Autor Zpráva
Oggymot
Profil
Vím že to sem asi nepatří, ale nechce se mi zakládat další téma..
Moderátor juriad: Vytrženo z Jak na odpočet?


Chtěl bych se zeptat, když mám obrázky, které chci řadit do různých pozic na stránce, ale ty obrázky na sebe reagují a pak dělají "blokády", což znamená že když chci dát obrázek téměř do sebe nebo tak, tak mě to nejde. Zdelšuje to třeba stránku dólu protože se dávají do "řádků". Nejde ty obrázky dát aby na sebe vůbec nereagovaly ?

Předem děkuji za odpověď.
Tomáš123
Profil
Oggymot:
Kombinácia hodnoty absolute a relative vlastnosti position by ti mohla pomôcť. Taktiež hodnoty left a right vlastnosti float vysadia prvok z toku dokumentu. Z tvojho prejavu som pochopil snáď iba toľko, že ti na stránke robia problémy obrázky s pravdepodobne nerovnakými proporciami a dĺžkovými rozmermi. Ak si nebudeš vedieť poradiť, upresni prosím problém.

Vím že to sem asi nepatří, ale nechce se mi zakládat další téma
Nabudúce ho radšej založ. Nový problém sa nijako netýka predošlého, miešanie teda nie je namieste. Navrhujem vytvoriť nové vlákno v kategórii CSS.

Moderátor juriad: Provedl jsem.
Oggymot
Profil
Myslím to jakože když dám pozici pomocí
<div style="text-align: left">
 <div style="text-align: left; width: 1000px; margin: 0px auto" >
  <img src="<?php
                    if (isset($mr))
                        echo($mr);
                ?>">
                </div>

A chci skoro vedle další, tak se to odpichuje od tohoto a ne od začátku stránky..

Děkuji za radu.
Fisir
Profil
Reaguji na Oggymota:
Protože ty obrázky (tag <img>) obaluješ do blokového elementu div. Samotné obrázky se zobrazí vedle sebe:
<img src="#"> <img src="#"> <img src="#">
Oggymot
Profil
Fisir:
A pomocí čeho je mám rovnat ?
Tomáš123
Profil
Oggymot:
Buď vybrať z <div>-u, alebo <div>-u deklarovať display: inline. Nerozumiem, prečo tam je ten rozmer 1000px. Ak je obrázok užší, <div> zbytočne zaberá plochu (čo pri display: inline neplatí, lebo tam dĺžkové rozmery nemajú význam).
Oggymot
Profil
To 1000px je pozice na stránce
Tomáš123
Profil
Oggymot:
To 1000px je šírka prvku.
Fisir
Profil
Reaguji na Oggymota:
Hodilo by se vědět, čeho přesně chceš dosáhnout, protože jinak ti tu asi nikdo moc smysluplně neporadí (Tomáš123 stále neopravil křišťálovou kouli).
Oggymot
Profil
Dobře, tak já se rozepíšu.

Mám "hru" kde chci mít pozadí s budovy, ale podle toho, které si koupil (To by šlo). Jenže mě ty budovy nejdou seřadit na pozice kde mají být..

Viz.
Příklad <-Tak to má vypadat
Pozadí <- Bez budov

A potřeboval bych vědět jak co nejjednodušeji tam ty budovy seřadit, ale každou zvlášť a také, když bude jiný monitor, aby se to srovnalo jak má.

Doufám, že to už chápete a děkuji Všem co se účástní na této diskuzi.
Keeehi
Profil
Oggymot:
To je jasné, použij absolutní pozicování
<div style="positon: relative">
    <img src="pozadi.png">
    <img src="budova1.png" style="position: absolute; left xxx px; top: xxx px;">
    <img src="budova2.png" style="position: absolute; left xxx px; top: xxx px;">
    <img src="budova3.png" style="position: absolute; left xxx px; top: xxx px;">    
</div>
Oggymot
Profil
A to pozadí bude na celé stránce ?
Keeehi
Profil
Oggymot:
Ta si můj kód přečti ještě jednou a určitě zjistíš, kde pozadí je.
Oggymot
Profil
Už to vidím :) Díky !

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: