21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
rockyIII
Profil *
Ahoj. Snažim se napozicovat obrázkové tlačítko :

<a a href="#" onClick="window.location.reload( true );"
onMouseOver="self.document['tlacitkoT'].src='tlacitka/aktivni.png'"
onMouseOut="self.document['tlacitkoT'].src='tlacitka/neaktivni.png';"
onMouseDown="self.document['tlacitkoT'].src='tlacitka/tlacitko_zamacknute.png';">
<img name="tlacitkoT" style="position: absolute; margin-top:85px;left:1000px;top:230px;" src="tlacitka/neaktivni.png"></a>

ale ať to zkoušim jakkoliv tak to nefunguje jak má. když tam nechám to absolute a pak to napozucuju kam potřebuju, tak to tlačítko ale vůbec nereguje myš. když vyhodim absolute, tak sice raguje na myš, ale zase rozhodí všechny ostatní obrázky pod ním. už nevim co s tim.
lionel messi
Profil
rockyIII:
Prosím o odkaz na živú ukážku.

ale ať to zkoušim jakkoliv tak to nefunguje jak má. když tam nechám to absolute a pak to napozucuju kam potřebuju, tak to tlačítko ale vůbec nereguje myš.

Skúsim vysvetliť, prečo je to tak. Nastavením position:absolute obrázok „vystrihneš“ z toku dokumentu a prehliadač tým pádom „vidí“ čosi ako:

Tona kódu
<img> (odstrčený pozicovaním)
Dve tony kódu
<a>Prázdny odkaz</a>
Tri tony kódu

Ilustračný, veľmi zjednodušený príklad.
juriad
Profil
A víš, že je úplná blbost, to co děláš? Proč tam vůbec musíš mít ten element img? Proč nemůžeš jen měnit pozadí tomu odkazu v CSS?

Živá ukázka
Tomu bliknutí při prvním najetí se dá zabránit pomocí spritu nebo pomocí JS.
Bubák
Profil
lionel messi:
V Opeře (ve staré i v nové) to funguje podle očekávání, funguje i v Google Chrome, jinde jsem to nezkoušel, nevidím důvod, pro by kód neměl fungovat.
http://kod.djpw.cz/uzob (kvůli mě nemusíte dělat seznam prohlížečů, ve kterých to funguje a ve kterých ne, já bych použil CSS sprite)

juriad:
A víš, že je úplná blbost, to co děláš?
Přesto, že mi to fungovalo, tak souhlasím. nejen z uvedených důvodů, ale i kvůli pozicování.
rockyIII
Profil *
juriad:
ten kód sice funguje, ale má to uplně stejný problém jako řeším do teď. teď to tlačítko rozhodí všechny obrýzky které jsou pod ním.
juriad
Profil
rockyIII:
Co znamená „rozhodí všechny obrýzky které jsou pod ním“? Asi nechápeme, o co se snažíš. Zkus nám to celé popsat, ne jen tento konkrétní problém. Mám pocit, že se snažíš dělat něco tak, jak to není vhodné.
rockyIII
Profil *
obrázky které jsou napozicované na té stránce se posunou dolů přesně o velikost umístění toho tlačítka.


... nebo položim otázku jinak. jak mám dát to tlačítko na tý stránce kam chci, tak aby to neovlivnilo ostatní obrázky na tý stránce?


Bubák:
ta živá ukázka taky funguje, ale je tlačítko nedrží svojí pozici vzhledem ke stránkce.. když změnim velikost okna prohlížeče, tak je tlačítko uplně někde jinde než kam jsem si ho původně napozicoval
Keeehi
Profil
rockyIII:
nebo položim otázku jinak. jak mám dát to tlačítko na tý stránce kam chci, tak aby to neovlivnilo ostatní obrázky na tý stránce?
Tak nám ukaž stránku, popiš, kde ten obrázek chceš mít a my ti poradíme, jak ho tam dostat. A velmi pravděpodobně k tomu nebudeme muset použít pozicování.
Bubák
Profil
rockyIII:
ta živá ukázka taky funguje
Použil jsem tvůj kód, akorát jsem dal obrázku jinou pozici, což na (ne)funkčnosti nic nemění.
Napadá mě, že pokud používáš pozicování, může být příčinou nefunkčnosti z-index, v případě, že ho nedeklamuješ explicitně, tak vyšší z-index mají elementy deklarované později a nějaký element tlačítko překrývá.
rockyIII
Profil *
Bubák:
problém je v tom že chco aby ten obrázek nebyl plovoucí... chci ho umístit na jedno místo na stránce a nechci aby se pohyboval, když se zmenučuje okno prohlížeče a to se nedaří udělat.
Keeehi
Profil
Prosím o odkaz na živou ukázku.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0