Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Robbie Profil * |
#1 · Zasláno: 27. 5. 2016, 12:50:57
Ahoj, chtěl jsem se optat, setkal jsem se s tímto zápisem
<body class="body"> proč toto autor dělá? Mám to brát jako, že class="body" je jakýsi container uvnitř stránky a css styly aplikované na<body>jsou vlastně aplikovány na celou web stránku? Chápu to dobře? Děkuji ----------------css-------------------- body{background-image:url("img/bg.png"); font-size:87,5%; line-height:1,5%; font-family:Arial, "Lucida Sans Unicode"; text-align:left; } .body{ margin: 0 auto; width:70%; clear:both; } |
||
Bubák Profil |
#2 · Zasláno: 27. 5. 2016, 13:16:50
Tipnul bych si, že ani autor neví, proč to dělá. Kód je odněkud opsaný naníc a při úpravách došlo k chybám.
font-size:87,5%; tam by měla mýt desetinná tečka, konak je to neplatný zápis
line-height:1,5%; viz výše, ale 1.5% způsobí, že text bude nečitelný, autor asi chtěl 150% nebo 1.5
Dát elementu body třídu nebo idéčko může mít význam třebas při skriptování. Zapnutý a vypnutý JavaScript |
||
Tomáš123 Profil |
#3 · Zasláno: 27. 5. 2016, 16:13:16
Robbie:
Trieda má väčšiu prioritu. „Mám to brát jako, že class="body" je jakýsi container uvnitř stránky a css styly aplikované na<body>jsou vlastně aplikovány na celou web stránku?“ Neviem či správne rozumiem tejto domnienke... Deklarácie pod selektorom .body sa v prípade, že je takáto trieda priradenému len jednému prvku na stránke aj tak aplikujú len na <body> . Keď je ale trieda priradená viacerým značkám, ide tým ušetriť niekoľko riadkov CSS kódu a centralizovať nejaké nastavenie.
Na takýto účel si bežne pri väčšine projektov vytváram triedu center na centrovanie, či clear na čistenie po obtekaní...
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0