Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kikinet Profil |
Zdravím,
nenašla jsem, nebo možná nevím jak najít, řešení překrytí více prvků obrázkem. Prakticky jde o menu odkazy, které jsou po najetí myší překryté jednoduchým malým obrázkem. Obrázek celý má ale na šířku víc než je šířka odkazů a já potřebuju, aby se zobrazovalo i to, co přesahuje odkaz. Zkoušela jsem overflow, možná špatně. A padding zvětšit nemůžu, jelikož by se položky nevlezly do samotné lišty menu. Pro ukázku ještě styl: div#menu li { text-decoration: none; display: inline; text-align: center; padding: 30px 3%; } div#menu a { color: white; text-decoration: none; font-size: 15px; overflow: visible; text-align: center; } div#menu li a:active, div#menu li a:hover { background-image: url(menuact.png); background-repeat: no-repeat; background-position: center center; } A takhle vypadají odkazy v kódu: <li><a href="index.php?page=main">HOME</a></li> |
||
Časová prodleva: 6 dní
|
|||
majja01 Profil |
#2 · Zasláno: 13. 3. 2014, 20:09:13
kikinet:
zkus background-size nevím přesně co chceš...
|
||
Bubák Profil |
#3 · Zasláno: 13. 3. 2014, 21:46:14
kikinet:
„já potřebuju, aby se zobrazovalo i to, co přesahuje odkaz.“ A to je co? Zkus upřesnit. Též by mi by pomohlo, kdybych zmíněný obrázek viděl, případně můžečš odkázat i na malůvku, jak má menu vypadat. „padding zvětšit nemůžu“ Co můžeš? Pokud vím, tak možnosti jsou dvě, deklarovat šířku, nebo padding. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0