Autor Zpráva
Tomáš123
Profil
Ahoj diskusia,
Dva dni premýšľam nad tým, prečo ukážka vyzerá v Mozille inak ako v ostatných prehliadačoch. Až dnes ráno sa mi podarilo chybu presnejšie detekovať a tak mám aspoň základné podklady.

Bunkám tabuľky nastavujem pre menšie rozlíšenia display: block a pre istotu prepisujem aj šírku na 100%, keby niekde niečo. V Mozille sa všetko zobrazí očakávane, ale v IE a Chrome sú bunky stále vedľa seba. Tipujem, že to bude niečo s nepochopením display: block ale čím to nahradiť? Skúšal som aj table-row, ale akurát som si pohneval Mozillu.

Prípadne, ak sa nič nenájde, môžem sa vybrať na lúskanie kódu generovaným pomocou PHP, ale chcel som si to zjednodušiť.

Stránka sa zobrazuje na tablete rovnako ako v Chrome, takže dúfam, že tou úpravou zabijem hneď dve muchy (teraz som zakomentoval @media, aby ste nemuseli zmenšovať okno).

Ďakujem za pomoc.
mimochodec
Profil
Nechtělo by se ti přepsat tak, aby to používalo css? Svět už to pár let používá a osvědčilo se to.
Uznávám, že to není úplně to, na co se ptáš, ale kdyby ses to rozhodl přepsat, bylo by všechno jinak a ten dotaz by se stal bezpředmětným.
Joker
Profil
Tomáš123:
Já mám v té ukázce v Opeře i Chrome všechno pod sebou, ale vypadá to jako chyba, resp. divně (nahoře je úzké menu a jinak nic, pod tím úzký banner a jinak nic a pod tím zbytek).

Ale nechápu, proč to vůbec cpát do tabulek. Třeba to menu tabulková data vůbec nejsou, kód je složitější a jak jsem pochopil, jsou tam i potíže se zobrazením a pak se to přestylovává, aby to nemělo vlastnosti tabulky.
K čemu tam ta značka <table> teda je? Připadá mi to jako ten vtip: „Znám zkratku, je to sice delší, ale zato horší cesta“.
Tomáš123
Profil
mimochodec:
ale kdyby ses to rozhodl přepsat, bylo by všechno jinak a ten dotaz by se stal bezpředmětným.
Nemyslím si. Buď rád, že nevidíš ten PHP kód :-).

Joker:
nahoře je úzké menu a jinak nic, pod tím úzký banner a jinak nic a pod tím zbytek
To si pravdepodobne videl počas zmien. Teraz by už malo všetko fungovať. Všetky bunky tabuľky, ktoré predstavovali stĺpce som zmenil na divy, tabuľkovými hodnotami displau nasimuloval pôvodné zobrazenie a display: block už zdá sa neprekáža. Išlo o to, že obsah vo vnútri iframu na hlavnej stránke sa neprispôsoboval.

Ale nechápu, proč to vůbec cpát do tabulek.
Robiť takú stránku vyzerá inak. Kvôli úprave jednej časti nechcem prekopávať celý kód, spôsobovať si problémy, hľadať časti rozsiate po asi 4 stovkách zložiek... A navyše, aj tak by mi za to nikto nezaplatil.

jsou tam i potíže se zobrazením a pak se to přestylovává, aby to nemělo vlastnosti tabulky.
Čo som nenašiel, to som prebil. Aspoň sa to hodí ku zvyšku spraseného kódu :-)

Ak má niekto možnosť, mohli by ste to otestovať v mobilných prehliadačoch? Chrome, IE, Mozilla, Opera, Safari OK.
mimochodec
Profil
Tomáš123:
mohli by ste to otestovať v mobilných prehliadačoch?

Mobilní opera 10 ok, jen obsah hlavní tabulky je vpravo nadoraz, zatímco vlevo má příjemné malé odsazení. Vypadá to, jako by to mělo pokračovat doprava.

Nemyslím si. Buď rád, že nevidíš ten PHP kód :-).

Nerozumím, jaký problém znamená php pro náhradu tohoto
<td nowrap> 
      <p align="right"><font color="#003366" size="1"><small><strong>2:59</strong></small></font>
    </td>

tímto
<td class="tm">2:59</td>

a nastylování v css. Všimni si, že jde i o nezanedbatelnou úsporu přenesených dat.
Tomáš123
Profil
mimochodec:
Nerozumím, jaký problém znamená php pro náhradu tohoto
Žiadny. To s tým nemá nič spoločné. Snažím sa tým povedať, že v PHP je ešte väčší neporiadok.

Čo sa týka zvyšku tvojho príspevku, prečítaj si reakciu na Jokera.
mimochodec
Profil
Tomáš123:
A teď momentálně se ptáš na co? V mobilní opeře vidím to co před tou půl hodinou, ve stolní opeře a ve stolním FF o dost víc obsahu, v obou prohlížečích stejně.
Tomáš123
Profil
mimochodec:
Už sa nepýtam, chcel som vedieť ako sa to zobrazuje na mobile, lebo žiadny momentálne nemám k dispozícii. Taktiež ti odpovedám na otázky prečo neprerobím kód.

Už nemám žiadne testovacie požiadavky. Ďakujem ti za pomoc.
mimochodec
Profil
V pohodě, není problém. Jen jsem se ptal :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: