Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
inseminator Profil * |
#1 · Zasláno: 19. 4. 2015, 14:36:59
Asi pořád nerozumům dědičnosti v css. Jak mám docílit toho, aby li v benefits měli vlastní šířku atd. a aby se jich parametry z pricing netýkaly?
http://jsfiddle.net/r1kt1gq8/ |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 19. 4. 2015, 15:27:28
Můžeš určit, že se má jednat pouze o přímé potomky.
.pricing > ul > li |
||
Bubák Profil |
inseminator:
„Asi pořád nerozumům dědičnosti v css.“ Šířka se nedědí, nedědí se ani pozadí. Zápasíš s tím, že vlastnosti se aplikují na vše, co vyhovuje selektoru a nevíš, co s tím. Nejjednodušší je použít silnější selektor a přebít. .pricing .benefits li {...} .pricing ul .benefits li {...} Keeehi: „Můžeš určit, že se má jednat pouze o přímé potomky.“ Což není úplně triviální, protože v kódu je ještě nadpis, takže .pricing h3 + ul > li Doporučil bych použít třídu pro nezanořené UL a tu využít k selektoru > (přímého potomka). |
||
Keeehi Profil |
#4 · Zasláno: 19. 4. 2015, 16:29:57
Bubák:
Můj i tvůj zápis je správný. Tvůj je více konkrétní, takže je i více náchylný na změnu html. |
||
Bubák Profil |
#5 · Zasláno: 19. 4. 2015, 16:35:25
Keeehi:
„Můj i tvůj zápis je správný. Tvůj je více konkrétní, takže je i více náchylný na změnu html.“ Je to tak, omlouvám se za mystifikaci. |
||
inseminator Profil * |
#6 · Zasláno: 19. 4. 2015, 16:48:41
Děkuji oběma za rady. Rozumím tomu správně, že znak > ovlivňuje pouze přímé potomky?
|
||
Keeehi Profil |
inseminator:
Ano, A > B říká, že aby byl B vybrán, musí mít rodiče A. I když bude B v A ale někde hlouběji (tedy A nebude rodič ale prarodič) tak vybráno nebude.
A > B ======== A B - ano -------- A C B - ne -------- A A B - ano B - ne B - ano B - ano -------- A B - ano A B - ano |
||
inseminator Profil * |
#8 · Zasláno: 19. 4. 2015, 18:00:40
Super, děkuji moc za objasnění!
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0