Autor Zpráva
4li1985
Profil
http://i.stack.imgur.com/iomkn.jpg
Vie niekto ako na to?
maks
Profil
4li1985:
udělej si tři sloupce (float: left), s tím, že každý z nich bude obsahovat dva prvky vypsané normálě pod sebou.
Str4wberry
Profil
Udělat tři obtékané sloupce a jednotlivé boxy do nich rozházet. Tj. v první sloupci bude <div 1> a <div 4> atd.
4li1985
Profil
Je to jedno z moznych rieseni, ale ja to chcem riesit prirodzenym tokom, aby pri zvacsani/zmenseni okna, prip. na vacsich mensich zariadeniach sa zobrazilo co najviac stlpcov. Je tam este ina moznost?
maks
Profil
4li1985:
ne. Kdyby byla, napsali bychom ti jí.

Obtékaní elementů má nějaká pravidla, a to, co chceš vytvořit ty, jednoduše není možné. Alespoň ne tak, aby to fungovalo napříč prohlížeči.
nemeja
Profil
Ještě nabízím možnosti flexboxu. Bohužel ta podpora tam není moc dobrá.
4li1985
Profil
Som si isty, ze je to mozne. Videl som to funkcne na par webstrankach (napr. Instagram) a fungovalo to vo vsetkych prehladavacoch. Myslim, ze bol pri tom pouzity aj JavaScript. Nemusi to byt ciste CSS.

Ak sa nenajde riesenie, aj tak dakujem za vase reakcie. :)
maks
Profil
4li1985:
instagram nepoužívám, ale co ti brání podívat se do kódu, jak je to tvořené tam?

Standarní cesta přes CSS neexistuje. JavaScriptem by se dalo manipulovat s pozicí na základě rozměrů (výšek) jednotlivých elementů a přeskládávat je. Resp. pozicovat. Ale to řešení by se mi moc nelíbilo, spíše bych to udělal normálně.

V čem je konkrétně problém? Data taháš, předpokládám, z datbáze, tak si jen uděláš podmínku (if ($i % 3 == 1) {/* prvni sloupec */} a je to.
4li1985
Profil
maks:
Diky. Ja ta chapem, ale problem je, ze nechcem obmedzovat pocet stlpcov. Ked sa na stranku pozre niekto na tablete, tak dajme tomu, ze 3 stlpce budu stacit, ale ak sa niekto pozre na velkom monitore, tak 3 budu malo a vytvori sa po stranach nevyuzite miesto. Chcem zabezpecit to, ze uzivatelia s vysokym rozlisenim uvidia co najviac obsahu, tj. aby sa dynamicky pocet stlpcov pridaval/uberal v zavislosti od sirky okna.
Str4wberry
Profil
To se právě většinou dělá tak, že server vypíše jednotlivé boxy a až JS spočítá počet sloupců, co se na stránku vejde, a potom podle toho boxy rozháže (buď do obtékaných sloupců nebo absolutním posicováním).
4li1985
Profil
Takze som to nakoniec vyriesil presne tak ako som chcel. Bolo na to treba pouzit JS.
Odporucam: http://isotope.metafizzy.co/index.html

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: