Autor Zpráva
davevo
Profil
Zdravím potřebuji radu jestli pomocí css lze udělat to že když mám text jako odkaz bílé barvy a najedu na něj tak mě změní barvu na oranžovou kliknu na něj a je zase bílý.
Lze to udělat tak aby po kliknutí zůstal oranžový. Díky
RockFire
Profil
Prostuduj si pseudotřídy :active a :visited.
davevo
Profil
Tak jsem študoval a zkoušel ale nepovedlo se.
shaggy
Profil
davevo:
Tak jsem študoval a zkoušel ale nepovedlo se.
Tak to mmmáš blbé, ale nemusíš nás informovať o každom tvojom neúspechu. Ak ti na to nestačila hodina, tak tomu venuj ďalšiu hodinu, deň, týždeň, mesiac, rok... kým sa to nenaučíš.
Chamurappi
Profil
Reaguji na RockFire a shaggyho:
Jak mu :active či :visited pomůže při zvýrazňování právě prokliknutého odkazu?
IdemeNaHavaj
Profil
Ja to robím javascriptom lebo csskom jedine to :visited a :active
<a onClick="$('a').css('color','black');$(this).css('color','orange')">odkaz</a><br>
http://jsfiddle.net/4jdnr/
davevo
Profil
Tak jsem to vyřešil tak, že na aktuální stránce jsem pomoci <font color="#c35c07"> přebarvil písmo odkazu. Funguje to ale asi to nebude moc Validní.
Trejpa
Profil
davevo:
Prakticky chceš jednu ze dvou věcí:

1. Máš nějakou stránku s novinkami, typicky zpravodajský portál, kde pořád přibývají odkazy na nové a nové články (podstránky). A ty chceš, aby uživatel, který si nějaký článek přečetl (navštívil odkázanou podstránku), měl odlišené navštívené odkazy v tom seznamu od odkazů nenavštívených. K tomu je CSS pseudotřída :visited (navštívené), :link (nenavštívené). Pseudotřída :active nemá už dnes moc smysl, zvýrazní právě odkliknutý odkaz do doby, než se načte odkázaná stránka (obvykle v řádech ms).

2. Nebo chceš, aby se v menu stránek zobrazil vizuálně odlišený odkaz na stránku, na které se právě nacházíš. K tomu ti samotné CSS stačit nebude, musíš zasáhnout do HTML a na každé stránce odlišit tu položku menu, která se jí týká. Může mít například jedno ID, třídu nebo i značku navíc, třeba tebou zmíněný <font>.

.tady-jsem { color: #c35c07; }

<a href=index.html>úvodní stránka</a>
<a href=fotografie.html>fotografie</a>
<a href=reference.html class=tady-jsem>reference</a>
<a href=kontakty.html>kontakty</a>


Funguje to ale asi to nebude moc Validní.
Návštěvníka stránek zajímá jen funkčnost.
RockFire
Profil
Chamurappi:
Pod právě prokliknutým odkazem si představím odkaz, na který jsem teď klikl. Na ten se vztahuje, pokud vím, :active. Napadlo mě ale také, že myslí odkaz, který po otevření bude jiný, tzn. :visited. Pokud ho odkaz nikam nepřesměruje, ale udělá něco skrz javascript, má to uvést v dotazu.
margin
Profil *
RockFire:
Je pravda, že dotaz je hodně špatně napsaný.

davevo:
Funguje to ale asi to nebude moc Validní.
Pokud nemusíš (školní úkol, web na zakázku...), tak validitu této konstrukce neřeš.
V prohlížečích to funguje stejně, ale změnu barvy budeš dělat v HTML a ne v CSS. Doporučuji to udělat tak, aby ses v tom dobře vyznal, ideálně to udělat podle Trejpovy ukázky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0