| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| quatzael Profil |
#1 · Zasláno: 3. 3. 2014, 23:49:01
Potřeboval bych trochu poradit jak nastavit buňky u tohoto typu tabulky:
Buňka: A - by mělo mít velikost přizpůsobenou svýmu obsahu, aby se tam zaručeně nezalamoval řádek B - by měl mít přizpůsobenou šířku podle obsahu buňky A (tzn. šířky by měly být v tomto vztahu: B = C- A) C - má mít fixní velikost tedy např: width: 400px; a má samozřejmě platit C = A + B V tý buňce A budou většinou jen dvouslovný výrazy, takže bych chtěl aby bylo zaručeno to, aby se druhé slovo nedostalo na druhý řádek a zároveň, aby se ušetřilo co nejvíc místa pro obsah buňky B. Klidně by se mohlo nastavit nějaký max-width pro buňku A, aby bylo zaručeno, že zůstane aspoň nějaký místo pro buňku B. Nemáte někdo prosím nějakej nápad jak to elegantně vyřešit? |
||
| Jan Tvrdík Profil |
#2 · Zasláno: 4. 3. 2014, 00:10:29
Kde je problém, nestačí nastavit pro A
white-space: nowrap;?
|
||
| quatzael Profil |
#3 · Zasláno: 4. 3. 2014, 00:22:48
Jan Tvrdík:
Aha. A jak lze ještě udělat to aby pod tím Céčkem byly ty buňky A a B. Musím dát atrinut colspan do buňky C? Když tam mám těch řádků cca 50 a ten řádek s A,B je jen jeden, musím všude dávat colspan do buněk nad a pod? |
||
| Bubák Profil |
#4 · Zasláno: 4. 3. 2014, 01:51:54
quatzael:
„Když tam mám těch řádků cca 50 a ten řádek s A,B je jen jeden, musím všude dávat colspan do buněk nad a pod?“ Ano. Ale zvážil bych, zda situaci neřešit třebas nějak takto: <tr><td> <td><span style="white-space: nowrap;">A</span>B<td> |
||
| jefitto44 Profil |
#5 · Zasláno: 4. 3. 2014, 06:50:39
Colspan do bunky C, aj to bunky pod A a B
ale to hovorím len za to, že nemám rád <span> |
||
| quatzael Profil |
#6 · Zasláno: 4. 3. 2014, 07:29:01
Jan Tvrdík, Bubák, jefitto44:
No tak jsem to vyřešil těma colspanama. Vypadá, že to funguje. Takže díky za rady. |
||
| Bubák Profil |
#7 · Zasláno: 4. 3. 2014, 10:14:10
jefitto44:
„ale to hovorím len za to, že nemám rád <span>“ Tak se můžeš použít třebas <font> ;-)
Já osobně nemám rád žádný HTML element, můj vztah k elementům, je naprosto cituprostý, neutrální a elementy vybírám je podle podpory v prohlížečích a sémantiky, a to v uvedeném pořadí. quatzael: „tak jsem to vyřešil těma colspanama“ Je to sice funkční, já osobně bych kvůli dvěma buňkám v jednom řádku jednomu řádku v ostatních padesáti s největší pravděpodobností buňky nespojoval a použil řešení vycházející z kódu ve [#4]. Vhodným nastyslováním bych dosáhl stelného vzhledu, jako kdyby A a B byly v oddělených buňkách.
Od IE8 je možnost "rozdělení buněk", uvozovky jsem použil záměrně, mám na mysli, že "rozdělené" buňce bych dal display: table; a vloženým elementům, třebas spanům, bycj dal display: table-cell. Ale mám za to, že pravděpodobně bych takové řešení nemudel použít a že bych si vystačil s floatem nebo s inline blokem a deklarací rozměrů, díky čemuž bych měl výsledek použitelný i v IE6, bo řešení funkční v IE7 a nefunkční v IE6 mě nenapadá.
|
||
|
Časová prodleva: 12 let
|
|||
0