Autor Zpráva
dominicek
Profil
Prosim nevite nekdo vcem delam chybu? Obcas se nudim, tak abych zabil cas delam pokusy s HTML a CSS. Napsal jsem si na "mobilu" prvni stranku, kdyz di ji prohlizim a mobil drzim normalne (tedy svisle), tak se mi obsah zobrazuje normalne, ale kdyz mobil otocim na sirku tak ten obsah mam prehazenej! Ziva ukazka Odkaz....celkem me to stve. Predem diky.
Hando
Profil
Máš chybu na 5. řádku... :) A nebo taky ne - ale bez ukázky ti tu asi nikdo neporadí. :)
dominicek
Profil
Vlozil jsem do textu odkaz na zivou ukazku
Keeehi
Profil
To je tím, že to absolutně pozicuješ.

Logo, Hlavní a Video jsi posouval vzhledem k hornímu okraji, proto se drží tam. Zeď a Titulky zase od spodního, proto zůstávají dole.
Logo, Hlavní, Zeď a Titulky jsi posouval zleva, proto jsou nalepené vlevo a Video zprava a proto zůstává tam.

Pokud by jsi všemu určoval pozici zleva a shora, vše by zůstávalo na svých místech.

Ovšem problém celého tvého řešení je, že se nepřizpůsobuje. I když by jsi to všechno definoval od levého horního rohu, tak na mém FullHD monitoru uvidím spoustu černé plochy a pár malých barevných věcí nahňácaných v levém horním rohu.
dominicek
Profil
Aha takze u vseho staci zmenit pozicovani (z leva a z hora)?... A co mam udelat aby se to "prizpusobovalo" ?...
Hando
Profil
Třeba používat rozměry v procentech, pak to bude měnit šířku/výšku podle rozlišení.
dominicek
Profil
Hando:
To me taky napadlo ale neskusil jsem to....skusim a uvidim...jinak diky :-)
Trejpa
Profil
dominicek:
A co mam udelat aby se to "prizpusobovalo" ?
Vodorovně nastavit šířku a případnou vodorovnou pozici v procentech tak, aby se vyplnila plocha (100 %).

Svisle nepozicovat všechny bloky, ideálně vůbec žádné. Nezadávat blokům výšku. Odsazení řešit marginem, bloky vedle sebe ukončeným plaváním.


Nevím, co vede začátečníky k potřebě pozicovat naprosto každý blok na stránce zvlášť.
Bubák
Profil
Nastudovat si, jak se dělá layout floatováním (koukám dodatečně, že to tu Trejpa rozepsal podrobněji).
V CSS ti nefunguje první deklarace, je to tím, že je před ní HTML komentář namísto CSS komentáře (řádek 39).
Máš dvě možnosti, jak to opravit:
<!--CSS--> <style> nebo
<style> /* CSS */

Hando:
Třeba používat rozměry v procentech, pak to bude měnit šířku/výšku podle rozlišení.
Pro obdélníčky to bude fungovat, ale jen do té doby, než v nich bude nějaký obsah.
dominicek
Profil
Tak z jsem to vyresil diky za rady :-D
.... Jen by me zajimalo: Vytvoril jsem si menu, ale zobrazuje se mi to nejak divne... Vlozil sem to menu mezi <div class="menu"> a </div> a nastyloval jsem to v CSS....zde ziva ukazka Odkaz
Bubák
Profil
Máš v kódu spousty tvrdých mezer (přesně 31) namísto obyčejných. Může to být tím, že to, v čem píšeš kód má vlastnosti textového procesoru. V kódu va stránce kod.djpw.cz/rccc jsou tvrdé mezery zvýrazněny červeně.
Co si slibuješ od margin: autoplay;?
Trejpa
Profil
dominicek:
To jako vážně používáš v menu seznamy o jediné položce?
<menu><li></li></menu>
<menu><li></li></menu>
<menu><li></li></menu>

Divné zobrazení (zvětšení mezer) způsobují hlavně pevné mezery (&nbsp;), které do seznamu nepatří, tam patří jen položky <li> oddělené bílým znakem (běžná mezera, tabulátor, odřádkování).

Nastavovat procentní výšku blokům layoutu také není dobrý nápad. Narazíš na to hned, jak stránku naplníš obsahem.
dominicek
Profil
Bubák:
Nevim jake mezery mas na mysli....jinak si od margin: autoplay; neslibuji nic byl to jen preklep.


Trejpa:
Koukal jsem na kod a nenasel jsem ty pevne mezery (&nbsp;)
Trejpa
Profil
dominicek:
Jsou tam vypsané znakem, ne entitou. Ve tvé ukázce je zvýrazňovač kódu zobrazí jako podbarvenou středovou tečku.
dominicek
Profil
Trejpa:
Mezery jsem uz vyresil, ale stejne se nic nezmenilo....
Bubák
Profil
dominicek:
Mezery jsem uz vyresil, ale stejne se nic nezmenilo....
Když jsem ve tvém kódu zaměnil tvrdé mezery na obyčejné, tak došlo ke změně a fungovalo i vysouvací menu při hoveru. Kdybys tu dal odkaz, tak bych ti poradil (pokud by mě nikdo nepředběhnul, což by mi nevadilo).
Trejpa
Profil
dominicek:
Nahraď mezery v HTML i CSS.
dominicek
Profil
Nejak nechapu jak je mam nahradit?...zde odkaz po "me" uprave mezer:Ziva ukazka
Trejpa
Profil
dominicek:
Ty tam opravdu nevidíš růžově podbarvené bílé tečky?
Třeba na řádku 19, krom jiného se na jeho začátku ukazuje křížek, jako že je něco špatně.




Nejak nechapu jak je mam nahradit?
Znak tvrdé mezery (160) nahraď znakem obyčejné mezery (20). Dělá je obvykle ta dlouhá klávesa dole na klávesnici zvaná mezerník, když spolu s ní nedržíš klávesy jako Shift a/nebo Ctrl.
pcmanik
Profil
dominicek:
Medzera medzi <li> a </li> teda výsledok bude </li><li>
dominicek
Profil
Promin asi jsem zapomel dodat ze nepouzivam pc ale mobil nebo tablet. A tak se mi to tam neukazalo.
dominicek
Profil
Tak jsem upravil ty mezery, ale stejne se mi to menu neukazuje spravne....nemuze to byt mobilem?...(android)
Bubák
Profil
Tak jsem upravil ty mezery, ale nevím, jak má vypadat správné zobrazení. Ale je tam menu a když najedu myší na Odkaz1, tak se rozbalí. Co to udělá na mobilu bez myši, nevím.
Odkaz
dominicek
Profil
Bubák:
Dik uz se mi to ukazuje tak jak ma...ale zjistil jsem ze kdyz tam chci vlozit nejaky text treba na tu "zed" tak mi ten text plave vsude...nerovna se automaticky do toho pole "zed"....premyslel jsem ze bych do toho pole vlozil bunku a pak ten text vlozil tam. Ale nevim jestli to nebude delat problemy.....co by si mi poradil?....
A omlouvam se za ty otazky, ale neznam moc chytrych lidi...:-)
Bubák
Profil
dominicek:
kdyz tam chci vlozit nejaky text treba na tu "zed" tak mi ten text plave vsude...
Mi to nedělá, ale pokud je text dlouhý, tak vyteče přes dolní okraj. Jak na to, radil už [#8] Trejpa, ale ty jsi zůstal u pozicování a deklarované výšky.
Částečně by pomohla min-height
dominicek
Profil
Bubák:
Tak na sirku to je v pohode...text nepreteka, ale na vysku uz je to horsi....dole me to preteka. Napadlo me to vyresit posouvanim stranky (jen to pole), ale nevim jestli se to v css da...vim ze u html to kde, ale nechci tam zbytecne psat v html, kdyz uz je to v dnesni dobe z mody...


....tak jsem to pretekani textu na vysku vyresil tim ze jsem do CSS pridal "overflow: auto; :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: