Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
leftlol Profil |
#1 · Zasláno: 4. 1. 2014, 12:01:45
Dobrý den, ve škole jsme začali brát kaskádové styly před nějakou dobou a teď nám zadali " závěrečnou " stránku dá se říct. Vše funguje tak jak jsem chtěl ( můžete se předsvěčit http://student.spsbv.cz/trebula.el11b/zaver/index.html ) až na dvě věci.
- Když stránku otevřenou v notebooku, tak je celá stránka popřeházená a nic tam není tak jak by mělo nebo stačí když normálně zmenšíte prohlížeč na desktopu. - Druhý problém jen ten, že se mi roztahuje pozadí když je tam dlouhý text nevím jak tak opravit. Nechci, aby se roztahovalo. Chci aby bylo pořád stejné a jen tabulka, kde je text se posunoval, aby to stylisticky vypadalo pěkně. Přijmu všechny dobré rady. :) |
||
Stalker Profil |
leftlol:
Ahoj, "Když stránku otevřenou v notebooku, tak je celá stránka popřeházená a nic tam není tak jak by mělo nebo stačí když normálně zmenšíte prohlížeč na desktopu." v notebooku (na menším rozlišení) máš stránku celou rozhozenou z důvodu, že obsah těla zarovnáváš na střed pomocí paddingů zprava a zleva, tím pádem to máš optimalizovaný pouze pro rozlišení tvého monitoru (nejspíš 1920x1080) a jakmile je menší rozlišení, tak se ti text zleva odsadí o 620px a už automaticky přetíká. Toho je potřeba se zbavit a definovat šířku středového boxu, aby ti obsah zůstal vždy v něm. Paddingy potom můžeš použít na odsazení obsahu od toho středového boxu. |
||
Stalker Profil |
"Druhý problém jen ten, že se mi roztahuje pozadí když je tam dlouhý text nevím jak tak opravit. Nechci, aby se roztahovalo. Chci aby bylo pořád stejné a jen tabulka, kde je text se posunoval, aby to stylisticky vypadalo pěkně."
Stačí, když nastavíš reálnou výšku pozadí, tzn. 1080px (momentálně tam máš 100%). Abys zabránil opakování pozadí, při delším obsahu, použij vlastnost background-repeat: no-reepat;
Celý tvůj zápis s pozadím, by šel také zjednodušit, pomocí zápisu: background: #000 url("images/bg2.jpg") 100% 1080px no-repeat;
|
||
leftlol Profil |
#4 · Zasláno: 4. 1. 2014, 14:39:41
Díky za rady, byly hodně užitečné. :)
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0