Autor Zpráva
mipo
Profil
Je niečo zlé na nastavení celkovej šírky stránky v em? Napr. body {width: 46em;}
Jake
Profil
Já si myslím, že není, protože šířka se bude měnit podle aktuální velikosti písma. Já, ale raději používám zápis výšky a šířky v procentech a (nebo) pixelech.
body {width: 75%;

height: 30px;}
Vít Dlouhý
Profil
to mipo:

Problém může nastat ve chvíli, kdy se při zvětšení písma skryje kus stránky za okraj prohlížeče a je nutné scrollovat dostran (proto by to důležitější (hlavně tedy navigace) mělo být blíže k levému okraji).

Jinak jsou ale EMka v pořádku.
bojars
Profil
mipo
IMHO: zlé nie, iba neštandardné.... s tými percentami je to predsa len v prípade snahy o pružný layer stránky normálnejšie... i keď ktovie toto ma ešte nenapadlo...
:-\
mipo
Profil
Tak teraz neviem. Toto riešenie (šírka stránky v em) mi príde prístupnejšie pre používateľa, lebo sa mu nerozpadne dizajn ani pri veľkom zväčšení. Na druhej strane od 150% vyššie musí rolovať dostrán.

Doteraz som v tomto riešení nevidel žiadnu chybičku krásy, ale v poslednej dobe som zaznamenal veľa negatívnych ohlasov na takéto zadávanie šírky a nechápem prečo...
Leo
Profil
"veľa negatívnych ohlasov na takéto zadávanie šírky a nechápem prečo..."

Od lidi z oboru nebo od uzivatelu? Neni nad to mit par stranek kde mate rychlou a dobrou zpetnou vazbu od navstevniku, pak zjistite co a jak. Leo
mipo
Profil
Leo: Od ľudí z oboru. Stránky nie su nové a nie príliš navštevované. Nazaujíma ma to, kvôli konkrétnemu webu, ale vo všeobecnosti.
Petra
Profil
Leo
A než to zjistíme, můžu se zeptat, jak to teda je? Co na kterou možnost ti návštěvnící říkají?
pixo
Profil *
Zadávať:
body {width: 46em}

nemá nejaký extra pozitívny význam, avšak pre vnorený div zadať toto:
div#vnoreny {max-width: 60em}

už bude zaujímavejšie. ;-)
dead
Profil *
Ahoj vsem resim stejny problem, delam tet experiment s layoutem kde sire je v em neco jako ma Jan tady http://www.jantichy.cz/, ale problem mam s images. Pri zvecovani se design nerozpada ale pri zmenseni se nektere div skryji pod images coz mi vadi je na to najake reseni???
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.