Autor Zpráva
Dester
Ahoj,

mám navigaci a tam odkazy. Má nějakou výšku a potřebuju, aby ten link byl zabarvený po celé té výšce. Když tomu dám padding, tak to nefunguje, protože se tam vytvoří prostor. Nějak mě nenapadá, zkoušel jsem všechno a stále nemohu docílit toho, aby link byl zabarvený po celé výšce jeho obalovacího elementu. Přikládám obrázek co chci dosáhnout.

Budu moc vděčný za pomoc, je mi jasné, že to je nějaká banalita, ale lámu si nad tím hlavu.

anonymníí
Profil *
Dester:
Paddign je správně, jen ho asi používáš špatně.

Pokud se má něco zbarvit po celé ploše, tak tu plochu (prostor) potřebuješ nejprve pro daný element vytvořit. A padding je na to vhodný.
Dester
Jojo:) Máš pravdu, díky. Je zajímavý, že vždycky když se zeptám tak to pak funguje, ale jinak se k tomu nemůžu dobrat:D Padding funguje, čili mám něco ve stylu:

<ul class="menu">
                    <li><a href="#">English</a></li>
                    <li><a href="#">Currency : USD</a></li>
                    <li><a href="#">Your Account</a></li>
                    <li><a href="#">Sing in</a></li>
                    <li class="selected"><a href="#">(empty)</a></li>
                </ul> 

css:
.menu li:nth-child(3) a,
.menu li:nth-child(4) a { 
    color: #00c8c8;
    font-weight: 700;
}

.selected a {
    background: #00c8c8;
    padding: 1.2em;
}

Díky moc:)
Bubák
Dester:
Nějak mě nenapadá, zkoušel jsem všechno a stále nemohu docílit toho, aby link byl zabarvený po celé výšce jeho obalovacího elementu.
V podstatě jsou dvě možnosti:
- deklarovat výšku odkazů a obalovacího elementu napevno
- použít padding a výška obalovaváho elementu se přizpůsobí výšce odkazů
Oba postupy předpokládají alespoň mírně pokročilou znalost CSS. Pokud narazíš na problém, tak ti já, nebo někdo jiný, poradíme.
Ze tvého posledního příspěvku (útržky kódu) nevím, s čím máš problém.
Dester
Super:) Takže existují dva postupy. Já použil ten padding, jen mi to bohužel nefungovalo, když jsem sem psal :).. Nakonec to funguje, takže již nic nepotřebuji:)

Díky :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0