Autor Zpráva
kovs
Profil
ahoj.
poradíte mi, jak udělat, abych měl menu stejně dlouhé jako content pomocí CSS? obsah (content) se mi občas může zvětšit, protože tam budu mět třeba moc informací a stránka se natáhne... ale menu zůstané stejné... a chcu, aby délka obsahu = délka menu
kód html:
                <div id="contentcomplet">
            <?
                include "../include/menu.php";
            ?>
            <div id="content">
              <!-- obsah webu -->
            </div>
            <?
                include "../include/footer.php";
            ?>
            <div class="clear">
            </div>
        </div>
kód css:
#menu {clear: both; float: left; margin-left: -40px; margin-top: -12px; height: 100%;}
#content {background-color: #efefef; width: 750px; min-height: 600px; float: left; padding: 5px 5px 5px 5px;}
.clear {clear: both;}
s CSS moc neumím a toto jsem našel v různých tutoriálech a něco z toho "složil", poradíte mi teda, prosím vás?
Tomáš123
Profil
kovs:
Sloupce stejně vysoké
kovs
Profil
no men ua obsah chci mět jiné barvy a nechcu ,aby se mi opakoval stále 1 obrázek (třeba 960px*1px) a takto by to udělalo pozadí... a pomocí JS to dělat nechci, protože sotva rozumím css, tak pochybuji, že byhc zvládnul to
Tomáš123
Profil
kovs:
V komentári (na dne stránky) som navrhol ešte jeden spôsob. Ten by ti mohol vyhovovať.
kovs
Profil
ano! to clear! to jsme taky kdesi našel a je to aj v tom kódu, který jsme tady poslal... jen mi to nějak nefunguje a nevím proč
Tomáš123
Profil
kovs:
Prosím o odkaz na živú ukážku. Umiestni ju napríklad sem.

Mimochodom odkaz na živú ukážku je aj v komentári. Skús si to najprv sám prispôsobiť a ak to nepôjde, tak prilož odkaz.
kovs
Profil
tady to máš... ukázka je hrozná, ale jde mi pouze o jedinou věc, aby pozadí menu bylo stejně dlouhé (tedy aby i menu bylo stejně dlouhé) jako obsah webu
http://kod.djpw.cz/tflb

+ dodám, že přes ten "stále se opakující obrázek" to funguje, ale to nechci, kdyby měl někdo pomalé připojení nebo tak, tak by se to mohlo zpomalovat, ne? protože se načítá obrázek a ten může zabírat víc místa... navíc mi to přídě takové moc primitivní, takové blbé...
//edit
Tomáš123
Profil
kovs:
Vážne sa mi nechce hrabať v tvojom kóde. Tu je upravená ukážka, ktorá funguje tak ako požaduješ. Predpokladám, že si to zvládneš prerobiť.


to mohlo zpomalovat, ne?
Nie. Obrázok sa cachuje, takže sa načíta iba raz (kým si uživateľ cache nevymaže). Ani užívateľa so skutočne pomalým pripojením takýto obrázok nepripraví o pôžitok. Ten zvyšok je tvoj názor a myslím si o ňom to isté, čo si myslíš ty o obrázku na pozadí.
A aby som nezabudol, nevyberaj si riešenia podľa zdanlivej obtiažnosti prevedenia.
kovs
Profil
oh, díky moc! ;)
UZAVŘENO
Keeehi
Profil
Tomáš123:
Jenže ono to nefunguje vždy a všude. Takhle to vidím já


kovs:
Opakování jednopixelového obrázku je nejspolehlivější řešení.
Tomáš123
Profil
Keeehi:
To som si neuvedomil. Nepozeral som sa na to v celom okne, iba v editore. Momentálne mi napadá iba jeden spôsob ako by to šlo upraviť. V každom prípade, máš pravdu. Opakovanie pozadia je najspoľahlivejšie riešenie. :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: