Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
lachim15 Profil |
#1 · Zasláno: 12. 8. 2015, 17:16:14
Zdravím,
potřeboval bych pomoct se základním rozložením stránky. Stránka se skládá celkem ze 3 bloků (divů). Pro ukázku černého (hlavička), červeného (menu) a fialového (obsah). Hlavička (černá barva) bude nahoře a bude se scrollovat. Menu (červená barva) bude vlevo a nebude se scrollovat - bude vždy vidět (position: fixed) Obsah (fialová barva) bude vpravo a bude se scrollovat viz. obrázek: http://nemesisup.cz/files/541/bez-nazvu-6.png Menu musí mít pevnou délku (width) Mám problém s tím, že nevím, jak velké rozlišení bude návštěvník mít. Takže obsah jsem chtěl dát v %, ale při změnách velikosti okna obsah zalézá pod menu. U menších rozlišení pro mobily problém nebude, tam to menu dám nad obsah. #hlavicka { background: #F0FBDF; text-align:right; height:50px; width:100%; } #obsah { height:100%; width:80%; min-width:420px; background:red; float:right; } #menu { height:100%; width:250px; text-align: center; background:blue; float:left; position:fixed; top:50px; left:0px; } Měl by někdo nějaký nápad? |
||
Chamurappi Profil |
#2 · Zasláno: 12. 8. 2015, 17:47:56
Reaguji na lachima15:
„Takže obsah jsem chtěl dát v %“ Nedávej mu žádnou šířku, jen levý margin o šířce #menu .
A na tvém místě bych nepoužíval float: right . Jednak ve tvém případě není, kolem čeho obtékat (když má #menu position: fixed , tak je jedno, jak plave), jednak i u nefixovaného menu skoro vždy chceš skládat plovoucí bloky vedle sebe zleva (i ten, co je vpravo).
„Problém při rozložení základní kostry“ Já mám dobré zkušenosti se zahřátou chlorovodíkovou kyselinou. Z kostí zůstane po pár dnech jen taková páchnoucí omáčka a ani testy DNA nezjistí, kterému spammerovi ostatky patřily. |
||
lachim15 Profil |
Asi jsem moc unavený z práce, že mě to nenapadlo, Díky za pomoc :)
K tomu názvu tématu, nenapadlo mě zrovna nic lepšího :D |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0