Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
radekt Profil |
Slova v buňkách tabulky v jednom řádku
Dobrý den, mám tuto tabulku, kde chci mít více slov v buňkách v jednom řádku. Podařilo se mi toho docílit jen tím, že jsem zvolil 100% šířku pro tabulku, což je spíše obejití problému než vyřešení: <style type="text/css" media="screen"> table { border-collapse: collapse; text-align: justify; width: 100%; } td { border: 1px solid #DCDCDC; padding: 1%; } </style> <table> <tbody> <tr> <td>1 legie (cca 5000)</td> <td>= 10 kohort</td> <td>= 60 centurií</td> <td>= 600 kontubernií</td> </tr> <tr> <td>1 kohorta (480)</td> <td>= 6 centurií</td> <td>= 60 kontubernií</td> <td></td> </tr> <tr> <td>1 centurie (80)</td> <td>= 10 kontubernií</td> <td></td> <td></td> </tr> <tr> <td>1 kontubernium (8)</td> <td></td> <td></td> <td></td> </tr> </tbody> </table> Když dám bez 100% šířky tabulky td { border: 1px solid #DCDCDC; padding: 1%; white-space: nowrap; } Když bez 100% šířky tabulky zakomentuji vnitřní okraj td { border: 1px solid #DCDCDC; /*padding: 1%;*/ /*white-space: nowrap;*/ } Nevíte o způsobu, jak docílit umístění slov v jednom řádku bez toho, abych musel dávat 100% šířku tabulky? Děkuji Radek Tůma |
||
Plaváček Profil |
#2 · Zasláno: 24. 4. 2014, 13:05:44
radekt:
Pro nastavení paddingu použij raději px (nebo em), než %. Pokud totiž tabulce explicitně šířku nedefinuješ, nemají se procenta z čeho vypočítat. Viz ukázka: http://klient.plavacek.net/table.html |
||
radekt Profil |
#3 · Zasláno: 24. 4. 2014, 13:39:17
Děkuji mockrát, přesně to jsem potřeboval.
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0