Autor Zpráva
Matthew Cook
Profil
Ahoj,

Mám blbou otázku, pokud píšu stránky třeba o 5 stránkách tak mi stačí psát do jednoho tzn. style.css nebo je lepší pro každou stránku psát zvlášt.

A pak se chci zeptat jak mám nastavit šířku elementu (např. header) Když mám nastavenou 100% šírku aby při zmenšení okna prohlížeče posuvník neudělal za headrem bílou mezeru.

Díky za radu
Joker
Profil
Matthew Cook:
Mám blbou otázku, pokud píšu stránky třeba o 5 stránkách tak mi stačí psát do jednoho tzn. style.css nebo je lepší pro každou stránku psát zvlášt.
Podle toho, jestli ten styl má být stejný nebo různý.
Minimálně to co má být stejné by mělo být v jednom souboru.

A pak se chci zeptat jak mám nastavit šířku elementu (např. header) Když mám nastavenou 100% šírku aby při zmenšení okna prohlížeče posuvník neudělal za headrem bílou mezeru.
Jestli má zabírat celou šířku nadřazeného elementu, tak nenastavovat šířku vůbec.
peta
Profil
Matthew Cook:
css soubor - Si musis vybrat sam. Obvykle ma css do 2k, to se nevyplati delat 5 souboru.
header - Link na stranku mas? Mozna to souvisi s padingem, marginem.

Joker:
header - To neni uplne jiste. Obecne to muze byt pretypovany inline prvek a i pri display:block si zachova puvodni sirku a neroztahne se jako div.
Bubák
Profil
peta:
Obecne to muze byt pretypovany inline prvek a i pri display:block si zachova puvodni sirku a neroztahne se jako div.
Blábol. Nic takového naříká řádná CSS specifikace ani žádný prohlížeč se tak nechová.
http://kod.djpw.cz/lubb
peta
Profil
Bubák: Proc sem posilas nefunkcni link? V IE se nic nezobrazi.
A co tohle?
<style>
body {font: 200% sans-serif;}
b {background: #f99}
i,
span,
img, 
table
{display: block; background: #ff6; border:1px solid #f00;}
</style>

<title>display: block;</title>
<b>Dost bylo blábolů!</b>
<i>Dost bylo blábolů!</i>
  <span>aaa</span>
  <img width=50 height=50>
  <table>
<tr>
<td>aaa
</td>
</tr>
</table>
Edit: pridal jsem i tabulku. U toho obrazku to neni asi uplne ono, tam width prebije css.
Jo, si to pust v IE :)
Fisir
Profil
Reaguji na petu:
V IE se nic nezobrazi.
Tak to by chtělo brýle, ve všech Explorerech Bubákova ukázka funguje.
peta
Profil
Fisir: Prestan urazet a vratme se k realite. http://mlich.zam.slu.cz/x/ie-screen.png
Kcko
Profil
peta:
Realita: http://files.rjwebdesign.cz/i/2014-02-12_12-27-16---gXH---1796x1079.png
Fisir
Profil
Reaguji na petu:
Prestan urazet
Omlouvám se, tohle byla přehnaná reakce. Pravděpodobně za to může nějaký technický problém, ale IE 11 – 5 s tou stránkou nemají sebemenší problém.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Fisira:
V Exploreru 8 to Str4wberrymu skutečně nefunguje. (Pokud se nepřepne do sedmičkového režimu.)


Reaguji na peta:
Proc sem posilas nefunkcni link?
Zkus tenhle: kod.djpw.cz/lubb-

U toho obrazku to neni asi uplne ono, tam width prebije css.
Nevím, kterým směrem myslíš přebití, ale v tvé ukázce je jedno, jestli obrázek atribut width.
Obrázek je dobrý příklad elementu, který se neroztáhne přes celou šířku s display: block, protože to je nahrazovaný element. Je ale celkem pravděpodobné, že Matthew Cook pojmem „header“ myslel spíš nějaký blok.
Fisir
Profil
Reaguji na Chamurappiho:
V Exploreru 8 to Str4wberrymu skutečně nefunguje.
Už vidím, já popisoval funkčnost přímo živé ukázky, nikoli Živé ukázky.
Joker
Profil
Fisir:
V IE8 je zdá se rozbitý ten editor. Samotný kód funguje, možná bylo lepší hodit odkaz jen na výsledek (s pomlčkou na konci).

peta
Za prvé, celá ta debata o přetypování display je bezpředmětná, <header> je block-level element.

Za druhé, tvrzení peta: „pretypovany inline prvek a i pri display:block si zachova puvodni sirku a neroztahne se jako div“ taky pokládám za blábol.
Ad [#5]:
A co tohle?
V žádném prohlížeči tam nevidím důkaz, že by si inline prvky po změně display na block ponechaly šířku.
Šířku si ponechá obrázek, protože to je nahrazovaný obsah, viz [#10] Chamurappi, a v IE8 ještě tabulka, což není inline prvek.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: