Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ladicek Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 10. 2014, 18:46:27
Bude stačit přidat class do <tr> a nebo to musím udělat i v <td> ? Potřebuji, aby v <td> byla šedá barva textu bez ohledu na to, že je uvnitř <td> nějaký <span class ... <a href="" class=...
Rád bych změnu barev provedl pro všechny <td> na celém jeho řádku za pomocí <tr> Jde to? |
||
jefitto44 Profil |
#2 · Zasláno: 5. 10. 2014, 19:25:38
tr.priznacnaklasa { color:#898989!important; } |
||
Bubák Profil |
#3 · Zasláno: 5. 10. 2014, 19:36:43
Jde to, vyzkoušel sis to?
Je možné, že narazíš na pravidlo o podrobnějším selektoru, Kaskádování, přibližně v první polovině stránky. Pokud to je jak píšeš a já správně pochopil, že chceš změnit barvu textu pouze v jednom řádku, tak třebas takto: tr.#nejake-id { color:#898989; /* !important není třeba */ } jefitto44: „Nikdy není tak zle, aby bylo !important”. !important je cesta do pekel a má opodstatnění jen výjimečně. Píše o tom třebas Yuhů na mnou odkázané stránce nebo Martin Michálek ve článku Udržovatelný stylopis: pořádek v souborech, pozor na hacky a !important. |
||
Trejpa Profil |
#4 · Zasláno: 7. 10. 2014, 19:18:44
Bubák:
„Jde to, vyzkoušel sis to?“ Mně nebylo jasné, kam na to ti začátečníci chodí: .#
Ladicek: „Bude stačit přidat class do <tr> a nebo to musím udělat i v <td> ?“ Stačí dát třídu do značky <tr> a přes něj zaměřit vnořené elementy TD selektorem potomka. tr.trida td { color:#898989; } |
||
Bubák Profil |
#5 · Zasláno: 7. 10. 2014, 19:40:59
Trejpa:
Díky za upozornění. Já k tomu přišel díky mé lenosti, zkopíroval jsem tr.priznacnaklasa poklepal jsem na priznacnaklasa a přepsal jsem na příznačné idéčko s # na začátku. Tečka se asi přikrčila a nebylo ji vidět.
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0