Autor Zpráva
Sharkit58
Profil
Zdravím, mam obrázky sestavené responsivně, jen že mají relativní pozici a když si je postavim v CSS napíšu do html tak se mi skládají pod sebe a nikoli vedle sebe, nevíte jak to udělat aby byly vedle sebe??


A kdyby byl někdo tak hodný, že by mě v tom trochu poučil tak mi napiště kdyžtak dám skype. :) Díky moc :)
Bubák
Profil
Neveřejní poradenství se tady nevede. Dej odkaz na živou ukázku.
Pokud trváš na neveřejném vyřešení problému, pořádej moderátory o přesun příspěvku do sekce Práce a zakázky.

Obrázky se standardně řadí vedle sebe. Pod sebou mohou bát v těchto případech (snad jsem na nic nezapoměl):
- nevejdou se vedle sebe, pozor případný margin, padding
- jsou v CSS nastaveny jako blokové
- je mezi nimi <br>, nebo je každý takový obrázek v blokovém elementu, což může být třeba i odkaz nastavený jako blokový
Ale netuším, jak vzhledem k čemu relativně pozicuješ, mám za to, že to není dobrý nápad a může to být příčina problému, ale bez živé ukázky těžko říct.
Sharkit58
Profil
www.assassins.moxo.cz
Bubák
Profil
Vždyť to píšu, „nebo je každý takový obrázek v blokovém elementu“.
     <div id="karta2"><img src="img/2.png">  </div>
      <div id="karta3"><img src="img/2.png">  </div> 
Sharkit58
Profil
a poradíš mi jak přesně to udělat??
Tomáš123
Profil
Sharkit58:
a poradíš mi jak přesně to udělat??
A nebude vadiť, ak poradím ja?

Div je blokový element, takže sa každý nový objaví na novom riadku, pomôže, ak obrázok obalíš do spanu (<span id="karta2"><img src="img/2.png"> </span>). Takisto môžeš nechať obrázok neobalený. Ako Bubák hore spomenul, element <img> je riadkový. Ak som nespomenul nejaké pohodlnejšie riešenie, doplňte ma prosím.
Sharkit58
Profil
Nevadí jsem rád za každou radu, a když místo div napíšu span tak můžu nechat v CSS #karta2 nebo musim to # nějak přepsat??


Když jsem dal span, už mi nefunguje relativní pozice
Tomáš123
Profil
Sharkit58:
CSS #karta2 nebo musim to # nějak přepsat??
"#" je znak namiesto atribútu "id", takže v tomto prípade je jedno, či tam máš div alebo span. Iné by to bolo, keby si to v CSS definoval konkrétnejšie. Napríklad takto by to nešlo:
div#karta 2 {
.
.
.
}
ale zápis #karta2 sa vzťahuje na každý element s identifikátorom karta2, a keďže by správne nemal byť v jednom html použitý viac krát jeden identifikátor, tak je to špecifikované až, až konkrétne.

Když jsem dal span, už mi nefunguje relativní pozice
Prosím popíš presnejšie, čo ti nefunguje-neviem ako by to malo vyzerať...
Trejpa
Profil
Sharkit58:
mam obrázky sestavené responsivně
Nemáš design responzivní, ale elastický. Responzivní značí, že se použije více podob téže stránky v závislosti na šířce viewportu prohlížeče.

jen že mají relativní pozici
Relativní pozici jsem našel jen u #obal, kde je zbytečně.

Kdyby jsi u obou obrázků vynechal DIV okolo, tj. místo <div id="karta2"><img src="img/2.png"> </div> napsal jen <img src="img/2.png">, tak budou při dostatečné šířce okna obrázky vedle sebe.
Sharkit58
Profil
www.assassins.moxo.cz/druhastrana_obr_kasino.html Takhle nějak to má vypadat
Tomáš123
Profil
Sharkit58:
Tu je živá ukážka:
Kód
Odkaz na ukážku
Trejpa
Profil
Sharkit58:
Kdybych to dělal já, použil bych tabulku.

Příklad.
Sharkit58
Profil
Tak tabulkou by mě to fakt nenapadlo ale vypadá to hezky díky moc :) a ještě jak tam má výt v rohu ta ruleta, umišťuju jí tam absolutní pozící přes bottom jen nevim jak udělat právě to aby se zmenšoval a zvětšoval když bude mít absolutní pozici.
Trejpa
Profil
Sharkit58:
Je třeba stávající pozadí přesunout do elementu HTML, ruletu nastavit jako pozadí BODY, ukotvit ji k levému dolnímu rohu, nastavit výšku elementu HTML na 100 % a sjednotit overflow v HTML a BODY napříč prohlížeči. Měnit velikost rulety se nemusí, jinak pomocí background-size v procentech ze šířky stránky a výška se nechá nevyplněná na automatiku k poměru stran. Upraveno.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: