Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
robbie Profil |
#1 · Zasláno: 21. 1. 2017, 12:34:12
Omlouvám se, že sem dávám něco , co už tu bylo, bohužel sem nedostal odpověď, tak to zkouším znovu, třeba bude někdo vědět.
Jedná se mi o tuhle část kodu : zdroj: www.w3schools.com/css/tryit.asp?filename=trycss_layout_cols .clearfix::after { content: ""; clear: both; display: table; } Dotaz: Co má tahle část kodu za význam, nějak sem na to nepřišel a používá se dnes tato technika? Jestli má smysl se tím zabývat a učit se to? Děkuji moc za relevantní odpověd. |
||
Radek9 Profil |
robbie:
Používá se to celkem běžně. Obdobně to má udělané i Bootstrap (jen je tam block místo table). Umožní ti to obalit skupinu floatovaných elementů do bloku namísto toho, abys vkládal čístící element za ně, protože si to ten čistící element (::after) vytvoří samo. <div class="clearfix"> <div style="float: left;">Jsem vlevo</div> <div style="float: right;">Jsem vpravo</div> </div> Což je vlastně ekvivalentní s tímto: <div> <div style="float: left;">Jsem vlevo</div> <div style="float: right;">Jsem vpravo</div> <div style="clear: both;"></div> </div> |
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
Tomáš123 Profil |
#3 · Zasláno: 27. 1. 2017, 12:15:16
robbie:
Pseudoelement :after s jednou dvojbodkou má lepšiu podporu a rovnaké schopnosti.
Zároveň by ma v súvislosti s touto témou zaujímala odpoveď na otázku, prečo je pre akokoľvek použiteľný pseudoelement after alebo before potrebná, hoci aj prázdna, vlastnosť content . Content , pokiaľ viem, nejde mimo selektora s takýmto pseudoelementom vôbec použiť.
|
||
Tomášeek Profil |
Tomáš123:
„Zároveň by ma v súvislosti s touto témou zaujímala odpoveď na otázku, prečo je pre akokoľvek použiteľný pseudoelement after alebo before potrebná, hoci aj prázdna, vlastnosť content . Content “
No, podle mě (logicky, bez nahlížeče do dokumentace) nemá smysl vytvářet prázdný element (= element bez obsahu, nikoliv element s prázdným obsahem). Nic víc bych v tom nehledal. I v HTML má každý element nějaký obsah, byť je to ten prázdný string. <div> bych obsahu rovněž neexistuje. Pokud cítíme rozdíl mezi "není obsah" a "obsah je prázdný string".
|
||
Časová prodleva: 6 let
|
0