
Mozilla smaže celou stránku (obejví se bílá plocha) a hlásí to chybu v CSS u:
filter: url('#blur'); - nelze načíst obrázek.

Nevím co dělám špatně, celý to svg tam mám:

<svg version="1.1" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg">
<filter id="blur">
<feGaussianBlur stdDeviation="2" />
</filter>
</svg>

Záleží nějak na tom, kde se to v tom dokumentu nachází?
Zkouším to dávat různě do body mimo body a pořád nic..

(btw. v tý ukázce není body zřejmě vůbec ukončený, alespoň podle zdrojového kódu, ale to asi nemá žádný vliv)
quatzael
Profil
No tak trápím se s tím pořád do nekonečna..
Pořád nefunguje IE a Opera (Opera ani tak nevadí, tam se to jen nerozmaže, ale aspoň to běží..)

Podařilo se mi ale rozchodit Mozillu!!
Aby to fungovalo musí být třída .blur definovaná přímo v HTML dokumentu a ne v externím CSS souboru jak jsem to měl.
Tedy takto:
 <style>
.blur {
filter: blur(1px); 
filter: url(#blur);
-webkit-filter: blur(1px); 
-moz-filter: blur(2px);
-o-filter: blur(2px); 
-ms-filter: blur(2px); 
filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.Blur(pixelradius='2', shadowopacity='0.0');
}
</style> 

Další problém je, že ten obsah elementu <svg> vytváří další prázdný místo v dokumentu. Když se dá display:none; tak opět Mozilla nejede (ostatní jo), takže se to dá vyřešit jedině pomocí height:0px;


Ale pořád nejede ten Explorer!
Tam je problém, že rozmaže jenom prvky, který nemají nastavený position. Jakmile je position jakkoli nastaven, nic se nerozmaže..
Takhle to vypadá: kod.djpw.cz/iqdb-

Ale já tam ty positiony potřebuju, bez nich se to nedá..

Můžete prosím někdo poradit.. Já už opravdu nevím..
quatzael
Profil
Ten problém s position se asi dá vyřešit jedině tak, že se ten filter nadefinuje pro child elementy zvlášť.
jako např:
.blur,
.blur div,
...
{}
Jenže je problém, že se pak ten blur efekt vykoná vícekrát, pokud se tam něco v tý selekci překrývá
Takže to potom vypadá takhle:
kod.djpw.cz/rrdb-
CZghost
Profil
quatzael:
Proč používáš Transitional doctype? To chceš zobrazit v Internet Exploreru stránku v Quirk módu? Nestačí prostě nepsat nic? Doctype nemusíš vůbec psát, pro standardní režim stačí zaškrtnout příslušné políčko v nabídce HTML:
Bubák
Profil
CZghost:
Proč používáš Transitional doctype? To chceš zobrazit v Internet Exploreru stránku v Quirk módu?
To je jeden z ne zcela vyvrácených omylů, pomůže třebas tato, i když stará tabulka:
http://wellstyled.com/singlelang.php?lang=cs&page=html-doctype-and-browser-mode.html

Když to (dost) zjednoduším, tak:
Všechny přechodové HTML 4.x bez udání URL - quirk
Přechodové HTML 4.01 s URL - standard
Striktní nebo přechodové XHTML 1.0 - standard
Na rozdíl mezi standardním a téměř (almost) standardním módem kodér zpravidla nenarazí, dá se vyřešit pomocí CSS (mezera pod obrázkem) a je popsán velice dobře (anglicky) na stránce https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Gecko's_Almost_Standards_Mode
quatzael
Profil
CZghost:
Proč používáš Transitional doctype? To chceš zobrazit v Internet Exploreru stránku v Quirk módu?
Prostě to tak mám. Já vůbec nevím co to dělá.. Spíš se obávám jestli tam v tom DOCTYPE není něco špatně.. Každopádně to nemá vůbec žádnej efekt. Rozhodně ne v tomto případě. To byla jedna z věcí, kterou jsem hned zkoušel..
CZghost
Profil
quatzael:
To byla jedna z věcí, kterou jsem hned zkoušel..
Když už tam chceš mít ten doctype, tak si odškrtni to zvýrazněné políčko výše. Nabídku zobrazíš kliknutím na text HTML, opětovným kliknutím ji zase zavřeš ;-) Dovoluju si zdůraznit, že jsem nic na tvé ukázce neměnil, když jsem pořizoval ten snímek, ani to zaškrtávátko. Takže buď tam necháš ten doctype poskytnutý ukázkovačem, nebo si tam dáš vlastní a ten původní zrušíš (oboje tam být logicky nemůže).
« 1 2

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: