Autor Zpráva
Tomáš Jelínek
Profil
Zdravím
Potřeboval bych vědět, jak mám zajistit, aby se mi středový panel natáhl až dolů k footeru stránky.
Zde je CSS:
body {
    margin: 0 0 0 0; 
    background-color: red;
}
.background {
    height: 100%;
    width: 100%;
}
.header {
    width:100%;
    background-color: aqua;
    height:200px;
}
.header_image {
    height: 90%;
    background-color: yellow;
}
.header_menus {
    margin: 0 auto;
    position: relative;
    top: 30%;
    width: 50%;
    height: 50%;
    background-color: purple;
}
.header_bottom {
    background-color: black;
    width: 100%;
    height: 10%;
}
.content {
    width: 1400px;
    background-color: maroon;
    margin: 0 auto;
}
.body {
    width: 70%;
    background-color: pink;
    margin: 0 auto;
    word-wrap: break-word;
}
.body_top {
    width: 100%;
    height: 50px;    
    background-color: chocolate;
}
.body_middle {  
    background-color: coral;
    padding-left: 20px;
    padding-right: 20px;
}
.body_bottom {
    width: 100%;
    height: 50px;    
    background-color: green;
    clear: both;
}
.footer {
    width: 100%;
    height: 100px;
    background-color: firebrick;
}
.footer_top {
    width: 100%;
    height: 30px;
    background-color: grey;  
}
.footer_main {
    width: 100%;
    height: 70px;
    background-color: magenta; 
}
.menu_left {
    text-align: center;
    background-color: tomato;
    width: 15%;
    position: relative;
    left: 0px;
    top: 30px;
    float: left;
}
.menu_right {
    text-align: center;
    background-color: tomato;
    width: 15%;
    position: relative;
    right: 0px;
    float: right;
    top: 30px;
}
.menu_block {
    margin: 0 auto;
    width: 80%;
    background-color: aliceblue;
    position: relative;
    margin-top: 20px;
    margin-bottom: 40px;
}
.menu_block_top {
    font-size: 24px;
}
.menu_block_middle {
    font-size: 18px;
}
.submenu {
    font-size: 14px;
    display: none;
}

Obrázek: http://s22.postimg.org/3r8ch8t4f/web.png

Pochopitelně bych mohl počkat na to, až se mi ty boční panely rozšíří do výšky a samo se to takto spraví, ale to je takové prasácké řešení...

A prosím design nekomentovat, jsou to jen obarvený bloky pro představu, jaké bude rozložení.
ondra15
Profil
Tomáš Jelínek:
Dejte sem prosím odkaz na živou ukázku. Takhle těžko soudit, jaká třída obaluje "středový panel".
Tomáš Jelínek
Profil
ondra15:
Snad to bude stačit...
Fisir
Profil
Reaguji na Tomáše Jelínka:
Ještě jednou: Prosím o odkaz na živou ukázku.
Tomáš123
Profil
Tomáš Jelínek:
Typujem, že chceš natiahnuť na výšku celej stránky ten béžový obdĺžnik pod textom "This is index". A takisto predpokladám, že je to div content.
Ak som sa trafil a problém je len v tom jednom dive t. j., že ostatné máš správne zanorené, tak by malo stačiť, keď contentu v CSS doplníš height: 100%; (poprípade min-height: 100%;)

Nemal by si používať div s hodnotou triedy body (skús to nahradiť napríklad "main"
Nechápem prečo tam máš toľko divov...Načo je to celé dobré?
Tomáš Jelínek
Profil
Fisir:
Omlouvám se.
Tohle snad už bude stačit ;)
No a dívám se, že není dobré používat widt: 100%


Tomáš123:
To proč mám tolik divů už nevím, dělal jsem to asi před měsícem. Každopádně to bude tím, že jsem asi usoudil za vhodné to tam mít a nejsem zkušenej. Ale asi ten div jménem content tam být nemusel. A je, to přejmenování na min je dobrý nápad...
Každopádne nastavení height 100% u divu content nefunguje. Jak ještě vyřešit roztažení elementů na celou šířku stránky, aby se to pak nedeformovalo jak v živé ukázce?
Tomáš123
Profil
Tomáš Jelínek:
V tvojom prípade je jednoduchšie teraz celý kód prerobiť asi do takejto podoby (pričom do left a right panelu vložiť ešte pár obaľovacích divov):
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <title>Malazská encyklopedie</title>
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="temps/styles.css">
        <script type="text/javascript" src="defines/scripts.js"></script>
    </head>
<body>
    <div id="all">
        <div id="header"></div>
        <div id="content">
            <div class="leftpanel"></div>
            <div class="center"></div>
            <div class="rightpanel"></div>
        </div>
        <div id="footer"></div>
    </div>

</body>
</html>

Ešte tam nemáš žiadny obsah a ak to necháš v pôvodnom stave, tak budeš mať pri plnení oveľa väčšie problémy.
Ten problém čo riešiš vyššie...stačí pridať height: 100%;, a hotovo. Ale "vďaka" tomu, že tvoj kód je tak zložitý, to len tak nevyriešiš.

jsem asi usoudil za vhodné to tam mít a nejsem zkušenej.
Keď som začínal (samozrejme nepovažujem sa za profíka), tiež moje kódy boli príliš zložité, ale ja som svoje cvičné stránky stále prerábal a prerábal..., kým sa mi to nepáčilo. A teraz som dostal knižku a opäť viem o niečo viac a idem prerábať svoj kód, aby bol jednoduchší, prehľadnejší a lepšie sa či už editoval alebo obohacoval o nové štýly jazykom CSS.

Ak budeš mať problém s prerobením štruktúry stránky, ozvi sa sem a rád ti pomôžem.
Tomáš Jelínek
Profil
Tomáš123:
No jo, to je právě ten problém. Krom jiných názvů, pořádí a používání class místo id (ty id jsou asi logičtější) to mám po odstranění vnitřního kódu, to mám identické. Takové to menu_top apod. tam mám pak kvůli grafice, abych navrch mohl dát nějakou grafickou výzdobu.
Podívej se sem.
Ale pokud by si to se mnou byl ochoten řešit, byl bych vděčný. Akorát by bylo lepší to dělat přes skype, icq nebo něco podobného. Pokud by jsi byl ochotný, poslal bys mi kdyžtak kontakt na tomasjelinek96(zavinac)gmail(tecka)com

Díky
arcadosi
Profil
Tomáš123:
DOCTYPE tvojho príkladu naznačuje HTML5, v <html> ti chýba atribut lang="jazyk stránky".
Pokial chceš používať HTML5, ktorý je zameraný na prínos sématiky do HTML, tak nepoužívaj div-i ale príslušné HTML5 tagy, inak to vyzerá ako nefunkčná kombinácia 2 jazykov.

Tomáš Jelínek:
To proč mám tolik divů už nevím, dělal jsem to asi před měsícem. Každopádně to bude tím, že jsem asi usoudil za vhodné to tam mít a nejsem zkušenej

Najlepšie urobíš ak to cele zmažeš a začneš odznova. Stránka ma naberať na kóde a zložitosti len ak je to nutné. Pamataj, že každá zbytočnosť zväčšuje bitovú veľkosť súboru, čo má za následok dlhšie načitávanie stránky. Nevadí ? Vadí ! Mobilný internet je veľmi predražený biznis a limity providerov sú za tie peniaze úplna katastrofa.
Bubák
Profil
arcadosi:
<html> ti chýba atribut lang="jazyk stránky"
Není povinný.

nepoužívaj div-i ale príslušné HTML5 tagy, inak to vyzerá ako nefunkčná kombinácia 2 jazykov
Nevidím na téhle kombinaci nic nefunkčního a obejde se to bez linkování skriptu, který je zapotřebí k zprovoznění nových elementů nepodporovaných ve starších prohlížečích.
Tomáš123
Profil
arcadosi:
DOCTYPE tvojho príkladu naznačuje HTML5, v <html> ti chýba atribut lang="jazyk stránky".
Nemusíš ma poučovať o sémantike jazyka HTML5, ja viem svoje a iba som prerábal jeho kód aby vedel jeho zjednodušenú štruktúru.

Tomáš Jelínek:
Ale pokud by si to se mnou byl ochoten řešit, byl bych vděčný.
Môžeš s tým počítať.
arcadosi
Profil
Bubák:
„<html> ti chýba atribut lang="jazyk stránky"“
Není povinný.
Že nieje povinný znamená, že ho budeme ignorovať ? Písal som, že je povinný ? Určite uškodí jeho vloženie, tak sa mu vyhníme...je s jeho uvedením totiž veľa práce(ak ti nechýba dôvtip sarkazmu).

„nepoužívaj div-i ale príslušné HTML5 tagy, inak to vyzerá ako nefunkčná kombinácia 2 jazykov“
Nevidím na téhle kombinaci nic nefunkčního a obejde se to bez linkování skriptu, který je zapotřebí k zprovoznění nových elementů nepodporovaných ve starších prohlížečích.

Presne kvôli takémuto pohodlnému mysleniu ľudí na vysokých funkciach je potrebné urobiť tento "ťažký" krok. Aj v roku 2018 budeme kódit pre internet explorer 6 ? Je veľmi užitočné keď človek napíše deklaráciu pre HTML5 a to je zároveň poslednou zmienkou tejto verzie HTML.
Chamurappi
Profil
Reaguji na arcadosiho:
DOCTYPE tvojho príkladu naznačuje HTML5
Deklarace <!doctype> nemá vliv na verzi HTML, prohlížeče verze nikdy nerozlišovaly (v souladu s tím, co říká HTML 5). I kdyby deklaroval HTML 4, tak HTML 5 říká, že používá HTML 5.

Písal som, že je povinný ?
Psal jsi, že chybí. Jako, kdyby byl z nějakého důvodu důležitý. Podělíš se s námi, jaký vidíš jeho praktický přínos?
Před otazníky ti přebývají mezery.

kvôli takémuto pohodlnému mysleniu ľudí na vysokých funkciach je potrevné urobiť tento "ťažký" krok
To je krásně nadutá propaganda. Co tím získáme? Ono je něco důležitějšího než spokojenost maximálního možného počtu návštěvníků? Ještě k tomu za nízkou cenu — stačí nevyrábět problém.

Aj v roku 2018 budeme kódit pre internet explorer 6 ?
Pokud ho v tu dobu bude používat znatelně víc lidí, než ta současná skoro-nula, tak klidně. Stylovat neznámé elementy nedovoluje ani (značně rozšířený) Explorer 8.
Fisir
Profil
Reaguji na arcadosiho:
Hodil by se tu Chamurappi. Kruci.

Že nieje povinný znamená, že ho budeme ignorovať ? Písal som, že je povinný ? Určite uškodí jeho vloženie, tak sa mu vyhníme...je s jeho uvedením totiž veľa práce(ak ti nechýba dôvtip sarkazmu).
Takže, to shrňme: v tagu <html> mu tam žádný atribut lang nechybí, jelikož není povinný. Co kdyby tam element počáteční a koncové značky elementu <html> vůbec nebyly? Taky bys mu psal, že mu tam chybí? Ani teny by nechyběly.

Aj v roku 2018 budeme kódit pre internet explorer 6 ?
Ne, jelikož za čtyři roky bude jiná situace. Hranice se s léty posouvá. Mimochodem, zmínka o Exploreru 6 není na místě, neschopností stylovat neznámé elementy disponuje i Explorer 8.

Je veľmi užitočné keď človek napíše deklaráciu pre HTML5 a to je zároveň poslednou zmienkou tejto verzie HTML.
Deklarace pro HTML5 neexistuje. Jestli máš na mysli <!doctype html>, tak to pod svá křídla bere všechny starší i budoucí verze. Pro bytí cool už nebude třeba přepisovat doctype.
Bubák
Profil
Fisir:
Co kdyby tam element <html> vůbec nebyl?
Element (prvek) <html> je v HTML dokumentu vždy, počáteční i koncový tag (značka) je nepovinný.
http://www.zdrojak.cz/zpravicky/tag-neni-element-nebo-ano/
Tomáš123
Profil
arcadosi:
Ja to vidím tak, že si prečítal múdru knihu a už ideš buzerovať ostatných ako to má byť správne (bohužiaľ ti však chýbajú informácie o kompatibilite). Taktiež tvoje rady o sémantike v tomto prípade nie sú na mieste, pretože sa tu rieši problém začiatočnícky. A element div ešte ani zďaleka nie je zastaralý-stále nájdeš spustu webov, ktoré takéto " podľa teba" nesémantické elementy obsahujú.

Tomáš Jelínek:
Posielam ti kontaktný mail.

Ak tejto diskusii bude vadiť, že to riešime mimo ňu, tak pre pokoj duše tu nakoniec napíšem výsledný zdrojový kód a ak to bude potrebné, tak napíšem aj kde v tom starom bol problém.

Ďakujem za pochopenie.
arcadosi
Profil
Chamurappi:
Deklarace <!doctype> nemá vliv na verzi HTML, prohlížeče verze nikdy nerozlišovaly (v souladu s tím, co říká HTML 5). I kdyby deklaroval HTML 4, tak HTML 5 říká, že používá HTML 5.

Takže je podľa teba vhodné dávať deklarácie od buka do buka ? Ja som napísal, že ak deklaruje HTML5, tak má používať HTML5 tagy. Radím zle ? Zastreľ ma ! Asi rád nakupuješ jablká v banánovej šupke.

Psal jsi, že chybí. Jako, kdyby byl z nějakého důvodu důležitý. Podělíš se s námi, jaký vidíš jeho praktický přínos?

Pokiaľ viem, tak slúži pre vyhľadávacích robotov + browser, aby vedel aký má očakávať jazyk. Tiež mám dojem, že predčítačky to využívajú na to aby vedeli akú knižnicu jazykov majú použiť. Vzhľadom na to ako si sa do mňa pustil by si mohol napísať sťažnosť na google, facebook a youtube. Prečo ? Pozri si zdroják. Ale ja viem...tvoj dôvod prečo to neuvádzať musí byť podstatnejší ako názory ich pofidérnych programátorov...úbožiaci...oni to tam majú. Je to fakt strašne obtiažne to tam pre poriadok veci dodať. Buďme všetci rebely a ty buď náš vodca, howk !

Pokud ho v tu dobu bude používat znatelně víc lidí, než ta současná skoro-nula, tak klidně. Stylovat neznámé elementy nedovoluje ani (značně rozšířený) Explorer 8.

Browser statistics:
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp

February 2014:
IE: 9.8 %
FF: 26.4 %
chrome: 56.4 %
safari: 4.0 %
opera: 1.9 %

To som dodal len informatívne. Z týchto percent treba odčítať fakt, že sa tam uvádza IE všeobecne, takže IE 8 nemusí byť zastúpený až do takej miery. Ale týmto ti nijako nevyvraciam tvoje tvrdenie. Internetové stránky majú byť prístupné čo možno najviac ľuďom a samozrejme sa treba snažiť o podporu čo možno najviac prehliadačov. Nieje to jednoduché, no nemyslím si, že by mal byť daňou sématický prínos HTML5. Kvôli už starému IE8 a kúsku kódu naviac má byť kódovaná stránka ako 5 rokov dozadu ?

Chcel som doložiť informácie k Tomáš123 -ho správe a nie sa tu s vami vadiť a naťahovať. Možno so mnou nesúhlasite, no nemyslým si, že som napísal niečo vyslovene ZLE/NESPRÁVNE, aby ste sa museli takto čertiť.

Tomáš123:
A element div ešte ani zďaleka nie je zastaralý-stále nájdeš spustu webov, ktoré takéto " podľa teba" nesémantické elementy obsahujú.

Ja som nenapísal, že je tento tag ako tak zastaralý. Ja som len napísal, že pri deklaracii HTML5, tam kde by mal byť <header> tak nemá byť <div class="header">. A prepáč, ale nie, že podľa mňa, ale <div> je proste nesématický tag.

Peace ?
Davex
Profil
arcadosi:
Ja som napísal, že ak deklaruje HTML5, tak má používať HTML5 tagy. Radím zle ?
Domnívám se, že vůbec nedeklaruje HTML 5, ale nejkratším možným zápisem zapíná standardní vykreslovací režim prohlížeče.

Pokiaľ viem, tak slúži pre vyhľadávacích robotov + browser, aby vedel aký má očakávať jazyk.
Pokud vím, tak roboti vyhledávačů podobným atributům, pokud je vůbec čtou, nevěří a jazyk si detekují sami. V prohlížečích to někdy může být užitečné (třeba při experimentálním dělení slov), ale ...

Jak Tomášovi Jelínkovi pomůžou značky z HTML 5, sémantika a značka <html> s definicí jazyka při natažení středového panelu k patičce?
Chamurappi
Profil
Reaguji na arcadosiho:
ak deklaruje HTML5, tak má používať HTML5 tagy
Nesmysl. Mimochodem, hlavní důvod, proč se do HTML 5 dostal tento krátký <!doctype>, byl Internet Explorer 6. Kdyby se šestka nepřepínala do standardního režimu i při takto krátké deklaraci, deklarovalo by se HTML 5 úplně stejně jako HTML 4. Kdyby tvůrci specifikace nebrali ohled na minulost, mohli <!doctype> zrušit (chuť k tomu byla).

Pokiaľ viem, tak slúži pre vyhľadávacích robotov
Neviditelná metadata jsou nedůvěryhodná, vyhledávací roboti poznávají jazyk heuristikou.
Hlasové čtečky se stránkami bez uvedeného jazyka také nemívají problém. Nedivil bych se, kdyby lang ignorovaly, protože moře českých stránek uvádí lang="en" (a některé nesmyslný lang="cz").

browser, aby vedel aký má očakávať jazyk
A ten to používá k čemu? Já znám dvě poměrně okrajové situace, kdy jazyk má vliv, znáš je také? Tak Davex jednu vyzradil…

by si mohol napísať sťažnosť na google, facebook a youtube. Prečo ? Pozri si zdroják.
Na Googlu vidím i itemscope="", na YouTube zase dir="ltr". Zdrojové kódy velkých webů mají k ideálu daleko. Atributem lang se od něj nevzdalují (proč nám stále vnucuješ, že tvrdíme, že uvádět ho je chyba?), ale nic to nemění na tom, že je převážně zbytečný.
Peskovat někoho za to, že v ukázce konstrukce bloků nedeklaruje jazyk, mi přijde praštěné. Všiml sis, že v kódu od Tomáše123 není prakticky žádný obsah? Jaký lang by měl uvádět?

Browser statistics“ … „February 2014
Statistiky z amerického pidiwebu orientovaného na webové vývojáře jsou vypovídající jen pro autory tohoto pidiwebu. V únoru byl Explorer v ČR stále nejpoužívanějším prohlížečem.

no nemyslím si, že by mal byť daňou sématický prínos HTML5
A ten je v praxi jaký, aby vyvážil problémy? Jaké reálné výhody jsi už viděl?

Kvôli už starému IE8 a kúsku kódu naviac má byť kódovaná stránka ako 5 rokov dozadu ?
Proč ne? Obecně mají uživatelé raději stránky, které bez potíží fungují, než ty, které jdou s dobou.
arcadosi
Profil
Davex:
Domnívám se, že vůbec nedeklaruje HTML 5, ale nejkratším možným zápisem zapíná standardní vykreslovací režim prohlížeče.

Ešte raz. Nenapísal som žiadnu NEPRAVDU a na tom, že som DODAL isté informácie (fakty), ktoré su mimochodom všetky pravdivé, nieje nič zlé. Pokiaľ tvrdím, že <!DOCTYPE html> je deklarácia HTML5, tak neviem prečo sa musí niekto ozvať s pripomienkami, keď mám pravdu. Nie ? Chcem dôkaz, pretože moje tvrdenia sa nachádzajú napríklad na www.w3schools.com, čo je si myslým trošku faktovravná stránka. Nehrajem mudrého, len uvádzam fakty. Všetci čo tu píšete sa do mňa len navážate a na všetky vaše otázky vám poskytujem PRAVDIVÉ odpovede, tak fakt nerozumiem o čo vám ide.

Pokud vím, tak roboti vyhledávačů podobným atributům, pokud je vůbec čtou, nevěří a jazyk si detekují sami. V prohlížečích to někdy může být užitečné (třeba při experimentálním dělení slov), ale ...

Slúži to ako pomôcka pre vyhľadávače. Nie, že na tomto fakte postavia mrakodrap. Tiež by sme sa potom mohli naťahovať o <meta> znakoch...tie majú rovnako informačný prínos, no nedá sa tvrdiť, že ak tam uvediem keywords ,,predaj psov,, že na stránke nemôžem predávať aj mačku.

Jak Tomášovi Jelínkovi pomůžou značky z HTML 5, sémantika a značka <html> s definicí jazyka při natažení středového panelu k patičce?

Prave z toho dôvodu som tento boj chcel uzavrieť v predošlom príspevku do diskusie.
juriad
Profil
arcadosi:
čo je si myslým trošku faktovravná stránka
Sice se to už zlepšilo, ale stále je plná chyb. Viz http://www.w3fools.com/
V archivu lze nalézt původní seznam chyb http://archive.today/q3uPS (většina je již opravená).

Argumenty proti tobě jsou založeny na zkušenostech, sledování historie vývoje webu a znalosti standardu/specifikace/dokumentace.
Chamurappi
Profil
Reaguji na arcadosiho:
Ještě tu nikdo nezmínil, že atribut lang byl v úplně stejné podobě i v HTML 4. Víceméně jsi v [#9] naznačil (možná neúmyslně), že by se měl uvádět kvůli HTML 5.

moje tvrdenia sa nachádzajú napríklad na www.w3schools.com, čo je si myslým trošku faktovravná stránka
Ta zrovna není moc autoritativní. (Netvrdím ovšem, že všechno, co se na W3Schools píše, je lež.)
Lepším zdrojem informací k deklaraci <!doctype> v HTML 5 je přímo W3C — můžeš si tam přečíst o všech šesti explicitně dovolených deklaracích.

Slúži to ako pomôcka pre vyhľadávače.
Dodáš odkaz na nějaký průzkum dokazující tuto hypotézu? Nebo na základě čeho tvrdíš, že tomu tak je?

nedá sa tvrdiť, že ak tam uvediem keywords
Žádný normální vyhledávač <meta name="keywords"> už alespoň deset let nepoužívá. Nebo máš při ruce nějaký fakt dokazující opak?

Všetci čo tu píšete sa do mňa len navážate
To je adrenalin, co? Jak já ti závidím! Do mě už se dlouho žádný dav přesvědčený o své pravdě nepustil.
Neber si prosím naše výtky osobně. Nechceme z tebe dělat hlupáka, ale rozšířit ti obzory. Vážím si tvého odhodlání, nevzdávej to s námi :-)
Tomáš Jelínek
Profil
No co se týče mého problému... Nějaké pokusy jsem dělal už před pár lety, v té době a i teď jsem to vyřešil poměrně jednoduše:
    background-image: url('pictures/bg.png');
    margin: 0;
Fungovalo to. Teďkom z příchodem HTML5 ne (ano, tady dáme arcadosimu za pravdeu, že se řídím starou školou). A teď problém je, že se tag background neroztáhne přes celou stránku. Potřebuju tedy zajistit a teď chronologicky:
a) roztáhnutí divu background přes celou stránku
b) následně zajistit, aby footer byl vespod
c) zajistit, aby se dolní okraj divu main dotýkal patičky
Ukázka zde
arcadosi
Profil
juriad:

Tak musím sa ti priznať, že teraz si ma zaskočil :-) Dik za info, nevedel som. Webu som sa venoval už dávno a to zvačša PHP. Z novoobjavených dôvodov som sa opäť začal zaujímať o web, no tentokrat sa snažím viac držat štandardov a začínam od HTML5/CSS3 (áno kniha, rád mám knižné čítanie a nie za monitorom, tam nemám ani polovičnú výdrž). Presnejšie mám túto knihu http://www.martinus.sk/?uItem=139777.

Chamurappi:
Dodáš odkaz na nějaký průzkum dokazující tuto hypotézu? Nebo na základě čeho tvrdíš, že tomu tak je?

Čítal som to v knihe, tak hádam by to tam netvrdili zbytočne, hore som dal link na tú knihu, možno s ňou máš nejaké skúsenosti ?

Žádný normální vyhledávač <meta name="keywords"> už alespoň deset let nepoužívá. Nebo máš při ruce nějaký fakt dokazující opak?

Ja som to uviedol len ako príklad toho, že ak niečo dáš do meta znakov, tak to neznamená, že tomu robot, či človek slepo verí, je to len dodatková informácia (len som ti prikývol k tvojmu tvrdeniu, tak ja neviem o čo zas ide, už ani súhlasiť nemôžem ? Si vyberte sakra... :-D)

Neber si prosím naše výtky osobně. Nechceme z tebe dělat hlupáka, ale rozšířit ti obzory. Vážím si tvého odhodlání, nevzdávej to s námi :-)

Užitocným informáciam som sa nikdy nebránil, ale za svojim si stojím, kým mi niekto nedá ,,polapiteľný,, dôkaz. Keď mám pred sebou otvorenú knihu + otvorím ďalšiu, kde si len potvrdím svoje argumenty, tak neprikývnem niekomu na internete len preto, že to tvrdí. A hlavne si myslím, že tu nikto nepísal zlé informácie, skor je to o naťahovaní sa kto ďalej dočúra :) Vidím, že toho vieš dosť, takže určite v buducnosti budem potrebovať ja radu od teba.


Tomáš Jelínek:

a) Mne to zobrazuje cez celú obrazovku...teda na šírku, alebo to chceš mať ako pozadie ?

Ďalej tam vidím nie veľmy zmyselnú miešanicu float-ovania a pozicovania. Neviem, ale mal by si si vybrať čo z toho chceš použiť, pretože tvoja kombinácia oboch je dosť mätúca a tiež nefunkčná.
Ale osobne neviem, že či mám povolené si otvoriť hubu, keďže sa to tu môže opäť zvrtnúť akurát tak proti mne :)
Bubák
Profil
Tomáš Jelínek:
Fungovalo to. Teďkom z příchodem HTML5 ne
Není to „teďkom z příchodem HTML5, ale proto, že máš prohlížeče přepnuté do standardního vykrajovacího režimu. Stejného výsledku bys dosáhnul třebas tímto doctypem (označovaný jako transitional s URL):
<!DOCTYPE HTML PUBLIC '-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN' 'http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd'>

Nechápu, proč se pokoušíš dát pozadí divu <div class="background"> a natáhnout ho na výšku, když pozadí můžeš dát elementu body.
Pokud chceš <div class="background"> natáhnou na výšku, coř by mělo smysl, třeba kdyby zmíněný div myl užší, než body, dělá se to jednoduše:
html, body, .background {height: 100%;}
Tomáš Jelínek
Profil
Ono s tím divem background máš naprostou pravdu, hold jsem to dělal složitě...z nějakýho důvodu. Ale taky mě to už po cestě domů napadlo...sakra proč to tam mám.
Teď ještě zbývá to zarovnání dolů a natažení středového panelu...Aktuální verze kódu zde.
Tomáš123
Profil
arcadosi:
Presnejšie mám túto knihu http://www.martinus.sk/?uItem=139777.
No takže už vieme prečo máš také múdre rady o sémantike - tú knihu mám aj ja a ako som ju začal čítať stretol som sa tam presne s tými "kecmi" o sémantike respektíve ma zarazlili...Kecmi preto lebo to ešte nie je tak aktuálne (a to tá kniha bola písaná v roku 2012).

Najprv si over to čo čítaš a až potom poučuj (kdesi v 2 alebo 3 kapitole písali o skripte document.createElement(), ktorý ti pomôže ak prehliadače nové elementy nepoznajú, alebo nevedia čo s nimi robiť(pozri si webylon:http://www.webylon.info/K.42)). Keby som web nikdy predtým nevidel a nechodil na túto diskusiu a nevidel rady o opatrnom používaní nových elementov HTML5 tak by som asi napísal niečo podobné ako ty hore.
arcadosi
Profil
Tomáš123:
Najprv si over to čo čítaš a až potom poučuj

Ja som sa tej sématiky zastal z dôvodu SEO. Myslím si, že táto sématika má napomáhať pri indexácii vzhľadom na to, že uľahčuje detekciu dokumentu(si myslím). A vychádzam z ľudského správania, tj. skor si vezmeš z regálu nepopučené mlieko v kartóne, než s miernou deformáciou, aj keď to na výslednu chuť nemá absolútne žiaden dopad. Tak isto si myslím, že sématika HTML dokumentu(rovnako ako kartónový obal) napomáha pri indexácii, ratingu(predaji). Netvrdím, že robí zázraky, hovorím napomáha...to je jediný dôvod prečo verím v prínos sématiky a neopovrhujem tak jej používaním. Samozrejme akceptácia musí prísť aj z druhej strany, no google ti nikdy nenapíše čo máš presne dodržať, aby si bol vyššie než tvôj škúľavý sused.
Tomáš123
Profil
Ja som tú knihu tiež prečítal, a viem na čo slúži sémantika a myslím si, že nie je tvoja chyba, že si neprečítal aj články, ktoré píšu opak, kniha síce nie je zlá, ale podľa môjho názoru tam píšu a používaní elementov z HTML5 priskoro, vzhľadom na podporu v prehliadačoch.

Myslím, že by sme sa od kritizovania názoru arcadosiho mali vrátiť späť k problému Tomáša Jelínku...
Chamurappi
Profil
Reaguji na Tomáše Jelínka:
Chceš-li si hrát se zarovnáním na výšku, tak se té Bubákem doporučené stoprocentní height na <html> a <body> (+ dalších obalech) nevyhneš.

Teď ještě zbývá to zarovnání dolů
Patička vždy dole?

a natažení středového panelu
To nejde nasimulovat pomocí pozadí?


Reaguji na arcadosiho:
ak niečo dáš do meta znakov, tak to neznamená, že tomu robot, či človek slepo verí, je to len dodatková informácia
Která se k ničemu nepoužívá. Takže jako kdyby nebyla.
Tvrdíš, že lang má informační přínos, že je pomůckou — ptám se znovu, jak se to projevuje? Chtěl bych vidět nějaký průzkum, tedy důkaz, nikoliv jen slepou víru.

Ja som sa tej sématiky zastal z dôvodu SEO.
Na první pohled to sice dává smysl, ale jen do té doby, než si uvědomíš, že jediným zájmem vyhledávače je sloužit člověku s prohlížečem. Faktory, které uživatel vůbec nijak nepocítí, jsou nadbytečný šum. Takže když máš dvě stránky se stejným textem, na jedné je stylem zmenšený <h1>Ptakopysk</h1> a na druhé velký nápis <font size="7">Ptakopysk</font>, která z nich by vypadala, že je víc o ptakopyscích? Asi ta druhá, tak by to vyhodnotil prakticky každý uživatel vyhledávače. Proč by to měl vyhledávač vyhodnocovat jinak? Tím by si přeci uškodil.

Je pochopitelně otázka, do jaké míry umí vyhledávače tyto faktory vyhodnotit — do jaké úrovně dokáží koukat na web jako člověk. Ale kdyby potřebovaly rozeznávat hlavičku z HTML (což si myslím, že nepotřebují), tak <div class="header"> pochopí hravě také, opět by si uškodili tím, když by se soustředili jen na <header>.

Sémantika v HTML nemá jiný účel, než usnadnit předání informací lidskému uživateli. Elementy <header> a spol. jdou spíš proti tomuto cíli, čistě jen proto, že je starší Explorer nedovede nastylovat.

mám pred sebou otvorenú knihu + otvorím ďalšiu, kde si len potvrdím svoje argumenty, tak neprikývnem niekomu na internete len preto, že to tvrdí
K napsání odborné papírové knížky není nutná prakticky žádná kvalifikace, stačí přesvědčit nakladatele, mít hodně času a velmi nízké životní náklady.
Jestli tě to uklidní, tak já jsem také kdysi skoro napsal knížku :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: