« 1 2
Autor Zpráva
janhannes
Profil *
mimochodec:


ale co ta patička, mně jde o tu patičku jako je na honza1.cz/ de/index.html a je tam všechna práva vyhrazena

přesunutím vlajek nahoru to zmizelo
lionel messi
Profil
janhannes:
přesunutím vlajek nahoru to zmizelo

1. Ukáž stránku s vlajkami hore, takto sa totiž môžeme len dohadovať, ako si to robil a kde vznikla chyba. Aktuálne na http://honza1.cz/de/index.html sú totiž znovu dole.

2. Mohol by si prosím odkazovať na živé ukážky normálne, čiže odkazom (všetky tunajšie linky majú atribút rel=nofollow, takže vyhľadávače ich nesledujú), prípadne aspoň ako normálny text bez všakovakých medzier rozbíjajúcich adresu (napr. honza1.cz/de/index.html)? Ďakujem.
janhannes
Profil *
vlajky jsem změnil nejprve na hlavní stránce http://www.honza1.cz/ na ostatních zatím ne, dokud to nebude na té první správně

takže na této hlavní stránce po přesunutí vlajek nahoru zmizela dole patička - Copyright ......

Po odstranění background u vlajek mi zmizel ten proužek za vlaječkami, ale nyní je tam mám dvojmo, i když jsem je v html na ř, 141 (kde byly za sebou dvakrát, jednou smazal a jednou nechal)
mimochodec
Profil
janhannes:
ale nyní je tam mám dvojmo

<div id="lang" class=""> - toto je tam dvojmo, takže to je dvojmo i ve výsledku. To v tom html nevidíš? Zkoušíš s tím i nějak laborovat sám, nebo se jen ptáš?
Když jeden ten exemplář smažeš, zjistíš, že ten div s copyrightem je hned pod tím. Takže sis ho tam přesunul s vlajkami. Tam kde jsem psal o přesunu <div id="lang">, tys přesunul, pak zduplikoval a pak k tomu přibalil něco, co mělo zůstat dole. Jestli máš ten původní kód, vrať se k němu, vyjmi z té paty jen to, co vyjmout chceš a dej to nahoru. A neboj se být trochu akčnější. Přesunout kousek kódu jinam a otestovat v prohlížeči trvá půl minuty.
janhannes
Profil *
No ano, zkouším to, ale jakmile se mi tam začíná stránka odstraněním něčeho deformovat, tak se vracím vždy zpět a po půl hodině pak píšu zde,

nevěděl jsem, že v tomto fóru musím vědět víc, než vím.

Ohledně paty ten původní kód nemám. Pak přibalil něco, co mělo zůstat dole je pro mě také velice neurčitá rada.

Děkuji za pomoc, začnu se s tím palat a pokud to nerozhasím úplně, tak za měsíc snad najdu CO mám KAM přesunout, aby pata byla zpět jak byla

Nevíte o nějakém fóru, kde se mohu jako lajk ptát zcela polopatě?

Já na to, abych nechal vytvořit stránky teď prostě nemám peníze, šablony na webnode mi nevyhovují, tak se snažím svépomocí a pomocí tohoto fór dobrat dvou zasádních věcí a pak jen upravit mobilní verzi.

Jde mi teď jen o to, celou dobu, aby vlajky byly nahoře bez pozadí, což už mám, za to děkuji moc, ale dvojmo, takže odpoledne budu hledat v html, co mi radíš, aby byly vlajky jen jednou, ale jde ještě o tu patu..

CHápu, že Vám to přijde jednoduchý, protože tomu rozumíte. Pro mně je to spain village. Pokud se nedozvím co přesně mám udělat, tedy např. u paty co mám kam přesunout, je to pro mě na 2 dny zkoušení.

děkuji za pochopení a děkuji za pomoc
mimochodec
Profil
janhannes:
pokud to nerozhasím úplně, tak za měsíc snad najdu CO mám KAM přesunout

Ještě jednou (a přehledněji) to, co už jsem psal.

V tom původním kódu se toto:
<div id="lang" class="">
    <div id="languageSelect"><div id="languageSelectBody"><div id="languageFlags"><a href="home/index.html" title="Čeština" style="background-image: url(../static-cdn2.webnode.com/img/flags/cz.png);"><!-- / --></a><a href="en/index.html" title="English" style="background-image: url(../static-cdn3.webnode.com/img/flags/en.png);"><!-- / --></a><a href="de/index.html" title="Deutsch" style="background-image: url(../static-cdn4.webnode.com/img/flags/de.png);"><!-- / --></a><a href="ru/index.html" title="Русский" style="background-image: url(../static-cdn1.webnode.com/img/flags/ru.png);"><!-- / --></a></div><ul><li class="flagCZ"><a href="home/index.html">Čeština</a></li><li class="flagEN"><a href="en/index.html">English</a></li><li class="flagDE"><a href="de/index.html">Deutsch</a></li><li class="flagRU"><a href="ru/index.html">Русский</a></li></ul></div></div>            
</div>       

mělo vyjmout a vložit místo tohoto:

<form action="http://jan-hannes.webnode.cz/search/" method="get" id="fulltextSearch">
<fieldset>
<input id="fulltextSearchText" type="text" name="text" value="" placeholder="Vyhledávání"/>
<button id="fulltextSearchButton" type="submit">ev
</fieldset>
</form>

Tys to zřejmě nějak udělal, ale jednak jsi tam ten blok kódu vložil dvakrát a jednak jsi k němu přibalil něco, cos nechtěl. Napravit se to dá tím, že 1. jeden exemplář z toho zdvojeného kódu smažeš a 2. to, co tam nahoru nechceš a patří to dolů, prostě zas přestěhuješ dolů. Jen je to trochu komplikované tím, že není zřejmé, cos vlastně přestěhoval a odkud. Další možností je vrátit se k tomu stavu před těmi zásahy (pokud to máš někde odloženo bokem) nebo k té výchozí prázdné šabloně.
Je to jen manipulace s bloky textu, stačí pochopit, že tagy ohraničují něco, co se nějak chová a s čím se dá hýbat.
mimochodec
Profil
Teď se do toho ještě dívám a zdá se, že
http://static-cdn2.webnode.com/img/flags/cz.png

a obdobně všechny další vlajky bude potřeba nahradit za:

img/flags/cz.png

Proč v tom původním kódu jsou ty adresy uvedeny absolutně a proč to funguje a po přestěhování ne, netuším a zkoumat to mě neláká.
janhannes
Profil *
Tak teď jsem nad tím seděl dvě hodiny

teď mám vlajky zase dole a zpět tu patu

zkoušel jsem to přesunout různě a všude mi to dalo výsledný paskivl, s patou nahoru, nebo vlajky pryč..

vlajky v html jsem už nahradil cestu do img/flags/

já už nevím kam mám tohle

<div id="lang" class="">
    <div id="languageSelect"><div id="languageSelectBody"><div id="languageFlags"><a href="../home/index.html" title="Čeština" style="background-image: url(../img/flags/cz.png);"><!-- / --></a><a href="../en/index.html" title="English" style="background-image: url(../img/flags/en.png);"><!-- / --></a><a href="../de/index.html" title="Deutsch" style="background-image: url(../img//flags/de.png);"><!-- / --></a><a href="index.html" title="Русский" style="background-image: url(../img/flags/ru.png);"><!-- / --></a></div><ul><li class="flagCZ"><a href="../home/index.html">Čeština</a></li><li class="flagEN"><a href="../en/index.html">English</a></li><li class="flagDE"><a href="../de/index.html">Deutsch</a></li><li class="flagRU"><a href="index.html">Русский</a></li></ul></div></div>            
</div>

přestěhovat, aby mi to dalo vlajky nahoru, ale patička zůstala dole
mimochodec
Profil
Zkopíroval jsem to k sobě, teď jsem se v tom 3/4 hodiny hrabal taky a končím. Úřadujou tam nějaký prasácký javascripty, přepisuje to kód, je to vidět hned když hledám to telefonní číslo. V kódu je to kromě hlavičky jen jednou, na stránce je to dvakrát. Když to na jednom místě změním, změní se to na obou. Divy s patřičnými id tam vkládá nějakej JS. Tohle je prasárna, doporučuju najít jinou šablonu.
janhannes
Profil *
Jejej, takže od začátku :-( já se zblázním

na webnode to asi budou mít ve všech šablonách, možná i úmyslně (ten j.s.)

děkuji Ti za dosavadní pomoc a nevíš, kde hledat kvalitní jednoduchou šablonu?

Nebo na to založit nový topic?

Děkuji
mimochodec
Profil
Já hlavně nevím, jak moc to máš na tom webnode v moci. Můžeš tam nahrát cokoliv, aniž by do toho jejich systém zasahoval? Najít nějakou vhodnou free šablonu myslím nebude problém, webů jako třeba http://www.templatemo.com jsou spousty.
janhannes
Profil *
No já už to nemám na webnode, od nich jsem to stáhl, protože nic neumožňovali ménit (skoro nic)

takže jsem to stáhl a můžu nahrát kam chci co chci

Těd brouzdám šablonami, ale žádná není s více jazyky

díky za tip


jsem z toho rozmrzelý, kvůli tomu, že nejdou vlajky posunout nahoru, musím měnit celý web :-(
Tomáš123
Profil
janhannes:
kvůli tomu, že nejdou vlajky posunout nahoru, musím měnit celý web
Určite idú. Začal by som odstavovaním JavaScriptových súborov. Jeden za druhým a sledovať zmeny. Taká šablóna JS vôbec nevyžaduje.
janhannes
Profil *
Tomáš123:
Určite idú. Začal by som odstavovaním JavaScriptových súborov. Jeden za druhým a sledovať zmeny. Taká šablóna JS vôbec nevyžaduje.

Myslíš v CSS nebo v HTML? nebo souborů ve složkách? těch tam je jen pár.

Dá se zjistit, který ovlivňuje to, že ty vlaječky nejdou posunout nahoru?


Když osdstraním např. frontend.package.js tak koukni jak to je rozhašený

když jsem odstranil script.min.js tak to bylo podobně rozhašený

takže jsou asi oba potřeba?
anonymníí
Profil *
janhannes:
Už před 14 dny v [#4] na první stránce jsem ti psal řešení, bez nutnosti měnit strukturu v HTML. Proč tu kolem toho vzniklo kilometrové téma, kde se nic nevyřešilo?

Pokud vezmu původní odkaz a kód, adresa jan-hannes.webnode.cz, stačí ti jen dve deklarace do CSS:

#wrapper #lang {
    position: absolute;
    top: 0;
    left: 50%;
    margin-left: -64px; /* sirka boxu je 124, proto posun o pulku vlevo, aby byl box na stredu hlavicky... pozii si nasstav, jakou chces/potrebujes */
    background: none;
}

#wrapper #lang #languageSelectBody {
    background: none; /* staci zakomentovat pozadi #f7f7f7, neni v zahlavi hezke */
}

Selektory by šly použít méně silné (#lang a #languageSelectBody), vzal jsem ty, které už ve stylech jednou máš.
janhannes
Profil *
anonymníí:
Už před 14 dny v [#4] na první stránce jsem ti psal řešení, bez nutnosti měnit strukturu v HTML. Proč tu kolem toho vzniklo kilometrové téma, kde se nic nevyřešilo?
>
>
Pokud vezmu původní odkaz a kód, adresa jan-hannes.webnode.cz, stačí ti jen dve deklarace do CSS:

Ahoj a díky


vložil jsem to, co jsi napsal, do CSS a dopadlo to jako na obrázku
http://www.honza1.cz/test1.jpg

Mně jde jen o to dát vlajky nahoru na www.honza1.cz tak, aby byly stejně daleko vlevo od středu, jako je vpravo ten tel.
anonymníí
Profil *
janhannes:
Nejsi schopen aplikovat naprosto marginální úpravy, takže potřetí a naposledy.

Přidej do CSS pouze ten řádek, co jsem psal. Posílá ti to pro jistotu i se screenshotem, jediné, co jsem přidal, máš vyznačené. Nevím, jak více ti pomoci, než že ti dám kompletní návod. Pokud ani toto nepovede k cíli, zkus poprosit nějakého kamaráda, který někdy viděl CSS aspoň z rychlíku.

http://imgur.com/kQz7PrE


+ si samozřejmě na podstránkách uprav cestu k obrázkům, v URL přibyl jeden adresář navíc a obrázky tak jsou zanořené o jednu úroveň více (../).
janhannes
Profil *
anonymníí:
Nejsi schopen aplikovat naprosto marginální úpravy, takže potřetí a naposledy.
Tak do třetice a naposledy jsem pochopil kam to mám dát

už to je a moc Ti děkuji a samozřejmě i Mimochodec a Tomáš

moc Vám díky
« 1 2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0