Autor Zpráva
thebigheead
Profil
Zdravím všechny zkušené i nezkušené čtenáře a pomocníky. Mám takový větší problém. Ono pravděpodobně nebude těžké to opravit, ale nikdy jsem se s tím nesetkal a lámu si s tím hlavu už několik dní. Nakódoval jsem si hlavní stranu mé nové stránky. Problém je v tom, že mám články dělané do dvou sloupců. Můžete mi poradit, jak to opravit? Pokud zadám větší text u nadpisu, celý článek pod tím se mi posune o jeden celý blok dolu. Podívejte se sami, jak to vypadá na stránce:

http://mince.anmiro.eu/index.html

Také by jsem se chtěl zeptat, zda nebude problém stránku převést na wordpress? Nikdy jsem to nedělal, už jsem zhlédl pár tutoriálů a tak, ale nevím, zda to půjde s tímto designem. Děkuji moc za normální odpovědi.
Tomáš123
Profil
thebigheead:
Problém nenastáva len kvôli dlhému nadpisu. Akékoľvek prevýšenie ľavého stĺpca vedie k situácii, keď sa ďalší riadok snaží zarovnať vľavo, ale zabráni mu hrana trčiaca z predošlého riadku. Ďalší prvok sa znovu snaží zaradiť vľavo, a keďže je v kóde až za prvokom*, ktorý sa „zasekol“, zaradí sa na prvú voľnú pozíciu vľavo.

Možným riešením je vytvoriť dva stĺpce a články skladať normálne pod seba. Problémom by bola nutnosť manuálneho (resp. serverového) prerozdelenia. Momentálne si nie som istý, či by display: table niečo podobné zvládol bez toho, aby výšky riadkov zarovnával.

*Uváž nasledujúce príklady:
Živá ukázka
Živá ukázka
thebigheead
Profil
Tomáš123:
Díky za informace, samozřejmě vím, že při jakémkoli zvětšení sloupce se sloupec posune dolu, jen jsem nevěděl důvod. Přemýšlím, jak to tedy vymyslím tak, aby to fungovalo. Nechci se hned na začátku vzdát a vím, že spousta webových stránek takto funguje. Například zde to funguje úplně normálně. Napadlo mě o samozřejmě omezit pouze na pár znaků, ale nevím, jestli je to to nejlepší řešení.

http://www.jakbytyoutuber.cz/
ondra15
Profil
thebigheead:
Zkuste tento odkaz. Nedávno jsem to používal. Pomohlo mi to na srovnání výšky sloupců.
Chamurappi
Profil
Reaguji na ondru15:
To je ale ošklivé. Nenapadá mě situace, kdy by to bylo opravdu potřeba.


Reaguji na thebigheeada:
Nevím, jestli jsme pochopil tvůj problém správně, ale tohle vypadá jako učebnicový příklad na clearování.
ondra15
Profil
Chamurappi:
To je ale ošklivé. Nenapadá mě situace, kdy by to bylo opravdu potřeba.
Já jsem to tehdy použil v případě, že jsem měl proměnný počet sloupců v řádku (podle šířky zařízení). Tady souhlas, že clear je mnohem lepší.
Tomáš123
Profil
Chamurappi:
Nie je mi celkom jasné ako clear pomôže v prípade nerovnako vysokých prvkov. Tesne pod seba sa aj tak nezarovnajú... Alebo reaguješ na ukážku?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: