Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Xcss Profil * |
#1 · Zasláno: 10. 6. 2014, 23:11:41
Ahoj, potřeboval bych poradit. stáhnul jsem si html template webu a mám problémy s ikonkami v menu. ikony se berou z jednoho png obrázku
a v css jsem potom našel něco takového: .icon-home:before { content: "\f015"; } co to znamená? vím že je to hex zápis, ale jak to funguje? mám totiž problém že se mi ty ikonky nezobrazují, ale místo nich jsou nějaké ascii znaky. Díky za radu |
||
Chamurappi Profil |
Reaguji na Xcsse:
„ikony se berou z jednoho png obrázku“ Neberou. Berou se z fontu. A tobě se ten font nenačetl. Dvěma procentům lidí se webová písma (z různých důvodů) nenačítají, proto je zneužívání fontů k zobrazení něčeho alespoň trochu důležitého nebezpečná ptákovina. Použij raději opravdový obrázek. „.icon-home:before { content: "\f015"; } co to znamená?“ Znamená to, že se před element s třídou icon-home má vložit znak U+F015 (což je mimochodem neexistující Unicode znak).
|
||
Xcss Profil * |
#3 · Zasláno: 11. 6. 2014, 09:11:11
Já tomu pořád nerozumím, jak se ikona může načíst jako font? stáhnul jsem si šablonu, tu spustím a jsou tam normálně ikonky, třeba obálka, klíč jako pro nastavení atd
to přece není ve fontu. už jsem si toho všimnul vícekrát, že v šablonách ve složce s obrázky nejsou ikony zvlášt každá v jednom obrázku ale všechny v jednom. jak se s tím pracuje? nechce se mi rozřezávat ten obrázek na ikony a v css hledat kam je vložit. |
||
juriad Profil |
#4 · Zasláno: 11. 6. 2014, 09:15:28
Ríká se tomu sprite: http://jecas.cz/css-sprite - jeden obrázek obsahující všechny ikony. Jeho výhoda je ve vyšší rychlosti zobrazení.
Ale pokud se ti někde objevuje divný znak otazník <?> , tak v takovém případě je ikona řešena opravdu fontem.
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0