Autor Zpráva
_fantomas
Profil
Ahoj, mám top menu ktore je na celu šírku ale ked si stránku približím a pojdem lištou do prava
menu sa stráca
obrázok :

http://i.imgur.com/C0NPSye.png

dúfam že viete s čím mám problém, bol by som vdačny ak by sa to vyriešilo ;)
mimochodec
Profil
_fantomas:
dúfam že viete s čím mám problém
Vieme. Ale príčinu nájsť nevieme, pokiaľ nedáš kód alebo odkaz.
_fantomas
Profil
Odkaz nemôžem dať lebo to mam na localhoste
kod toho "menu"

.top {
    width: 100%;
    height: 80px;
    background:-webkit-gradient( linear, left top, left bottom, color-stop(0.05, #5a76c4), color-stop(1, #4862b2) );
    background:-moz-linear-gradient( center top, #5a76c4 5%, #4862b2 100% );
    filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorstr='#5a76c4', endColorstr='#4862b2');
    background-color:#5a76c4;
    box-shadow: 0px 1px 3px 0px #7D7D7D;
    -webkit-box-shadow: 0px 1px 3px 0px #7D7D7D;
    -moz-box-shadow: 0px 1px 3px 0px #7D7D7D;
    -o-box-shadow: 0px 1px 3px 0px #7D7D7D;
}
Tomáš123
Profil
_fantomas:
width: 100%;
Hneď druhý riadok: Ak nastavíš šírku 100%, menu bude široké iba 100%, čo znamená, že nebude mať dôvod presahovať do druhej časti. Pomôže nastavenie absolútnej šírky v pixeloch alebo zmenením deklarácie na min-width: 100%;.
_fantomas
Profil
chcem to na celu šírku, ked to nastavím v pixeloch budem to mat na cele iba ja ale ak ma niekto vetší minitor tak to také mať nebude, mine-width mi nepomohlo, niejaké iné riešenie?
Bubák
Profil
Pomůže odkaz na živou ukázku, z tvého kousíčku kódu se nedá nic poznat, pouze vidím, že deklaruješ mi neznámému elementu výšku, šířku a pozadí.
Procentní šířka se počítá z nadřazeného elementu, problém může být tam, nevím v čem máš menu vložené.
Povídání o živých ukázkách » „Mám to zatím jen na localhostu.
_fantomas
Profil
http://jsfiddle.net/awLrdsaj/
mimochodec
Profil
_fantomas:
Vidíš tam ten problém, ktery řešíš?
_fantomas
Profil
Nie pretože to ta stránka ani neumožni zobrazit pretože pri približení sa cela "zmutuje" v čistom HTML to vidím.
Tomáš123
Profil
_fantomas:
Nie pretože to ta stránka ani neumožni zobrazit pretože pri približení sa cela "zmutuje" v čistom HTML to vidím.
Do editora si nevlepil celý kód. Keby si to urobil, zrejme by tu niekto našiel chybu v zvyšku tvojej stránky... Tu nejde o to, že menu nemá sto percentú šírku, tu ide o to, že zvyšok tvojho kódu nie je responzívny, preteká pri zmene rozlíšenia a následkom toho tvoje menu nedisponuje farbou pri posúvaní.

Riešenia:
• Učiň responzívnym aj zvyšok webu;
• Zabráň dokumentu zobrazovať horizontálny posuvník (overflow-x: hidden);
• Nastav menu: max-width: 100%; min-width: šírka v pixeloch, pri ktorej začína ostatný obsah pretekať.
_fantomas
Profil
1.) Učiň responzívnym aj zvyšok webu;

Jak toho docielim? Som viac na PHP a html než na css.
Tomáš123
Profil
_fantomas:
Jak toho docielim?
Použitím responzívneho dizajnu...Avšak toto je iba jedna z možností. Mal som použiť bodkované odrážky, napravím to.

Najrozumnejšie sa mi vidí tretie riešenie.
_fantomas
Profil
Tretie možnost mi nefunguje o.O
Tomáš123
Profil
_fantomas:
Ukáž, čo si urobil...
_fantomas
Profil
ked nastavím min-width v pixeloch tak to funguje ale nie každy ma rovnaky monitor ako ja.
problém pretrváva
.top {
    max-width: 100%; 
    min-width: auto;
    height: 80px;
    background:-webkit-gradient( linear, left top, left bottom, color-stop(0.05, #5a76c4), color-stop(1, #4862b2) );
    background:-moz-linear-gradient( center top, #5a76c4 5%, #4862b2 100% );
    filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorstr='#5a76c4', endColorstr='#4862b2');
    background-color:#5a76c4;
    box-shadow: 0px 1px 3px 0px #7D7D7D;
    -webkit-box-shadow: 0px 1px 3px 0px #7D7D7D;
    -moz-box-shadow: 0px 1px 3px 0px #7D7D7D;
    -o-box-shadow: 0px 1px 3px 0px #7D7D7D;
}
Bubák
Profil
[#6]
mimochodec
Profil
_fantomas:
Pochop, že ta chyba není v css toho .top, ale někde v okolí. Už dva lidi se ti to snažili naznačit.
_fantomas
Profil
Ma mto na localhoste tu som to spravil tak isto jak to mam ja

http://www.ulozisko.sk/692855/index.html

Pri prechode lištou do prava sa "menu" stráca
_es
Profil
_fantomas [#18]:
Povídání o živých ukázkách » Co živá ukázka není?.
_fantomas
Profil
Hovorim že to mam na localhoste o.o
jenikkozak
Profil
Pokud nepřidáš odkaz na živou ukázku v následujícím příspěvku, vlákno ti zamknu. Nebudeme ji tu z tebe loudit dalších dvacet příspěvků.
_fantomas
Profil
Tak to tu potom je pekne ne hlavu ked som tu poslal aj index.html na stiahnutie v ktorom je všetko vidno tak jak u mna
nebudem tu posielat živu stránku ked som ju už vlastne poslal.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: