Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Lucyana Profil * |
Prosím o radu (jak pro blbce),
jak upravit odrážkový sezanam tak, aby i v případě, že je dlouhý text a skočí na další řádku - aby text začínal až na stejné úrovni jako text z horního řádku (zatím mi text na novém řádku začíná už na úrovni odrážky z horního řádku, ne až s textem) .ft-list > li:before { content: "\f00c"; font-family: FontAwesome; display: inline-block; margin-right: 10px; text-align: justify; color: #4dc788; |
||
jefitto44 Profil |
#2 · Zasláno: 11. 3. 2015, 17:52:45
Nedávaj display:inline-block, ale display:block.
A paddingom si to posuň... z nezistiteľných príčin samotná odrážka nie je súčasťou <li>, čož naozaj nechápem, že prečo to tak je... ale budiž. V drvivej väčšine prípadov sa mi osvedčilo miesto odrážok (list-style-type/list-style-image) dávať tam nadrzáka pozadie a li zvnútra odsadiť paddingom |
||
Lucyana Profil * |
Jo pardon, úplně celé je tedy takto
.ft-list { list-style-type: none; padding-left: 20px; } .ft-list > li:before { content: "\f00c"; font-family: FontAwesome; display: inline-block; margin-right: 10px; color: #4dc788; } potřebovala bych tam ty zelené fajfky právě mít. Při úpravě display:block se mi to akorát rozhodí na další řádku a pomocí padding už toho moc nezmůžu. Teprve začínám a css se učím, používám už napsanou šablonu, ale s tímhle se prostě nechci smířit. Díky za trpělivost! Moderátor juriad: Vkládej prosím kódy mezi značky [>pre] a [>/pre] (stačí kliknout na
![]() |
||
Bubák Profil |
#4 · Zasláno: 11. 3. 2015, 18:42:37
Lucyana:
Není to čisté řešení, ale můžeš pro LI deklarovat text-indent: -0.7em; , možná budeš muset hodnotu změnit, závisí na velikosti fajfky.
http://kod.djpw.cz/rjlb jefitto44: „A paddingom si to posuň...“ Nechápu. „V drvivej väčšine prípadov sa mi osvedčilo miesto odrážok (list-style-type/list-style-image) dávať tam nadrzáka pozadie a li zvnútra odsadiť paddingom“ Taky upřednostňuji toto řešení. |
||
Lucyana Profil * |
#5 · Zasláno: 11. 3. 2015, 19:09:08
Děkuji, zadařilo se :-)
|
||
Chamurappi Profil |
#6 · Zasláno: 11. 3. 2015, 19:15:00
Reaguji na Bubáka:
To mi přijde takové dost křehké, snadno se první řádek rozjede. U části lidí navíc nefungují webfonty a je nepravděpodobné, že budou mít náhradní znak (nejspíš nějaký čtvereček nebo otazníček) stejně široký. Spíš bych pro <li> nastavil position: relative a ten :before absolutně napozicoval…
|
||
Bubák Profil |
|||
Časová prodleva: 10 let
|
0