Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Robbie Profil * |
#1 · Zasláno: 30. 5. 2016, 10:25:31
Ahoj, chtel jsem se optat, neni někde nejaky strucny seznam, co stylovat u "ul", co u polozek "li" a co u "a". Muj nazor je, že obzvlast zacatecnikum by to dost usnadnilo ziti. Dekuji za pomoc
|
||
robbie Profil * |
#2 · Zasláno: 30. 5. 2016, 11:33:05
Upřesním, pokud bych chtěl dělat menu z UL položek.
|
||
Trejpa Profil |
#3 · Zasláno: 30. 5. 2016, 12:54:49
robbie:
To snad záleží na tom, jak má výsledné menu vypadat a fungovat, ne? Rozdíl bude, zda má být menu na výšku či šířku, zda má být klikací jako tlačítko nebo jen na textu a podobně. UL, OL, MENU - někdy se hodí odstranit výchozí svislý margin - obvykle se ruší i levý padding, pokud seznam nemá být odsazen zleva - také znak odrážky nemusí být žádoucí zobrazovat - navíc může jako obal omezovat případné plavání vnitřních položek, vymezovat (minimální) velikost, kotvit pozicování a jiné LI - dle potřeby nastavovat šířku, plavání, pozici A - dle potřeby přetypovat na inline-block nebo block, nastavit výšku - dle potřeby nastavit odrážky obrázkem na pozadí, odsazení paddingem, rámeček - reakce na najetí myší - přebarvení textu, rámečky, posuny, animace Samozřejmě se nejedná o dogma, možností je více. Jednoduché schéma stránky |
||
visionic Profil * |
#4 · Zasláno: 30. 5. 2016, 20:03:54
Já osobně jsem třeba testoval CSS stylování přímo realtime v prohlížeči a dost mě naučilo, jak stylovat nebo jak co funguje. Většina prohlížečů to má pod pravým tlačítkem myši -> prozkoumat prvek. Tam pak můžeš psát do stylů a zkoušet si, jak to bude vypadat.
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0