| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Martin02 Profil |
Ahoj,
mám jeden velký div se statickou šířkou. V něm tři menší, ani jeden se statiskou šířkou - je to rozdělené do tří sloupců. Potřebuji, aby první (levý) sloupec byl přilepen k levnému okraji (nastavím float: left), třetí (pravý) sloupec aby byl přilepen k pravému okraji (nastavím float: right) a ten zbylý prostřední sloupec aby vyplňoval zbylé místo. Jak na to? Mohu mu také nastavit float: left a bude hned za tím sloupcem vlevo, ale já bych potřeboval, aby data v něm byla vycentrovaná.
Díky za odpověď. |
||
| Tomáš123 Profil |
Martin02:
„Mohu mu také nastavit float: left a bude hned za tím sloupcem vlevo, ale já bych potřeboval, aby data v něm byla vycentrovaná.“ Ak viete, aký široký je ľavý a pravý stĺpec, môžete prostrednému div-u nastaviť margin-left: --px, podľa šírky ľavého stĺpca a margin-right: --px;, podľa šírky pravého stĺpca. Ak objekt nemá nastavenú vlastnosť float alebo position automaticky si nastaví šírku na 100%, takže zvyšný priestor vyplní (samozrejme ak mu nastavíte aj margin, prispôsobí sa).
„V něm tři menší, ani jeden se statiskou šířkou“ Nepoznám riešenie vyplnenia presne všetkého priestoru bez znalosti šírky aspoň 2 zo stĺpcov. Možno by to šlo pomocou flexbox-ov. Ich podpora v prehliadačoch však nie je na potrebne vysokej úrovni.
„ale já bych potřeboval, aby data v něm byla vycentrovaná.“ Neviem, aký obsah chcete umiestniť do strednej časti. Môžno pomôže obyčajný text-align: center;...
Radil by som vám nastaviť postranným stĺpcom stabilnú šírku a pokračovať podľa riešenia uvedeného vyššie v mojom príspevku. |
||
| Chamurappi Profil |
#3 · Zasláno: 6. 9. 2014, 13:16:57
Reaguji na Tomáše123:
„Nepoznám riešenie vyplnenia presne všetkého priestoru bez znalosti šírky aspoň 2 zo stĺpcov.“ Tabulka? |
||
| pcmanik Profil |
#4 · Zasláno: 6. 9. 2014, 13:35:01
mMartin02:
Poprípade display: table a pre potomkov table-cell. Podpora od IE 8. Takže najjednoduchšie je to ako radí Chamurappi použiť tabuľku |
||
| Martin02 Profil |
#5 · Zasláno: 6. 9. 2014, 20:42:02
Chamurappi, pcmanik:
Díky... |
||
|
Časová prodleva: 11 let
|
|||
0