Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
tester Profil * |
#1 · Zasláno: 28. 7. 2016, 13:31:50
Proč se mi na stránce s kódováním UTF-8 nezobrazuje šipka?
$("html > head").append("<style id=styles>div#panel { position: absolute; border-radius: 3px; font-family:'Arial Black'; font-size:13px; }\n\r" + "ul li:before { content: \"\00BB \8680\"; }" + "</style>\n\r"); Okopíroval jsem odsud: www.artishock.net/coding/css-list-styling-using-ascii-special-characters Zobrazuje se hatmatilka |
||
juriad Profil |
V JS řetězci musíš zpětné lomítko escapovat:
$("html > head").append("<style id=styles> ... ul li:before { content: \"\\00BB \\8680\"; }</style>\r\n"); Nejsem si však jistý, proč se snažíš zobrazit znak www.fileformat.info/info/unicode/char/8680/index.htm? |
||
tester Profil * |
#3 · Zasláno: 28. 7. 2016, 16:53:00
Díky. Mám ještě dotaz. Dejmetomu že mám dvě situace. Seznam této formy:
$("html > head").append("<style id=make_it_easy_styles>div#make_it_easy_panel { position: absolute; border-radius: 3px; font-family:'Arial Black'; font-size:13px; }\n\r" + "div#make_it_easy_panel ul li { display:inline;list-style-type: none; content: \"\\0020\"; }" + "div#make_it_easy_panel ul li:before { list-style-type: none; content: \"\\25B6\"; }" + "</style>\n\r"); HTML (šipka) BODY (šipka) DIV (šipka) DIV (šipka) MAIN (šipka) SECTION a zkrácený seznam této formy: (šipka) DIV (šipka) DIV (šipka) MAIN (šipka) SECTION Jak bych to mohl udělat, aby za určité podmínky první položka buď obsahovala šipku na začátku nebo neobsahovala? V případě, že si vyžádám zbrazit zkrácený seznam html prvků tak se některé předcházející prvky nezobrazí a tudíž je ale třeba šipku nechat aby bylo jasné že se jedná o prvek vnořený hlouběji v kódu. V případě, že se jedná jen o HTML tag, už není třeba šipku dávat protože se jedná o komplexní výpis. |
||
juriad Profil |
#4 · Zasláno: 28. 7. 2016, 17:01:20
Myslíš něco jako toto?
Živá ukázka |
||
tester Profil * |
Ne. Myslím aby zmizela ta šipka na začátku pokud první element je HTML. Protože všechny ostatní elementy které se mohou objevit už mohou být pouze vnořené v HTML. Jak to celkově vyřešit. Asi nejdříve nadefinovat jeden styl, a pokud se tam objeví slovo HTML (určím podmínku pomocí JS) přidám ještě jiný styl nebo jinou třídu.
To je dobrý, už vím jak to udělám |
||
Časová prodleva: 7 let
|
0