Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
jirka0376 Profil |
#1 · Zasláno: 23. 12. 2014, 14:16:19
Zdravím všechny,
potřeboval bych pomoci s jedním, asi banálním, problémem. :-) - mám nabídku o tří položkách a každá položka má stejnou barvu jako podklad nabídky - např. modrá - mám nastaven "a:hover" na jinou barvu - např. světle modrá Při kliknutí na jednu z položek se dostanu na příslušnou stránku. Následně, při stisku tlačítka "Zpět", se dostanu správně na předchozí stránku, ale barva pozadí té poslední položky, na kterou jsem kliknul, se nevrátí automaticky na původní barvu (modrou), ale zůstává na světle modré, která je pro hover, do té doby, dokud do stránky nenajedu myší. Zkoušel jsem to i přes focus, který používám pro "outline: none", ale s barvou to funguje pouze jednou a podruhé se mi při přejetí myši na té položce barva nemění, dokud stránku nezaktualizuji (refresh). To samé se mi stalo, když jsem měl podnabídky. Kliknutím na podnabídku jsem se dostal dál a při následném stisku tlačítka "Zpět" mi na předešlé stránce zůstala otevřená poslední podnabídka. Může mi někdo poradit, co s tím? Vím, že na jiných stránkách to funguje správně. Díky Jirka |
||
Tomáš123 Profil |
#2 · Zasláno: 23. 12. 2014, 14:31:47
jirka0376:
„mám nastaven "a:hover" na jinou barvu - např. světle modrá“ Ako ho nastavuješ? Ukáž nám tú časť kódu... Nenastavuješ položke náhodou pseudo-element :active ? To by vysvetľovalo zachovanie stavu pri návrate (čo je mimochodom prirodzené správanie, keďže stránka sa nenačíta znova (história ti ide aj bez internetového pripojenia)).
|
||
jirka0376 Profil |
[#2] Tomáš123
Toto je zatím celý kód v CSS ul { list-style: none; font-family: Verdana; font-size: 12px; } ul li a { padding: 10px 15px 10px 15px; text-decoration: none; line-height: 20px; float: left; width: 100px; height: 40px; color: white; background-color: blue; cursor: pointer; } ul li a:hover { background-color: lightblue; cursor: pointer; } ul li a:focus { outline: none; } ":active" jsem zkoušel také, ale pak jsem jej vymazal |
||
Tomáš123 Profil |
#4 · Zasláno: 23. 12. 2014, 15:55:24
jirka0376:
Vytvoril som z tvojho kódu živú ukážku, a chyba sa nijako neprejavuje. Následne som ti v kóde zakomentoval nepotrebné riadky a pripísal niekoľko poznámok k správnemu použitiu. |
||
jirka0376 Profil |
[#4] Tomáš123
Díky, zkusím to. Jinak "outline: none" by být mělo, protože jinak se okolo vybrané nabídky udělá tečkovaný obdélník. V některých momentech to může opticky vadit. Napadlo mne, zda se to neprojevuje tím, že mám stránku již v paměti a předtím jsem použil :active ?
A ještě jeden dotaz. Není možné nějak po návratu na předchozí stránku vynutit refresh, kdyby to dělalo dál? Díky Dodatek: Teď jsem zkoušel tu ukázku a mně se to projevuje i tam. :-( |
||
Tomáš123 Profil |
#6 · Zasláno: 23. 12. 2014, 16:29:03
jirka0376:
„se okolo vybrané nabídky udělá tečkovaný obdélník“ Aspoň užívateľ vie, kam klikol. Toto ti určite dizajn nepokazí. „Není možné nějak po návratu na předchozí stránku vynutit refresh, kdyby to dělalo dál?“ Ide to vynútiť JavaScriptom, ale tam by som sa nepúšťal. „Dodatek: Teď jsem zkoušel tu ukázku a mně se to projevuje i tam. :-(“ Skús vymazať cache. Ale neviem, prečo ti to robí aj pri tejto ukážke. Aký používaš prehliadač? |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0