Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
nadsenec Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 12. 2015, 16:08:15
Ahoj,
snažím se docílit tohoto efektu u výpisu aktuálních článků na main webu... www.hokej-litvinov.cz/index.asp?cover=nikdy ...tedy škálování obrázků tak, aby ten hlavní a oba vedlejší zůstávaly proporcionální stejné i při resizování okna. Tzn. aby všechny ty divy s články (id = "topstory") zůstávaly pořád stejně vysoké (tady 400px) i když změnšuju fluidně viewport, ale absolutně netuším, jak na to. Poradíte někdo nebo nakopnete správným směrem, prosím? Díky! |
||
Maestro Profil |
|||
nadsenec Profil * |
#3 · Zasláno: 3. 12. 2015, 17:53:17
Já to asi blbě popsal - nejde mi o ten hover efekt, ten umím, ale o to, aby při fludiním gridu a resizování okna prohlížeče zůstaly obrázky proporcionálně ve stejné velikosti. Nevím, jak to lépe popsat...
|
||
Martin2 Profil * |
#4 · Zasláno: 3. 12. 2015, 18:14:30
nadsenec:
„proporcionálně ve stejné velikosti“ Definuj rozměry procentuálně. Pozadí nech potom přizpůsobit rozměrům (background-size). |
||
nadsenec Profil * |
#5 · Zasláno: 3. 12. 2015, 21:31:43
Martin2:
Šířku v procentech definovanou mám, tam je mi to jasné, ale u té výšky absolutně nevím, jak to uchopit. Background-size taky nevím, jak bych použil, protože ty obrázky tahám pomocí PHP z databáze. Nakopneš mě, prosím? |
||
Martin2 Profil * |
#6 · Zasláno: 3. 12. 2015, 21:55:29
Pokud chceš výšku definovat poměrně k šířce, tak se to většinou dělá procentuálním paddingem. Background-size určuje velikost obrázku pozadí – lze taky procenty, nebo jako cover/contain. Je to popsáno v dokumentaci.
|
||
nadsenec Profil * |
#7 · Zasláno: 4. 12. 2015, 07:38:53
Přesně tak, zachovat poměr výšky a šířky i při resizování. Moc děkuju, že se mě snažíš nakopnout, ale neměl bys nějaký praktický příklad, prosím?
|
||
Str4wberry Profil |
#8 · Zasláno: 4. 12. 2015, 08:03:36
|
||
nadsenec Profil * |
#9 · Zasláno: 4. 12. 2015, 11:23:15
Str4wberry:
Skvělé! Pochopil jsem, nasadil, funkční. Děkuji mockrát vám oběma. |
||
Časová prodleva: 9 let