Autor Zpráva
quatzael
Profil
Vycentroval jsem si div pomocí návodu tady:
Vycentrování divu s position:fixed;
Je problém s tím, že když scroluju stránku tak ten div nedrží na stejným místě.
Při scrollingu dolů se posune trochu nahoru a naopak.
Nějaký nápady čím by to mohlo být?

pozn. a je to problém asi jen u IE, Mozilla a Chrome jsou ok.
Tomáš123
Profil
quatzael:
Mohol by si priložiť živú ukážku?
quatzael
Profil
Tak mám prakticky něco takovýho: kod.djpw.cz/zmdb-

Až na to, že tady tohle neskáče.. Nasimulovat to celý nejde. V tý stránce je hafo věcí..
Tomáš123
Profil
quatzael:
Z toho, že tu to neskáče nikto nespozná, prečo to skáče tebe. Bez reálnej ukážky sa nikam nepohneme. Prilož aspoň kód. Vlož ho napríklad ku tej ukážke čo si sem dal.
Bubák
Profil
quatzael:
V tý stránce je hafo věcí..
Tak použij metodu postupného umazávání, odebírej (z rozmyslem, ne náhodně) části kódu a sleduj, zda problém přetrvává, či vymizí.

je to problém asi jen u IE
Tak napiš, které verze IE jsi zkoušel a ve kterých verzích IE to zlobí.
quatzael
Profil
Bubák:
Tak použij metodu postupného umazávání
Jo tohle pomohlo. Já furt někde lítám, takže občas nemůžu reagovat hned a sestavovat ukázky je na celej den práce.
Odmazal jsem to co jsem tam naposledy přidal..

Problém je paradoxně v tom, co řeším ve vedlejším vlákně: Windows Aero Effect na webu - jak na to?

Mě to tam prostě hází chybu a nerozmazává v IE ani v Mozille (ta nefunguje vůbec)..
Chrome funguje ok a ani nic neskáče.

Když jsem odstranil třídu blur z elementu, který chci rozmazat tak to skákání přestalo
V ukázce: <body class="blur">
kod.djpw.cz/andb

Jenže ta ukázka funguje ok i v IE. Ale na mých stránkách mi Mozilla říká, že "nelze načíst obrázek".
Konkrétně u tohohle v CSS:
body {filter: url('#blur');}

A z nějakýho důvodu má tahle chyba rozmazávání na svědomí i to skákání..
quatzael
Profil
Tak jsem na to možná přišel:
To, že to skáče je nějak záhadně způsobeno tímhle:
* {margin: 0px;}
nebo i:
body {margin: 0px;}

Jenže já potřebuju tam mít nastavený aspoň:
body {margin: 0px;}

jinak ta stránka nezačíná od začátku, ale automaticky tam je margin-top i margin-left minimálně 5 px, a já potřebuju překrýt celou stránku jednou barvou a nemít tam bílej rám..


Takhle to prostě zlobí:

kod.djpw.cz/sodb-
quatzael
Profil
Ještě jsem nahrál video, aby bylo jasný o co jde:
http://youtu.be/aQKiUm98kBk

Je totiž možný, že to dělá jenom můj prohlížeč..
Tomáš123
Profil
quatzael:
To, že to skáče je nějak záhadně způsobeno tímhle:
>
* {margin: 0px;}
>
nebo i:
>
body {margin: 0px;}

Nulovým marginom to nemôže byť spôsobené...jediné, čo je možné je, že nejaká iná spleť vlastností v kombinácii s marginom robí neplechu...nulovanie marginu u body tam určite nechaj.

Ak je tvoj zdrojový kód všetko, čo je v ukážke tak:
- skús vymazať resp. uzavrieť do komentáru celú deklaráciu so selektorom ".blur" a sleduj, čo sa bude diať;
- ak to pomôže, tak pridávaj s rozumom jeden riadok po druhom a následne zistíš, kde je chyba.

Mínusové marginy majú mať polovičnú dlžku divu, takže prepíš 118 -> 121 a 163 ->166...to len aby si to mal pekne v strede. A ak dávaš na pozadie iba farbu, vlastnosť background-repeat tam nemá čo robiť.
quatzael
Profil
Tomáš123:
Nulovým marginom to nemôže byť spôsobené...
Ale takhle to je. Když tam nechám ten blur jak je a dám ten margin pryč, tak mi to funguje tak jak má.

- ak to pomôže, tak pridávaj s rozumom jeden riadok po druhom a následne zistíš, kde je chyba.
Ok, tak může za to konkrétně tohle:
filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.Blur(pixelradius='2', shadowopacity='0.0');

Jenže to je zároveň věc, která způsobuje ten blur, takže to tam chci mít.

Ale vždyť si to zkus taky, jestli Ti to skáče nebo ne.. kod.djpw.cz/xodb-
Mě tohleto skáče, a víc tam toho opravdu není..
Už jsem to řešil s jedním týpkem na stackoverflow.com
Ten mi tvrdí, že mu ta ukázka neskáče, ale mě prostě skáče přesně jako je to na tom videu ..


Tomáš123:
Mínusové marginy majú mať polovičnú dlžku divu, takže prepíš 118 -> 121 a 163 ->166...to len aby si to mal pekne v strede. A ak dávaš na pozadie iba farbu, vlastnosť background-repeat tam nemá čo robiť.
Ve skutečnosti tam mám dialog-window se stínováním takže ten rozdíl ve vycentrování dělá ten stín..
Tady jsem to jen zkopíroval z originálu, přece nebudu tady centrovat obdélník, který je jen jako ukázka..
Tomáš123
Profil
quatzael:

Ale vždyť si to zkus taky, jestli Ti to skáče nebo ne..
Video som videl, ale bohužiaľ musím súhlasiť s chlapíkom, ktorý vravel, že mu to neskáče. Len pre info, mám win7 a najnovšiu verziu mozilly.

Skús ten riadok dať ako prvý vrámci deklarácie...Neviem, či to pomôže, ale skúsiť by si to mal.
quatzael
Profil
Tomáš123:
Len pre info, mám win7 a najnovšiu verziu mozilly.
Celou dobu je tady řeč jenom o IE!! Mozilla je ok i u mě..
Windows 7 mám taky, ten týpek má ale taky IE11 jako já a neskáče mu to
Tomáš123
Profil
quatzael:
Celou dobu je tady řeč jenom o IE!! Mozilla je ok i u mě..
Ospravedlňujem sa!

Takže: pri verzii kódu xodb, to skáče aj mne (IE11), ale ak dám spomínaný riadok na začiatok, tak je všetko v pohode. Ešte asi stojí za spomenutie, že ak je riadok na konci, tak v IE nevidím nič, iba modrý div, a ak je na začiatku, vidím normálny text, bez rozmazania s modrým divom vpredu. V mozille som videl rozmazaný obsah a modrý prvok vpredu.

Ide o riadok: filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.Blur(pixelradius='2', shadowopacity='0.0');
quatzael
Profil
Tomáš123:
Jak to myslíš? Takhle?

blur {
filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.Blur(pixelradius='2', shadowopacity='0.0');
  filter: blur(1px); 
  filter: url(#blur);
  -webkit-filter: blur(1px); 
  -moz-filter: blur(2px);
  -o-filter: blur(2px); 
   -ms-filter: blur(2px); 
}

To ale zase nefunguje mě. Teda přesněji, už to neskáče, ale zas nejede ten blur..
Tady: kod.djpw.cz/jpdb-
Tomáš123
Profil
quatzael:
Jak to myslíš? Takhle?
Presne...

To ale zase nefunguje mě. Teda přesněji, už to neskáče, ale zas nejede ten blur..
Veď na to som ťa upozornil...

Ospravedlňujem sa, ale očividne nie som schopný poradiť ti, mrzí ma, že som sa tu zapojil a tak si ťa nevšimli ostatní.
quatzael
Profil
Tomáš123:
Sorry, to jsem si zase přečetl špatně já..
No o tom je ale celá ta pointa.
Aby to v IE fungovalo tak, že:
1. u body bude margin: 0px;
2. bude fungovat blur
3. nebude to skákat

Když se vynechá podmínka 1. nebo 2. tak to neskáče. Ale já potřebuju, aby to jelo všechno naráz!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0