Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
joe Profil |
Ahoj,
potýkám se trochu s problémem zarovnání ikonek. Pro každou ikonku mám vlastní element (např. <i class="icon-example"></i> ), protože obrázky mám poskládané na co nejmenší ploše v jednom souboru. Otázkou ale je, jak takové ikonky zarovnat vertikálně na střed.
Klasický styl pro ikonky je display: inline-block; vertical-align: middle; + rozměry každé z nich, ale ikonky prostě vycentrované nejsou.
Neměl by někdo nějaký tip, než kontrolovat a opravovat každou ikonku zvlášť? :-) Zdá se, že vertikální zarovnávání nefunguje ani teď. |
||
janbarasek Profil |
#2 · Zasláno: 2. 3. 2014, 12:39:16
joe:
Tak jí zkus vykreslovat jako pozadí DIVu, který bude mít nastavené nějaké rozměry, pak by se s ním dalo úplně normálně pracovat jako s každým jiným. |
||
joe Profil |
janbarasek:
To nechci, protože pak nemůžu inteligentně používat sprity, navíc rozměry u žádného elementu s textem nejsou prakticky nikdy známy. |
||
Bubák Profil |
#4 · Zasláno: 2. 3. 2014, 16:16:10
joe:
„obrázky mám poskládané na co nejmenší ploše“ To nic neříká o rozmístění ikonek, snažil ses o čtverec? Podle mého bude vhodné umístit ikony do řádku, plocha sprite obrázku zůstane stejná. vertical-align funguje jinak, než si myslíš. Pokud si neporadíš sám, pomohl by odkaz na živou ukázku. |
||
joe Profil |
#5 · Zasláno: 2. 3. 2014, 19:03:17
Bubák:
„vertical-align funguje jinak, než si myslíš.“ vertical-align nefunguje :-)
Nesnažil jsem se o čtverec, každou ikonku mám v souboru a pak na obrázky/ikonky spustí algoritmus pro rozmisťování (floorplanning), konkrétně využívám službu ZeroSprites.com, dojde tedy k vytvoření nejmenšího spritu. Živá ukázka Z ukázky je patrné, že šedé boxíky nejsou vertikálně zarovnány na střed., především v tom prvním případě. Zkoušel jsem laborovat a místo padding u použít line-height , ale v některých případech to vycentrováno není.
|
||
Chamurappi Profil |
#6 · Zasláno: 2. 3. 2014, 19:07:10
Reaguji na joe:
Obal sousedící text do nějakého řádkového elementu a tomu dej také vertical-align: middle .
|
||
joe Profil |
#7 · Zasláno: 2. 3. 2014, 19:30:55
Chamurappi:
To sice řeší problém ten, že obrázek je vedle textu vycentrovaný, ale přitom se celý text posune asi o dva pixely níž, takže zase není vycentrovaný ten text v rámci elementu :-) |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0