Autor Zpráva
pefetofo
Profil
Zdravím,
Môj problém spočíva v tom že mám na stránke tag div z id "lol" a hocičo v css zadám nefunguje to :/ neviete kde mám chybu ???

HTML
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <title>Trendy Shop</title>
        <meta charset="UTF-8">
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
    </head>
    <center>
    <body>
      <div id="telo">
            <center><div id="logo"><a href="index.html"><img src="subory/logo.png"></a></div></center>
          <div id="kosik"><a href="#"><img src="subory/kosik.png" align:"left" >Váš nákupný košík je prázdny...</a></div>
          <div class"lol">
          s
          </div>
            <ul class="navigacia">
              <a href="#"><li>Domov</li></a>
              <a href="#"><li>Kategória #1</li></a>
              <a href="#"><li>Kategória #2</li></a>
              <a href="#"><li>Kategória #3</li></a>
              <a href="#"><li>Kategória #4</li></a>
              <a href="#"><li>Kontakt</li></a>
            </ul>
          
       
       
       
      </div>
    </body>
    </center>
</html>

CSS
*{
  margin: 0;
  padding: 0;
}

a{
  text-decoration: none;
    border: 0px;
}

body{
    background: #d4c8bc;
  font-family: Arial;
  font-size: 12px;
}

#telo{
  width: 920px;
}

#logo{
  margin-top: 30px;
  margin-bottom: 20px;
  text-align: center;
}
#logo img{
  width: 200px;
}

#kosik{
  width: 200px;
  height: 20px;
  float: left;
  margin-top: -43px;
}
#kosik a{
  color: #333333;
}
#kosik img{
  width: 16px;
  height: 16px;
}

.navigacia{
  list-style: none;
}

.navigacia li{
  display: inline;
  color: #fff;
  font-variant: small-caps;
  background: #333333;
  padding: 20px 30px 20px 30px;
  font-size: 14px;
  margin-left: -3px;
  float: left;
}
.navigacia li:hover{
  background: #000;
  cursor: pointer;
}


.lol{
  border: 1px solid red;
  background: #333333;
  width: 500px;
  height: 50px;
}
lionel messi
Profil
pefetofo:
Chýbajúci znak v HTML, má to byť takto:
<div class="lol">
Tomáš123
Profil
pefetofo:
.lol
Id sa označuje symbolom "#" (mriežka).
pefetofo
Profil
Och preboha :D taká chyba a ja sa tu rozčulujem 20 minút :D Ďakujem veľmi pekne :D
jefitto44
Profil
Používaš classu, nie id btw... id=#(mriežka) class=.(bodka)
A nejaký múdry ujo raz povedal, že podľa IDčiek by sa nemali veci "Céeseskovať", pretože na "Céeseskovanie" slúžia údajne classy a na javascripty slúžia Idečka
Trejpa
Profil
jefitto44:
pretože na "Céeseskovanie" slúžia údajne classy
Místo údajných údajů udávej jen ty ověřené. Nebo mlč.

Pokud můžeš zaručit jedinečnost jména elementu v dokumentu, můžeš použít pro zaměření ve stylech ID. Třídu můžeš používat bez ohledu kolikrát chceš, i několik tříd u jednoho elementu.
jefitto44
Profil
Trejpa:
Pokud můžeš zaručit jedinečnost jména elementu v dokumentu, můžeš použít pro zaměření ve stylech ID.

Aj pokud nemôžeš, môžeš mať kľudne aj tri divy s rovnakým id na stránke a fungovať ti to bude... ale nie je to správne a nemá sa to tak robiť... rovnako ako sa IDčka nemajú používať pre štýlovanie CSS
Taurus
Profil
jefitto44:
sa IDčka nemajú používať pre štýlovanie CSS

Zdroj?
Joker
Profil
jefitto44:
môžeš mať kľudne aj tri divy s rovnakým id na stránke a fungovať ti to bude
Záleží na tom, co má fungovat. Některé operace při více elementech se stejným id fungovat nebudou (zjevný příklad je třeba metoda document.getElementById, kde pro více id na stránce ani žádné 100% správné chování neexistuje).

Takže se doufám shodneme na tom, že více elementů se stejným id neodpovídá specifikaci a v praxi to nemusí vždy fungovat, takže to nelze doporučit.

A nejaký múdry ujo raz povedal, že podľa IDčiek by sa nemali veci "Céeseskovať", pretože na "Céeseskovanie" slúžia údajne classy a na javascripty slúžia Idečka
To je nesmysl.
Buď jde o zkeslení/nepochopení nějaké myšlenky po cestě komunikačními kanály, nebo už původní autor té myšlenky nepochopil CSS.
jefitto44
Profil
Joker:
zjevný příklad je třeba metoda document.getElementById, kde pro více id na stránce ani žádné 100% správné chování neexistuje
Myslel som, že sa bavíme o CSS, kde vzhľadom na ID/class bude fungovať vždy všetko... Ale nie všetko je správne


BTW, obávam sa, že tým pôvodným autorom bol niekto z djpw
juriad
Profil
jefitto44:
Nebylo to náhodou toto?
„Dospěl jsem k závěru, že nejlepší je v CSS používat jen třídy a identifikátorům se v CSS selektorech vyhnou.“ http://jecas.cz/id-class#doporuceni
Joker
Profil
jefitto44:
Myslel som, že sa bavíme o CSS, kde vzhľadom na ID/class bude fungovať vždy všetko
To záleží na tom, co se rozumí pod „bude to fungovat“.
Jelikož to je nestandardní situace a není definované očekávané chování, kdyby prohlížeč použil styl na všechny elementy s tím id (tak to v reálu u CSS funguje), na první z nich (tak v reálu fungují některé jiné operace přes id elementu), nebo na žádný, dalo by se říci, že to „funguje“.

juriad [#11]:
No prosím, takže z toho co jsem psal půjde o „zkreslení myšlenky po cestě komunikačními kanály“.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jokera:
není definované očekávané chování
V CSS doporučení ovšem je definováno, že ID selektor trefuje element, jehož identifikátor odpovídá identifikátoru v selektoru. Žádná formální skulina, která by říkala cosi ve smyslu „když je víckrát použité stejné id, tak to není identifikátor“, ve specifikacích není.
Takže tohle definované je, na rozdíl od DOMu, kde je výslovně řečeno, že to definované není. (Ačkoliv tedy momentální živý standard DOMu už definuje, že getElementById vrací vždy první výskyt.)


Reaguji na jefitta44:
rovnako ako sa IDčka nemajú používať pre štýlovanie CSS
To je nesmysl.

obávam sa, že tým pôvodným autorom bol niekto z djpw
Občas sem někdo napíše nesmysl, očividně :-)
Trejpa
Profil
jefitto44:
Připomenu, že atribut ID neslouží jen pro zaměřování stylů a skriptů. Běžně ho používám v HTML jako zarážku na kotvy. Ani zde vícenásobné užití není vhodné.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0