Autor Zpráva
Xcss
Profil *
Ahoj, potřeboval bych poradit. stáhnul jsem si html template webu a mám problémy s ikonkami v menu. ikony se berou z jednoho png obrázku
a v css jsem potom našel něco takového:
.icon-home:before { content: "\f015"; } co to znamená? vím že je to hex zápis, ale jak to funguje? mám totiž problém že se mi ty ikonky nezobrazují, ale místo nich jsou nějaké ascii znaky.

Díky za radu
Chamurappi
Reaguji na Xcsse:
ikony se berou z jednoho png obrázku
Neberou. Berou se z fontu. A tobě se ten font nenačetl. Dvěma procentům lidí se webová písma (z různých důvodů) nenačítají, proto je zneužívání fontů k zobrazení něčeho alespoň trochu důležitého nebezpečná ptákovina. Použij raději opravdový obrázek.

.icon-home:before { content: "\f015"; } co to znamená?
Znamená to, že se před element s třídou icon-home má vložit znak U+F015 (což je mimochodem neexistující Unicode znak).
Xcss
Profil *
Já tomu pořád nerozumím, jak se ikona může načíst jako font? stáhnul jsem si šablonu, tu spustím a jsou tam normálně ikonky, třeba obálka, klíč jako pro nastavení atd
to přece není ve fontu. už jsem si toho všimnul vícekrát, že v šablonách ve složce s obrázky nejsou ikony zvlášt každá v jednom obrázku ale všechny v jednom. jak se s tím pracuje?
nechce se mi rozřezávat ten obrázek na ikony a v css hledat kam je vložit.
juriad
Ríká se tomu sprite: http://jecas.cz/css-sprite - jeden obrázek obsahující všechny ikony. Jeho výhoda je ve vyšší rychlosti zobrazení.
Ale pokud se ti někde objevuje divný znak otazník <?>, tak v takovém případě je ikona řešena opravdu fontem.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0