Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Kvasha Profil |
#1 · Zasláno: 19. 1. 2014, 18:04:29
Zdravím.
Je nějaká možnost cílit odkazy z jedné stránky na jinou tak, aby zůstala určitá část původních stránek stejná. Dřív, když jsem měl stránku složenou z několika framů, tak to nebyl problém. Target na název framu. Pokud se uchýlím k iFrame, tak narazím na jeho velikost, kterou musím zadat na první stránce. S šířkou problém není, ale s délkou. Je možné něco podobného, třeba cílení na <div> ? díky moc. hezký den. Pavel. |
||
Jan Tvrdík Profil |
#2 · Zasláno: 19. 1. 2014, 18:06:12
Nevidím souvislost s CSS, možná hledáš článek Skládání stránek z kousků.
|
||
Kvasha Profil |
#3 · Zasláno: 19. 1. 2014, 19:11:15
souvislost jsem hledal v tom, že pokud mám v css něco pod "jménem" (id), tak jsem hledal způsob, jak do toho "jmenovitého id" vložit jiné "id" tím ho nahradit. Tak jak funguje iframe. S tím rozdílem, aby délka nebyla omezena, jako je to v případě iframe.
V podstatě hledám způsob, jak nahradit klasické rámy tak, abych při vytváření celého webu, ho nemusel vytvořit celý na jedné stránce a pak stránky editovat podle obsahu. Tam totiž nastane problém v případě, kdy je potřeba editovat jednu věc. je pak nutné editovat v podstatě editovat všechny stránka s tou věcí?! Snad jsem to napsal pochopitelně?! Každopádně díky za odkaz. Prozatím vyřeším iframem, který v případě potřeby natáhnu a na ostatních stránkách holt bude delší. Díky P. |
||
Str4wberry Profil |
#4 · Zasláno: 19. 1. 2014, 19:31:18
Zkuste hledat něco jako „Automatická výška
<iframe> “. Je totiž možné JavaScriptem stránku přeměřit a podle toho přenastavovat výšku rámu.
|
||
Chamurappi Profil |
#5 · Zasláno: 19. 1. 2014, 19:35:39
Reaguji na Kvashu:
Viz <iframe> s pružnou výškou.
Reaguji na Str4wberryho: Odkaz na Bubákovo řešení máme všichni dobře při ruce. Asi bych ho mohl z klávesové mapy smazat, jestli si nikdo nepamatuje, že tam je :-) |
||
user243 Profil |
#6 · Zasláno: 20. 1. 2014, 03:26:36
Možná hledáte něco jako php/asp.
Jestli když chcete upravit jednu věc, tak musíte upravit všechno... to mi přijde jako špatně nastylováno, ale moudřejší bych byl z živé ukázky. Na nějaké skrývání (nepřehánět), obarvování, ... věcí s id odkazem, jde použít pseudotřída :target . IE8 a nižší ji nepodporuje.
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0