Autor Zpráva
tester
Profil *
Mám takovýto kód
<div class=statistics>
<div id=index_left>
     <p>
      <TABLE id=sidemenu>
       <TR> 
        <TD><A  CLASS="link11" HREF="<?=MAIN_PAGE_LINK?>"><?=MAIN_PAGE?></A>

css:
div.statistics table td {
    background-image: url("images/but1_.gif")
}
script je spouštěný z folder/index.php
alias localhost/folder
V hlavičce je
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://localhost/folder/templates/sun/style.css">

pod sun/images se nachází obrázek but.gif
v konzole firefoxu při kontrole css dostávám chybu get že soubor nelze nalézt, ale je tam tato nesmyslná adresa
localhost/folder/templates/suntemplates/sun/images/but1_.gif
nechápu jak to vzniklo a jak to odstranit. Pochopitelně nechci uvádět celou adresu přímo do url aby tam nebylo http ale odkazovat relativně vzhledem k aktuální poloze css který je umístěný v sun. Jak to opravit?


pozn. formátováním příspěvku zmizelo lomítko mezi sun a templates cesta je folder templates sun ... a pak images
Tomáš123
Profil
tester:
nechápu jak to vzniklo a jak to odstranit
Odstrániť to pravdepodobne ide niekde v tom súbore. Čo sa týka príčiny, často takéto „nevysvetliteľné“ javy spôsobuje neporiadok v súboroch, možno prepisuješ jeden a pozeráš si druhý...

Pochopitelně nechci uvádět celou adresu přímo do url aby tam nebylo http ale odkazovat relativně
Za predpokladu, že je projekt umiestnený v zložke folder, ako naznačuješ, zápis s relatívnou adresou by vyzeral takto:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="templates/sun/style.css">

Ak takáto zmena nepomôže, dodaj prosím živú ukážku.
tester
Profil *
Před tím tam v tom tagu který jsem upravoval bylo background=... a název obrázku. Soubory s obrázkem jsem hledal v psapadu a ten našel jen jeden obrázek z celé složky. Takže mám jistotu že je to správný soubor. Taky mohu odstranit ten tag a chybová hláška zmizí. Když ho tam dám zpět tak se zase objeví.

Já myslel relativní cestu k tomu obrázku ne k tomu stylopisu. Ta změna u hlavičky relativně by byl problém protože jiný skript z jiného adresáře např. folder/admin/ by pak nenašel stylopis. Jinak žádné další podadresáře se skriptama na spouštění tam nemám.
tester
Profil *
Četl jsem toto:
css-tricks.com/quick-reminder-about-file-paths
a nic se tam nepíše o tom že bychom museli uvádět relativní cestu k souboru css nebo věnovat tomu pozornost když chceme odkazovat relativní cestou. Zkoušel jsem různé relativní zápisy k souboru s obrázkem a vždy když se odkážu na správnou cestu ať relativní pomocí odkazu na podadresář ../../ nebo ../ nebo relativně od kořene tak vždy to vygeneruje tu cestu navíc jak kdyby byl stylopis umístěný v kořenu folder.
tester
Profil *
Tak to byla úplná hloupost. Když jsem ten soubor otevřel abych se podíval jestli tam nejsou ještě nějaké obrázky tak jsem našel další obrázek se stejným jménem přímo ve stylopisu (předtím jsem hledal jen ve skriptu) a tady byla špatná cesta.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: