Autor Zpráva
Tomáš123
Profil
Zdravím Vás,
Najprv by som chcel povedať, že som už prečítal množstvo vláken ako napr. toto nastavení patičky vždy na spod stránky a jedno som už aj založil, ale nevyriešilo sa tam to čo potrebujem teraz. (Ospravedlňujem sa za opakované založenie témy nie veľmi odlišnej od tej minulej)

Teraz mám následovný problém:
Stránka vyzerá asi takto no problém je v tom, že keď ju oddialim, tak päta už nie je na spodku stránky. A keď dám divu main min-height: 100%; tak z neho nič neostane a možnosť, že zruším obaľovací div momentálne neprichádza do úvahy. Potreboval by som dosiahnuť aby div main mal minimálnu výšku 100% a zároveň som ho nemusel vyberať z divu wrapper. Ďakujem za každú radu, a ešte viac si budem vážiť radu od profíka, ktorý mi napíše ako sa také veci robia na "ozajstných" (populárnych stránkach firiem atď.) stránkach.

na stránke jokera to je tak; presne toto chcem dosiahnuť.
Kubo2
Profil
Tomáš123:
Oddialením myslíš toto? V takom prípade je myslím lepšie ponechať pätu prilepenú ku koncu stránky, pretože inak tam vznikne zbytočná medzera. No napriek tomu si myslím, že je veľmi nepravdepodobné, aby si užívateľ odďaľovaľ stránku na menej ako 90%, takže to nemá zmysel riešiť.
Tomáš123
Profil
Kubo2:
Oddialením myslíš toto?
Áno

No napriek tomu si myslím, že je veľmi nepravdepodobné, aby si užívateľ odďaľovaľ stránku na menej ako 90%, takže to nemá zmysel riešiť.
To máš pravdu, ale ja som to myslel skôr ako to má Joker.

A ešte ťa prosím, ako robia stránky profesionáli (pýtam sa to preto lebo už začínam odznova asi 9-ty krát, a chcem to urobiť konečne poriadne, aby to fungovalo vo všetkých prehliadačoch a bolo to valídne);
približuje sa tá moja aspoň trochu realite?
Náročný uživatel
Profil *
jak udělat sticky footer najdeš třeba na http://ryanfait.com/sticky-footer/, ale tenhle design je dneska k vidění už poměrně vzácně, protože neni praktickej... představ si, že máš obyčejnou stránku s krátkym obsahem v rozlišení 2560x1440px a celej obsahovej div máš vybarvenej až ke spodní hraně okna prohlížeče... nic v něm, prostě jenom nějaká barva...
co se týká kvality kódu, k dokonalosti to má zatim hodně daleko, největší problém je v jeho množství, na tak jednoduchou stránku stačí pár řádků, naopak nepoužíváš některý náležitosti, co bys používat měl pro lepší rozdělení obsahu... je ještě dost co zlepšovat a to i v úplnejch v základech...
jefitto44
Profil
Môžeš dať footru position:relative/absolute a napozicovať ho na spodok stránky, čiže napr. bottom:0 left0 a pod. PRoste koľko potrebuješ
Tomáš123
Profil
Kubo2, Náročný uživatel, jefitto44:
Tak vám ďakujem, nechám to teda tak ako to je - vzhľadom na vaše odpovede;

Náročný uživatel:
Prosím ťa napíšeš mi čo by si urobil jednoduchšie? Ďakujem
Bubák
Profil
jefitto44:
A co když bude textu více, než je výška okna?
Tomáš123
Profil
Bubák, jefitto44:
To som už skúšal, bude to vyzerať tak, že pri scrollovaní bude päta zavadzať kdesi v strede.
jefitto44
Profil
nj... tak potom posledná možnosť, tomu divu, čo je pred footerom nastav min-height povedzme 1000, abo koľko, pixelov
Tomáš123
Profil
jefitto44:
Tak to aj mám teraz urobené: min-height:800px;
A keď ste si všimli, stále, aj keď je stránka naplno oddialená je tam scrollovacia lišta, (potrebujem mať výšku body nastavenú na 100%) tak čo mám urobiť aby posuvník zmizol.
jefitto44
Profil
Nič neurobíš... nič sa ani nedá urobiť... môžeš si to vypočítať tak, aby to pasovalo na tvoj monitor... nebude to ale pasovať na moj, ani na bubakov, ani na nikoho ineho
Tomáš123
Profil
jefitto44:
Nie nie, ty si to zle pochopil- tá stránka vyzerá oddialene takto-tu nie je problém s malým monitorom ale s tým, že tam stála zúri scrollovacia lišta aj keď ju netreba; môžeš si všimnúť, že na lište je dole ešte malý kúsok-veď si skús tu stránku oddialiť a sám uvidíš. Myslím, že je to CSS-kom, na začiatku mám:
html, body {
        height: 100%;
        max-width: 100%;
}
A neviem, či mi to nerozhádzala tá reklama alebo čo...Ale jednoducho, keď je stránka oddialená na hodnotu, kedy sa už na monitor vojde celá by mala scrollovacia lišta zmiznúť, no nedeje sa tak.
Náročný uživatel
Profil *
Tomáš123:
koukni na to CSS, máš tam stejný nastavení (border-radius a box-shadow) pro několik prvků napsaný samostatně, mohs to napsat do jednoho... nebo když máš všechny hodnoty stejný (rohy u border-radius), stačí napsat jednu hodnotu, zápis pro html a body si moh napsat jenom k body, menu stačilo odmarginovat atd atp...
co se týká html, tak výchozí hodnoty netřeba psát (type="text/css"), místo &copy; můžeš normálně použít značku © a měl bys používat tagy <header>, <main>, <footer>, <section>, <nav> (aspoň na obalení)...
Bubák
Profil
Náročný uživatel:
<main>
To je z HTML 6?
Nebylo by lepší používat značky blok, nadpis, podnadpis, odstavec, citace, rozhovor, kdo, co, chamurappi ...?
Náročný uživatel
Profil *
Bubák:
To je z HTML 6?
na w3schools se zmiňujou jenom o html5 :D
Nebylo by lepší používat značky blok, nadpis, podnadpis, odstavec, citace, rozhovor, kdo, co, chamurappi ...?
zrovna na tenhle článek sem před časem koukal, originální nápad :D
Tomáš123
Profil
Náročný uživatel:
ďakujem Ti veľmi pekne viem presne čo myslíš

mohs to napsat do jednoho
To som sa aj chystal, ale až na koniec lebo teraz som sa snažil urobiť ten základ, a potom budem zdokonaľovať a skracovať kód. Ale určite sa pokúsim to urobiť jednoduchšie.

menu stačilo odmarginovat
To som nevedel, ale prerobím.

měl bys používat tagy <header>, <main>, <footer>, <section>, <nav> (aspoň na obalení)...
Týmto určite narážaš na to, že text v päte nie ničím obalený-opravím to(ale inak sa snažím používať <header>, <main>, <footer>...)

Bubák:
Nebylo by lepší používat značky blok, nadpis, podnadpis, odstavec, citace, rozhovor, kdo, co, chamurappi ...?
Možno áno, ale zdá sa mi lepšie písať v angličtine, nakoľko je v tomto jazyku celý kód.

Ale som rád, že ste mi napísali ako mám urobiť kód lepšie-vážim si vaše rady a ďakujem.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Náročného uživatele:
zápis pro html a body si moh napsat jenom k body
I tu výšku? Jsi si tím jistý?

měl bys používat tagy <header>, <main>, <footer>, <section>, <nav> (aspoň na obalení)...
Neměl, jediné, co by tím mohl získat, jsou problémy. Jak souvisí tato tvá naivní evangelizační činnost s problémem Tomáše123?

na w3schools
Neodkazuješ na moc důvěryhodný web. Pro pořádek dodávám, že W3Schools nemá absolutně nic společného s W3C (krom dvou písmenek v názvu), je to nezávislý projekt nevalné kvality.


Reaguji na Tomáše123:
(ale inak sa snažím používať <header>, <main>, <footer>...)
Proč? Co ti přináší, krom horší kompatibility?
Tomáš123
Profil
Chamurappi:
To neviem. Čo mám potom používať, do čoho mám obaliť obsah, keď mi povieš lepšiu alternatívu tak sa budem riadiť ňou.

EDIT: Ja to robím cez <div id/class="...">, takže tam by nemali byť problémy s kompatibilitou.

Náročný uživatel, Chamurappi:

I tu výšku? Jsi si tím jistý?
Výšku nie, viď predošlé vlákno, ktoré som založil tak 2-3 týždne dozadu-tam som prišiel na to, že to tam musí byť.

Náročný uživatel:
Teraz si pozri zdrojový kód-takéto úpravy si mal na mysli?
Náročný uživatel
Profil *
Chamurappi:
I tu výšku? Jsi si tím jistý?
Tomáš123:
Výšku nie, viď predošlé vlákno, ktoré som založil tak 2-3 týždne dozadu-tam som prišiel na to, že to tam musí byť.
co sem si tak zkoušel, v tomhle konkrétním případě sem se odstraněním stylu k tagu html zbavil nežádoucího posuvníku, tzn. stávající řešení je dost nedotažený
html, body http://screenshot.cz/R51PC/html-body.png
body http://screenshot.cz/YS3HL/body.png

Neměl, jediné, co by tím mohl získat, jsou problémy.
Jak souvisí tato tvá naivní evangelizační činnost s problémem Tomáše123?

jaký problémy? pokud k nim nebude dávat styly, žádný problémy (v historickejch prohlížečích) se nekonají, ne?
ptal se na kvalitu kódu :D

Neodkazuješ na moc důvěryhodný web. ...je to nezávislý projekt nevalné kvality.
jestli víš o nějakym lepším, tak sem s nim :)

Tomáš123:
Teraz si pozri zdrojový kód-takéto úpravy si mal na mysli?
CSS:
- border-radius: 20px 20px 20px 20px; -> border-radius: 20px;
- margin: 15px 0 15px 0; -> margin: 15px 0;
HTML:
- smazat type="text/css" - výchozí hodnoty se psát nemusej...
jenikkozak
Profil
Náročný uživatel:
pokud k nim nebude dávat styly, žádný problémy (v historickejch prohlížečích) se nekonají, ne?
ptal se na kvalitu kódu :D
K čemu mu tam tedy ty prvky budou, když je nebude stylovat? Odpovím si sám – k ničemu.
Svou hrou na génia akorát Tomáše pleteš. Špatná rada je horší než žádná. Stejně i odkaz na zavádějící web je horší než neuvedení odkazu.

Navrhuješ přidat naprosto zbytečné značky do HTML souboru, jenž se stále stahuje znovu, ale vadí ti pár znaků navíc ve stylopisu, který se cachuje? To přece nedává smysl.

Tomáš123:
EDIT: Ja to robím cez <div id/class="...">, takže tam by nemali byť problémy s kompatibilitou.
To je správné řešení.
Bubák
Profil
jenikkozak:
K čemu mu tam tedy ty prvky budou, když je nebude stylovat? Odpovím si sám – k ničemu.
Někdo tvrdí, že je takové značky zpřehledňují kód. Chápal bych takové značky jako jiný zápis komentářů, ukázka na výše odkázaném webylonu:
<!--  kód na způsob Náročný uživatel -->
<header>
<div class="header">
Hlavička.
</div>
</header>
<!-- kód na způsob Císařovy nové značky -->
<div class="header">
    Hlavička.
</div><!-- /header -->
Tomáš123
Profil
Náročný uživatel:
co sem si tak zkoušel, v tomhle konkrétním případě sem se odstraněním stylu k tagu html zbavil nežádoucího posuvníku, tzn. stávající řešení je dost nedotažený
Ale keď tam dám max-height: 100%; posuvník sa odstráni takisto.

CSS:
- border-radius: 20px 20px 20px 20px; -> border-radius: 20px;
- margin: 15px 0 15px 0; -> margin: 15px 0;
HTML:
- smazat type="text/css" - výchozí hodnoty se psát nemusej...

Za toto ti ďakujem. Prepíšem.

Bubák:
Někdo tvrdí, že je takové značky zpřehledňují kód
Ja píšem kód s tým, že ak je potrebné tak vnútro divu posuniem aj dvomi/tromi TAB-mi takže by som povedal, že môj kód je dosť prehľadný aj bez tohto.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: