Autor Zpráva
nethor
Profil
Zdravím,
relativní pozicování používám jen vyjimečně, když už to nejde jinak.

Potřebuji kousek přesunout obrázek přes horní border divu, co je lepší použít záporný top nebo kladný bottom?

    position: relative;
    top: -20px;    /* tak ? */
    bottom: 20px;/* nebo tak ? */
Bubák
Profil
Já bych dal záporný horní margin.
Stalker
Profil
Seš si jistý, že pro posunutí obrázku ti nezbývá jiná varianta, než posunutí přes pozicování? Já bych řekl, že vždy záleží případ od případu, zda to použít od bottomu, nebo od topu. Zájímal by mě ale i názor někoho zkušenějšího.
nethor
Profil
Bubák:
IE6 a méně blok se záporným marginem ufikne, to bych nechtěl.
(V průmyslových provozech leckde stále používají již muzejní PC.)

Konkrétně řeším přestylování této stránky: www.hauserarmatury.cz/intro.php
- přesazení loga vlevo nahoře
- přesazení menu dole

Výsledek má být přibližně stejný, jen to přepisuju pro CMS.
Chamurappi
Profil
Reaguji na nethora:
IE6 a méně blok se záporným marginem ufikne
Není pravda. Vyzkoušel jsem to i na té tvé stránce, žádné fikání nevidím.

co je lepší použít záporný top nebo kladný bottom?
Je to jedno.
Stalker
Profil
[#5] Chamurappi
Někdo zkušenější se vyjádřil, dík :) Je to jedno i u jedinýho způsobu, kterej jsem myslel. Jiné by to bylo u jiného případu s absolutní pozicí, ale to sem nepatří.
nethor
Profil
Chamurappi:
Není pravda. Vyzkoušel jsem to i na té tvé stránce, žádné fikání nevidím.

Odkaz vede na stránku, kde jsem to kdysi řešil pomocí position:absolute, proto nevidíš fikání ;-).
(tu stránku přepisuji, zatím ji mám jen na localu.)

<=IE6 blok se záporným marginem skutečně ufikne, pokud nemá zároveň nastaveno position: relative;
znovu jsem to zkoušel přes IEtester.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: