« 1 2 »
Autor Zpráva
janhannes1
Profil
Ahoj, kdo by mi prosím poradil, jak mohu změnit pozici vlaječek, které jsou na této stránce http://jan-hannes.webnode.cz/ dole , aby se ozbrazovaly nahoře místo vyhledávání?

mám právo editovat CSS, ale nevím co kam přemístit.

Děkuji Vám
smiesek
Profil
janhannes1:
stránky se mi hrozně dlouho načítají, předpokládám, že layout není vlastní tvorba?

Zatím se mi podařilo prozkoumat prvek patičky, kde obsah:
<div id="languageFlags"><a href="http://jan-hannes.webnode.cz/home/" title="Čeština" style="background-image: url(http://static-cdn2.webnode.com/img/flags/cz.png);"><!-- / --></a><a href="http://jan-hannes.webnode.cz/en/" title="English" style="background-image: url(http://static-cdn3.webnode.com/img/flags/en.png);"><!-- / --></a><a href="http://jan-hannes.webnode.cz/de/" title="Deutsch" style="background-image: url(http://static-cdn4.webnode.com/img/flags/de.png);"><!-- / --></a></div>

musíte umístit místo toho vyhledávání v hlavičce:
<div id="fulltext" class="">
    
    <form action="/search/" method="get" id="fulltextSearch">

        <fieldset>
            <input id="fulltextSearchText" name="text" value="" placeholder="Vyhledávání" type="text">
            <button id="fulltextSearchButton" type="submit">Hledat</button>
        </fieldset>

    </form>
    </div>

Ale určite to pak bde chtít vhodně (přes/na)stylovat pomocí CSS

Nebude stačit editovat jen CSS soubor, ale i nějaký ten html/php soubor, zpravidla předpokládám že soubory mohou být pojmenovány jako index, header, footer ...
janhannes1
Profil
smiesek:


Stále se načítají dlouho? Šablona je zakoupená na webnode.

To co mi radíš jsem chtěl vyzkoušet, ale mohu upravovat jen css kde tyto věci nejsou:

http://m.uploadedit.com/ba3h/1439019341496.txt


Mám ještě 15 dnů zkušebního období u webnode, pak bych musel zakoupit jejich služby, což by nebyl problém, kdyby jsem si s nimi nemusel každý den vypisovat z důvodu, že něco NEJDE, nebo že je to ŠABLONA, nebo, nebo ....

Mám poměrně jasnou představu o jednoduchém webu, který by mohl vycházet z již téměř hotové šabloby, až bude hotova + nějaká přejmenování v kódu + drobné úpravy, viz třeba právě ty jazyky

Nevíš, je v tomto fóru možné poptat správu téměř hotové šablony? vč. té pro mobilní web? nebo je to jen online pomoc forum?

Díky
anonymníí
Profil *
janhannes1:
Pokud nemůžeš hýbat s HTML, což u webnodu asi i chápu, tak ti zbývá jedině absolutní pozicování bloku s jazyky. Ve firebugu jsem zkoušel, funguje.

Zjisti si, jaké ID ten blok s jazyky má a nastav mu absolutní pozici.
smiesek
Profil
janhannes1:
teď jsem to zkoušela, a načetlo se mi to poměrně brzo, ale je pravda, že to nyní zkouším z jiného místra, než včera, ale tak věřím, že tam nějaký změna proběhla :)

Jinak tu je určitě taková možnost poptávky viz. Práce a zakázky :)
janhannes1
Profil
Děkuju za rady a tipy.

jak mám zjistit, jaké ID má a jak nastavím tu absolutni pozici?
mimochodec
Profil
janhannes1:
<div id="languageSelect">

jak nastavit - v css zadat:

div#languageSelect  {top: 10px;}

Je to ale špatné řešení, a to je hodně mírný výraz. Jestli ten web má za něco stát, investoval bych nějaký drobný peníz, koupil normální doménu a hosting za pětistovku ročně a provozoval tam. Pak není problém udělat tam cokoliv slušně.
Tomáš123
Profil
mimochodec, janhannes1:
Je to ale špatné řešení
Presne tak, lebo je potrebné pridať tam aj position: absolute a nejakému spoločnému obaľovaciemu prvku position: relative. Keďže je ale layout postavený „inak“, žiadny vhodný prvok tam nie je. Takže jazyky sa budú po hornej časti posúvať a sem-tam zakryjú vyhľadávanie, inokedy kontakt. Celkom stabilná hodnota je left: 40%.

mimochodec:
Posúval by som rovno celý div#lang. Načo to rozdeľovať a polovicu nechať v pätičke...
janhannes1
Profil
Ahoj, už mám přístup do cvs i HTML

co mám tedy prosím přesně všechno udělat, abych se vlajky zobrazovaly nahoře, místo vyhledávání?

rád bych sem dal html i cvs, ale nechci, aby se pak zákazníci při vyhledávání mého jména dostali na toto fórum a topic

raději zasílám takto

http://m.uploadedit.com/ba3h/1439553053372.txt

a index je zatím na w w w . honza1 . cz

Prosím polopatě :-)


moc Vám děkuji

DĚKUJI
mimochodec
Profil
janhannes1:
<div id="lang" class=""> k tomuto divu si najdi koncové </div>, celé to vyjmi a vlož před <span class="contact-phone">. Jestli se to tam bude chovat jinak než chceš, upravíš to v css.
janhannes1
Profil
mimochodec:
Díky, ale to nešlo, když jsem to udělal, skočily mi vlaječky za tel. kontakt dole u KONTAKT. Kamkoliv jinam to přemístím, je to zpět dole
mimochodec
Profil
janhannes1:
Tak to tam přestěhuj znovu a nech to zdejší profíky omrknout. Možná je v tom css něco, co s tím #lang nějak mele. Dalo by se toho dopátrat i z toho, cos sem dal, ale do toho se nikomu nebude chtít. Takže Povídání o živých ukázkách
lionel messi
Profil
mimochodec:
On už živú ukážku vyhotovil na honza1.cz (pre janhannes1 skôr, než sa ma rozhodneš zavraždiť: všetky odkazy tu majú nastavené rel=nofollow).
mimochodec
Profil
lionel messi:
Tam jsem se díval. Ale ani po tom jeho druhém příspěvku ten div nebyl v kódu přestěhovaný nahoře a ten text si vykládám tak, že to zkusil a když to nezafungovalo, vrátil to zpátky.
janhannes1
Profil
Ano, jak jsi poradil jsem PŘED vyhledávání to DIV přesunul a přešlo to mezi kontakty dole, jak TEĎ vidno na www . honza1 . cz

rád bych měl ty vlaječky nahoře MÍSTO vyhledávání :-)
mimochodec
Profil
<div id="lang" class=""> teď vidno dole po
<span>www.JanHannes.cz</span></span>
janhannes1
Profil
mimochodec, mimochodec:

a co mám tedy dělat?
mimochodec
Profil
Povidám: <div id="lang" class=""> k tomuto divu si najdi koncové </div>, celé to vyjmi a vlož v kódu před <span class="contact-phone">.


Jde o tento blok:
 <div id="lang" class="">
    <div id="languageSelect"><div id="languageSelectBody"><div id="languageFlags"><a href="home/index.html" title="Čeština" style="background-image: url(../static-cdn2.webnode.com/img/flags/cz.png);"><!-- / --></a><a href="en/index.html" title="English" style="background-image: url(../static-cdn3.webnode.com/img/flags/en.png);"><!-- / --></a><a href="de/index.html" title="Deutsch" style="background-image: url(../static-cdn4.webnode.com/img/flags/de.png);"><!-- / --></a><a href="ru/index.html" title="Русский" style="background-image: url(../static-cdn1.webnode.com/img/flags/ru.png);"><!-- / --></a></div><ul><li class="flagCZ"><a href="home/index.html">Čeština</a></li><li class="flagEN"><a href="en/index.html">English</a></li><li class="flagDE"><a href="de/index.html">Deutsch</a></li><li class="flagRU"><a href="ru/index.html">Русский</a></li></ul></div></div>            
</div>   
janhannes1
Profil
Ale to jsem udělal a výsledek je www honza1 cz

http://m.uploadedit.com/ba3h/1439572660609.txt
mimochodec
Profil
ok, sice nechápu, co tam úřaduje za javascripty a proč, ale prostě to ještě jednou vyjmi a dej to místo tohoto:
<form action="http://jan-hannes.webnode.cz/search/" method="get" id="fulltextSearch">
<fieldset>
<input id="fulltextSearchText" type="text" name="text" value="" placeholder="Vyhledávání"/>
<button id="fulltextSearchButton" type="submit">ev
</fieldset>
</form>
A ten kód sem dávat nemusíš, ctrl+U tady umí každý.
janhannes1
Profil
Jé super

díky

akorát bych to rád taky měl bez podkladu, jako vpravo ten ten a dole mi zmizela patička Copyright / viz jiné podstránky

jak s tím?

Moc děkuji
mimochodec
Profil
Podklad: ve style.css, ř. 846 si smaž ř. background.

Pata: zkopíruj si to z těch jiných stránek.
janhannes1
Profil
Můžeš mi prosím napsat jak ten řádek je celý, nemám číslování řádků a těch background je tam hodně moc

jak si mám patu zkopírovat, když jsem jí nemazal? v html je pořád ale po přesunutí jazyků se mi nezobrazuje

děkuji
mimochodec
Profil
Pata: to, co na jiných stránkách je a na úvodní ne, je <div class="footer-wrap"> a jeho obsah. Jestli to je to, co tam chybí, do té úvodní stránky si to zkopíruj.

Ten řádek v css je:
#wrapper #lang #languageSelectBody { -webkit-box-sizing: border-box; -moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; background: #F7F7F7; width: 100%; max-width: 960px; text-align: center; margin: 0 auto; padding: 10px 0; }

Ty chceš zrušit background: #F7F7F7;. Zkus to smazat, ale zrušíš to i pro ten wrapper a lang. Jestli to vadí, udělej si kopii toho řádku a uprav ji. V jednom ten background bude, v druhém ne:

#wrapper #lang  { -webkit-box-sizing: border-box; -moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; background: #F7F7F7; width: 100%; max-width: 960px; text-align: center; margin: 0 auto; padding: 10px 0; }

#languageSelectBody { -webkit-box-sizing: border-box; -moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; width: 100%; max-width: 960px; text-align: center; margin: 0 auto; padding: 10px 0; }

Jinak - tohle jsou tak nějak základy. Vybral sis šablonu s poměrně nechutným css a neučesaným html. Jestli chceš něco chápat a nebýt ve všem odkázaný na rady, možná zkus něco přehlednějšího. A nainstaluj si pspad, tam čísla mj. řádků jsou.
Tomáš123
Profil
mimochodec:
ale zrušíš to i pro ten wrapper a lang
Nezruší; chýbajú tam čiarky aby to malo taký význam ako popisuješ. Navyše, tvoja zbytočná úprava je tak rozťahaná, že „poměrně nechutné css“, o ktorom píšeš ešte zhoršuješ.

janhannes1:
Čo tak redukovať otázky iba na tie, s ktorými si naozaj nevieš rady? Polovica v tomto vlákne je zbytočná.
mimochodec
Profil
Tomáš123:
Nezruší; chýbajú tam čiarky aby to malo taký význam ako popisuješ.

Aho, pravda, to jsem přehlídl, pardon.

tvoja zbytočná úprava je tak rozťahaná
he? Co je rozťahaného na smazání background?
Tomáš123
Profil
mimochodec:
Co je rozťahaného na smazání background?
To, že si zvyšok skopíroval. Ak by to bolo s čiarkami, urobil by som to takto:
#wrapper, #lang, #languageSelectBody { -webkit-box-sizing: border-box; -moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; background: #F7F7F7; width: 100%; max-width: 960px; text-align: center; margin: 0 auto; padding: 10px 0; }
#languageSelectBody { background: none;}

Alebo:
#wrapper, #lang, #languageSelectBody { -webkit-box-sizing: border-box; -moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; width: 100%; max-width: 960px; text-align: center; margin: 0 auto; padding: 10px 0; }
#wrapper, #lang { background: #F7F7F7; }

Ale skôr to prvé. Po odstránení zbytočného riadku #languageSelectBody {background: none} z druhého príkladu to neplatí. Druhé riešenie nezávisí na poradí deklarácií a nič sa neprebíja takže sa k nemu prikláňam (ale teoreticky je to úplne jedno).
mimochodec
Profil
Tomáš123:
ok, beru.
janhannes
Profil *
Ahoj

děkuji Vám za nasazení, ale teď nevím co mám tedy konkrétně udělat.

ohledně patičky: ani na těch stránkách, kde se zobrazuje není <div class="footer-wrap"> a jeho obsah

a ohledně CSS nevím tedy co mám čím nahradit, aby nahoře za vlaječkami již nebyl ten obdelník, na něčem jste se teď dohadovail (mně neznámým jazykem) :-) ale co tedy mám udělat v css? Co čím nahradit?

Děkuji Vám
mimochodec
Profil
janhannes:
Vlaječky vidím dole. Zmíněný obdélník "odstraníš" tak, že tomu divu zrušíš background. Postupuj podle #24.
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: