Autor Zpráva
pafcasim
Profil
http://protetickaspolecnost.cz/www/index.php
Na této adrese se snažím tvořit jednoduchý web pro odbornou společnost. To co tam zatím je, je v podstatě logická struktura a wireframe. S grafikou si ještě budeme hrát.
Ale už teď mám "problém"... v případě, že v postředním sloupci je text delší než levý sloupec, dojde k horizontálnímu posunu obsahu celé stránky.. sice jen o kousíček, ale nesmírně to ruší. Například u procházení stanov, kde si sbaluji a rozbaluji jednotlivé články, tak po každém kliknutí stránka "poskočí".
Netušíte někdo, čím je to způsobeno?? :(

Díky moc za případnou pomoc.
DJ Miky
Profil
Patrně tím, že se v okně prohlížeče objevuje a mizí vertikální posuvník. Tím se mění šířka okna a tedy i jeho střed.
pafcasim
Profil
DJ Miky:
:O:O ALe mně se tam žádný posuvník nezobrazuje!! :O:O

A když se zobrazí... tedy když zmenším okno prohlížeče.. tak se zobrazí u všech stránek a....

Ha, ale teď koukám, že když mám menší okno prohlížeče.. tak k tomu nežádoucímu poskakování nedochází... Uááá ČÍM to je????
maks
Profil
pafcasim:
ALe mně se tam žádný posuvník nezobrazuje!
opravdu ne? Ani ten svislý, v pravé části prohlížeče, který se (logicky) při delším obsahu zobrazit musí?

Pokud ne, na jakých dvou konkrétních stránkách pozoruješ odskok?
pafcasim
Profil
maks:
svislý samozřejmě jo :)

No... když si dáš stanovy a budeš rozbalovat a zabalovat text (kliknutím na název odstavce)... tak mi ta stránka poskakuje


a koukám na to v Mozzile


Teď teda zírám... a doslova.. že ten "poskok" se mi tam objevuje pouze v případě, že okno prohlížeče je maximalizováno.. když okno pouze myší roztáhnu na celou šířku obrazovky, tak k poskoku nedojde!! :O :O
To jsem z toho teda jelen!!!!

A je to stejné v IE, Chrome i v Mozzille
maks
Profil
pafcasim:
No... když si dáš stanovy a budeš rozbalovat a zabalovat text (kliknutím na název odstavce)... tak mi ta stránka poskakuje
samozřejmě. Nejprve je stránka krátká (posuvník není třeba) a postupným rozbalováním se jednoho krásného okamžiku stane, že je obsah delší než aktuální viewport a je třeba zobrazit posuvník.

Pokud budeš mít dostatečné malé rozlišení (konkrétně takové, aby i v momentě, kdy je vše zabalené, byl třeba posuvník), nic poskakovat nebude.
Plaváček
Profil
pafcasim:

K "uskočení" dojde, protože se ti zobrazí svislý posuvník, je-li text delší, než výška okna.
pafcasim
Profil
Plaváček, maks:
Uááááááá.. jasně.. jsem trdlo!!!!
Ach jo!!! (facepalm)

A lze to nějak ošéfovat, aby to nedělalo??? To bude asi problém, co?? :( No nic.. hlavně, že vm, proč se to děje :D
Díky za nakopnutí :)
maks
Profil
pafcasim:
A lze to nějak ošéfovat, aby to nedělalo?
ničeho se neboj, je to standardní chování.

Jediné, co můžeš (ale nedělal bych to) je zapnout posuvníky vždy, i kdž nejsou třeba. (pokud nevíš jak, hledej)
pafcasim
Profil
maks:
díky moc :)
Hezký den.
margin
Profil *
Je ještě jedna možnost, posun stránky o šířku posuvníku, ale nevím, zda to bude použitelné i pro tvůj případ.
Pevné umístění stránky na středu, aby s tím scrollbar nehýbal, doporučuji pročíst celé vlákno.
pafcasim
Profil
margin:
Díky, kouknu.
pafcasim
Profil
DJ Miky:
Miky, musím se omluvit... neumím číst!!! resp. mi dělá problém horizontální a vertikální (facepalm) :D :D Zpětně vidím, že tvoje odpověď byla rychlá a přesná... jen jsem měla zatměno!!!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: