Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jezza Profil * |
#1 · Zasláno: 28. 9. 2016, 21:16:06
Dobrý den,
narazil jsem na jeden problém při strukturování stránky. Margin Top nic nedělá - Pravděpodobně to bude margin-collapsem. Jakékoliv řešení, které jsem našel na internetu bohužel nefungovalo. Kod - HTML: <body> ... <main> <div class="section content"> ... </div> <div class="section content"> ... </div> <div class="section content"> ... </div> </main> ... </body> Kod - CSS: main div.section.content { margin-top: 50px; } main div.section.content, main div.section div.s-content { width: 1200px; margin: auto; } Děkuji za případnou pomoc. |
||
Bubák Profil |
margin: auto; způsobí, že horní a dolní margin bude nulový.
Napadaní mne dvě tři možnosti, jak to řešit, použiji všechny najednou, ale stačí použít jednu z možností: - silnější selektor pro horní margin - slabší selektor pro automatický margin - automatický margin jen pro pravou a levou stranu: body main div.section.content { margin-top: 50px; } main .section.content, main div.section div.s-content { width: 1200px; margin-left: auto; margin-right: auto; } Já osobně bych to udělal takto: main div.section.content { margin: 50px auto 0; } main div.section div.s-content { width: 1200px; margin: auto; } |
||
Jezza Profil * |
#3 · Zasláno: 28. 9. 2016, 22:03:59
Bubák:
Druhá možnost nefungovala, ale první ano. Díky moc. |
||
Časová prodleva: 8 let
|
0