Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
byxáž Profil * |
#1 · Zasláno: 21. 6. 2014, 23:05:40
Ahoj, mám problém: po najetí na "Vyškov" a "Ostrava" by to mělo zobrazit popisek "Tady bude adresa na Vyškov." a "Tady bude adresa na Ostravu." ale nějak mi to nefunguje (viz. stránka), v čem je problém?
tu je odkaz na stránku tu je html: <header id="masthead" class="site-header" role="banner"> <div> <h2 class="site-description"> <a>Vyškov</a><p class="about">Tady bude adresa na Vyškov.</p> <p>a</p> <a>Ostrava</a><p class="about">Tady bude adresa na Ostravu.</p> </h2> </div> tu je css: #masthead .site-description a { hover .about {display: block; padding: .3em; background: #fff; border: 1px solid #ccc}; hover > a {background: #107FDB}; hover {border-color: #fff}; } |
||
Kolemjdoucí Profil * |
#2 · Zasláno: 21. 6. 2014, 23:32:05
Nechybí ti tam :hover ? Nejspíš to píšeš v nějakém preprocessoru. Možná ještě &:hover. Nevím, v čem to píšeš, jen tipuju.
|
||
byxáž Profil * |
#3 · Zasláno: 21. 6. 2014, 23:35:16 · Upravil/a: byxáž
wordpress, jestli myslíš toto
a ani jedno bohužel nepomohlo :( |
||
Kolemjdoucí Profil * |
#4 · Zasláno: 22. 6. 2014, 02:03:02
Nemyslím wordpress, ale css. Jestli to je "čisté" css (bez preprocessoru) tak by to mělo být takto (podle toho, co píšeš výše):
#masthead .site-description a:hover .about {display: block; padding: .3em; background: #fff; border: 1px solid #ccc}; #masthead .site-description a:hover > a {background: #107FDB}; #masthead .site-description a:hover {border-color: #fff}; |
||
byxáž Profil * |
#5 · Zasláno: 22. 6. 2014, 09:23:48
jak poznám, jestli je to bez preprocessoru? zkoušel jsem ten tvůj kód, ale bez výsledku :(
|
||
Kolemjdoucí Profil * |
#6 · Zasláno: 22. 6. 2014, 12:32:44
tak pošli živou ukázku :) víc už ti poradit nejde bez náhledu.
|
||
byxáž Profil * |
#7 · Zasláno: 22. 6. 2014, 12:40:10
mám to úplně na začátku v 1. dotazu: tu je odkaz na stránku
|
||
Tomáš123 Profil |
byxáž:
Len pre upresnenie: Chceš, aby sa po nájdení myšky na položku "Vyškov" objavil text "Tady bude adresa na Vyškov.". A po nájdení myšky na položku "Ostrava" objavil text "Tady bude adresa na Ostravu." Teraz máš na stránke takýto kód (skrátená verzia): <h2 class="site-description"> <a></a> <p class="about"></p> <p></p> <a></a> <p class="about"></p> Aby sa niečo dialo a nemusel si vymýšľať zložité selektory, prerob HTML takto: <h2 class="site-description"> <a>Vyškov <p class="about">Tady bude adresa na Vyškov.</p> </a> <p>a</p> <a>Ostrava <p class="about">Tady bude adresa na Ostravu.</p> </a> A CSS urob asi takto: a p { visibility: hidden; } a:hover p { visibility: visible; } Možno ti pomôže živá ukážka: http://kod.djpw.cz/mbeb |
||
byxáž Profil * |
#9 · Zasláno: 22. 6. 2014, 17:26:16
jo díky, to funguje, ale ještě je problém v tom, že když najedu na to skrytý "Tady bude adresa na Vyškov." nebo to s Ostravou, tak se to taky zobrazí
|
||
lionel messi Profil |
#10 · Zasláno: 22. 6. 2014, 17:31:57
byxáž:
Skús zameniť visibility hidden/visible za display none/block. Viď Živá ukázka. Problémom samozrejme je, že display: none skryje úplne, čiže to trochu „cuká“ (v tom sa táto vlastnosť líši od visibility: hidden .
|
||
Tomáš123 Profil |
byxáž:
Jasné, to som si nevšimol. Takto by to už malo fungovať správne: http://kod.djpw.cz/obeb lionel messi: „Skús zameniť visibility hidden/visible za display none/block.“ Akurát sa mení geometria. |
||
byxáž Profil * |
#12 · Zasláno: 22. 6. 2014, 17:36:25
šlo by to Vyškov a Ostrava dat na jeden řádek?
|
||
byxáž Profil * |
#13 · Zasláno: 22. 6. 2014, 21:23:02
tak už nic, díky všem za rady, ale nakonec jsem původní nápad předělal
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0